Scudo Sports

Bisiklette powermetre ve watt bazlı antrenman (FTP, NP, IF, TSS)

Scudo
Bu sadece krank kolu olan model normal pedal ve aynakol ile ölçüm yapabiliyor mu? Yani sadece kol mu değişiyor? 105 - 7000 olanı var mı ?
Sadece sol krank kolunu çıkarıp yerine powermetreyi takıyorsun. Bende Ultegra olarak var ama Favero alma düşüncem var bu aralar.

(link)

Aslında şunu merak ediyorum, Garmin + Sensörler+ di2 Garmin e tanımlı şekilde kullandığımızda = hız var eğim var ,hangi vitesde hangi kadansta olduğu bilgisi var benim ve bisikletin ağırlığı bile var ; tüm bu veriler powemetreye çok yakın bi Bilgi vermez mi ? Yada bunları harmanlayıp bi güç ölçer uygulaması var mıdır?

Powermetre, her saniye ölçüm yapıyor (aslında daha sık yapıyor ama Garmin vs en fazla saniyelik güç değerini gösteriyor) ve bunu %2 veya %1 hata ile yapıyor. Hız ve eğim kullanarak bu kadar hassas tahminin yanına bile yaklaşamazsınız. Rüzgarın ya da grup içinde sürmenin ne kadar etkisi olduğu konusunda kişisel tecrübelerimi anlatayım: rüzgarsız havada 150W ile yaklaşık 30km/saat hızla gidiyorum, kalabalık bir grubun içinde sürersem, 40km/saat hız için 100W yeterli olabiliyor, rüzgara karşı sürüşte ise 25km/saat hızla gidebilmek için 300W'tan fazla çevirmem gerektiği oldu (dediğiniz sistem ise 40'la giderken 300W, 25'le giderken 100W gösterecek).

Bir de şu var, anlık olarak pedala fazla bastınız diyelim; powermetre bunu ölçer ama powermetresiz tahmin ile yakalamanız çok zor. Çünkü fazladan uyguladığınız güç, bisikleti hızlandırmaya gidecek, bisikletin hızı mesela 30,2km/saat'ten 30,4km/saat'e çıkacak fakat GPS veya hız sensörü bu ivmeyi yeterince hassas ölçemezler.

Aslında şunu merak ediyorum, Garmin + Sensörler+ di2 Garmin e tanımlı şekilde kullandığımızda = hız var eğim var ,hangi vitesde hangi kadansta olduğu bilgisi var benim ve bisikletin ağırlığı bile var ; tüm bu veriler powemetreye çok yakın bi Bilgi vermez mi ? Yada bunları harmanlayıp bi güç ölçer uygulaması var mıdır?

olmaz

1600763028665.png

@PianoMan Biz de istanbuldayız haberimiz yok valla.

bitanesi @BerkEvren in de kurucusu oldugu ve yöneticiliğini yaptıgı anadolu yolcuları 2. el bisiklet ve ekipman ve bir diğeri de peletonist market. oranın yöneticileri de tufan kaptan , volkan kudoglu falan.

@srdrmrs Acaba benide eklerler mi? Bende İstanbul Anadolu yakasindayım

Forum üyelerine bir kampanya ya da indiriminiz var mı? Favero Assioma Duo ile ilgileniyorum.
Merhaba, sitedeki whatsapp hattindan bize ulasin - odeme seklinize gore yardimci oluruz tabii ki
Bu sadece krank kolu olan model normal pedal ve aynakol ile ölçüm yapabiliyor mu? Yani sadece kol mu değişiyor? 105 - 7000 olanı var mı ?
degisen sadece sol kol
ultegra ya da Dura-ace secenekleri mevcut -105 ile uyumlu ikisi de (24mm cap)
Sadece sol krank kolunu çıkarıp yerine powermetreyi takıyorsun. Bende Ultegra olarak var ama Favero alma düşüncem var bu aralar.

(link)
Favero stoklarimizda mevcut
(link)

(link)
Merhaba, anlamak acisindan soruyorum; bu fiyatlara asagi yukari Turkiye'de ulasmak varken neden yurtdisindan almak daha cazip geliyor - aliskanliklar mi, stoklardaki eksiklik mi, guvensizlik mi?

maks. 2 gun icinde teslim - Kredi Kartina taksit - lokal destek ...

Selamlar :)

Son düzenleme:
Merhaba, sitedeki whatsapp hattindan bize ulasin - odeme seklinize gore yardimci oluruz tabii ki

degisen sadece sol kol

(link)

Merhaba, anlamak acisindan soruyorum; bu fiyatlara asagi yukari Turkiye'de ulasmak varken neden yurtdisindan almak daha cazip geliyor - aliskanliklar mi, stoklardaki eksiklik mi, guvensizlik mi?

kesinlikle.. satış sonrası destek, distribütör garantisi varsa, boşuna yurtdışı araştırmaya gerek yok... eğer yurtdışında 1/4 fiyatına bulamıyorsanız gerek yok bence de.. ( 2 farklı powermeter kullanıyorum, biri satılık ama hiç birinin performans bisiklet ile ilgili yoktur:) )

Linki örnek olarak atmıştım arkadaşa, ayrıca ben yurtdışında yaşıyorum kullandığım tarayıcının dil seçeneği nedeniyle google direk yurtdışı siteleri öne çıkartıyor.

Ek olarak yaşadığını yere göre kıyasla fiyatlarınız çok olmasada daha ucuz.

Yurtdışından alımlar daha cazip , her ürün olmasada birçok ürün ucuza geliyor, diğer bir durum ise malesef bazı firmaların malının arkasında durmayışı bütün firmaları etkiliyor ve müşteriler yurtdışına yöneliyor. Bkz Garmin kullanıcıları.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider

degisen sadece sol kol

(link)

Powermetre özelinde konu genellike stokla ve yurtdışındaki indirimli dönemlerdeki fiyatlarla alakalı(örneğin şu anda 105 yada Ultegra 170-172.5 krank kollar yok stokta.) Bisiklet ve kadro dışındaki neredeyse tüm aksesuar ve yedek parçalar için ise fiyat ve giyimde kalite doğrudan belirleyici. Continental GP5000 lastiklerin çifti 1000-1200 lira bandında satılıyor genellikle satıcılarda. Wiggle vb sitelerde zamanı iyi denk getirdiğinizde çiftini vergiler dahil 750 TL civarına alabiliyorsunuz. Ayakkabılar keza Giro, Mavic, Fizik, Sidi için min %30 fark çıkıyor. Kıyafetlerde ise daha çok kalite farkı ön plandan. yurtiçinde iyi üreticilerimiz olsa da biraz daha fazla fiyata çok daha fazla kalite alabiliyorsunuz.

Linki örnek olarak atmıştım arkadaşa, ayrıca ben yurtdışında yaşıyorum kullandığım tarayıcının dil seçeneği nedeniyle google direk yurtdışı siteleri öne çıkartıyor.

Ek olarak yaşadığını yere göre kıyasla fiyatlarınız çok olmasada daha ucuz.

Yurtdışından alımlar daha cazip , her ürün olmasada birçok ürün ucuza geliyor, diğer bir durum ise malesef bazı firmaların malının arkasında durmayışı bütün firmaları etkiliyor ve müşteriler yurtdışına yöneliyor. Bkz Garmin kullanıcıları.

yurtdışında özellikle bisiklet ürünlerinde yapılan sezon sonu indirimler gibi pazarlama aktiviteleri maalesef ülkemizde olmuyor. keşke ülkemizde de olsa..

ben Garmin kullanıyorum, 4-5 tane Garmin im olmuştur, ufak tefek problem için bile Baytekin e gittiğimde bazılarını bakım-onarım, bazılarını da ücretsiz ürün değişi yapıldı. Maalesef tecrübelerim, savınızın tersini gösteriyor. Tek seferlik satınalım yerine, toplam satınalma maliyetine, olabilecek servis giderlerini de eklemek gerekiyor. "kartuşu sıfırı ile aynı paraya gelen printer" gibi olmamalı bu ürünler..

Geri