İstanbul'da oturanlarınızın bir kısmı Fatih'teki çukurbostanı bilir. Ve ya başka yerdeydi hatırlamıyorum, şu an farklı semtte oturuyorum. Bundan 8-9 sene önceydi ilk bisikletimi aldığım zaman. Babam zorla yardımcı tekerlekleri taktırmıştı aldığımız yerde, ben ne kadar ısrar etsem de ikna edememiştim. İlk defa bisiklet sürmeyi öğrenmek için yardımcı tekerlekler olmadan başlayan çocuklar pek görülmüyor artık bu zamanda.
Her neyse her hafta babam kardeşimle beni çukurbostana götürürdü, düşe kalka her tarafımı paramparça ederek öğrenmiştim, annem bana baktıkça mahfolurken ben babama zafer kazanmış edasıyla sırıtıyordum. Ertesi gün yine gittik, işte aklıma en derinlerden kazınan kaza anım o gün oldu.
Çukurbostanı turluyordum, parkın ve sahaların olduğu yere geldim, orada çok fazla insan oluyordu ve benim bisikletimin frenleri henüz ayarlı değildi, ön fren çok sıkı iken arka fren neredeyse tutmuyordu, ben biraz hızlı gidiyordum. O sırada meydanın ortalarına gelmişken, karşıma küçük bir kız çıktı. Ön frene asılsam olmaz, ayaklarımı yere sürtsem olmaz terlik var ayağımda. Arka freni tamamen sıkıp bir sağa kaçtım, kız da sağa kaçtı. Baktım yine kesişiyoruz, bu sefer sola kaçtım, o da aynı şeyi düşünmüş olacakki sola kaçtı. O an artık manevra yapamayacak kadar kısalmıştı mesafe. Kız başına gelecekleri anlamış, olduğu yerde donakalıp ağlamaya başlamıştı. O an tam çarpmak üzereyken ön frene son çare olarak asıldım. Ön teker kıza ufaktan çarptı, ancak ben ivme etkisiyle bisikletteki tüm kinetik enerjiyi alıp kızın üstünden takla atarak 2-3 metre yuvarlandım. Neyse ufak kıza pek bir şey olmamış ama asıl şaşırtıcı olan, ben kan revan içinde yerde kıvranırken civardaki herkes ağlayan kızın başına üşüştü, hatta teyzelerden birisi bana azar çekmeye başlamıştı. Acıdan dolayı etrafımı bulanık gördüğümden ve düzgün algılayamadığımdan suratına aptal aptal bakıyordum öyle
Her neyse o gün kafamda ve kemiklerimde ciddi bir şey olmadı. O zamanlar karete kursuna gittiğimden, üzerime gelen kuvvetlere karşı nasıl geri kaçacağımı ve ya nasıl karşı koymayıp en az hasarla düşüleceğini biliyordum. Fazla yara almadan atlattığım bir o kadar garip, bir o kadar da komik bir anıdır benim için
@Mehmet Nejat Karahan
Bisiklet yolunu kenarlara yayılarak kapatan o sinir bozucu kadın gruplarından nefret ediyorum. Oldukça benzer bir olayı ben de yaşadığımdan anını bende bizzat yaşamış gibi oldum. Cidden sinirden küplere bindiriyor insanı.