Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten düşüş anılarınız

Hepinize ayrı ayrı geçmiş olsun bir daha bisikletten düşmemeniz dilekleriyle Cevaplayan herkese teşekkürler :):):)

Scudo
Bundan 24-25 sene önce, Pinokyo bisikletimle ve yaklaşık 15 km/h gibi bir hızla arkadaşlara yetişmeye çalışırken, bulunduğum yola sağdan birleşen yolun tam da birleşme yerinde (ki o yol yokuş aşağı geliyordu!) arkadaşımın bağırarak, yaklaşık 25 km/h gibi bir hızla, o dönem gözde olan 3 vitesli Kobra bisikletiyle üzerime geldiğini fark ettiğimde, gidonu sola kırıp çarpışmayı engellemek dışında yapacak şeyim kalmamıştı... Ve bilin bakalım, solumda ne vardı??? KALDIRIIIIMM :) Sola kırık gidonla kaldırıma giren Pinokyo sürücüsünün başına ne gelmiş olabileceğini tahmin edersiniz sanırım. Bisikletin arkası havalandı; Seleden ayrılıp, gidonun üzerinden uçup yere düşüşüm hâlâ gözümün önünde. Doktora gitmekten korktuğum için evdekilere birşeyim olmadığını söylesem de, sağ kolumu, dirsekte oluşan sorun nedeniyle içeriye bükemediğim için, yaklaşık 2 ay sol elimle yemek zorunda kaldım. Allah'tan, yaz tatilinin başında olmuştu olay. Yoksa okulda da sorun yaşayacaktım. Neyse ki, kolumda bir sorun kalmadı ama, kolumu tam olarak dümdüz açabilir hale getirmem de yaklaşık 1 yıl falan sürdü! Evet, siz siz olun, koruma donanımlarınızı mutlaka giyin/takın ve sorun olduğunda kontrolü kaybedeceğiniz hızlara çıkmayın. O gün bu gündür, araba kullanırken de 200'ü geçmemeye özen gösteriyorum :) :) (Sakın ciddiye almayın, TABİİ Kİ ŞAKA!!!)

düşüş anısı bizde çook...
Çift amortisörlü dağ bisikletim vardı. Aynakolunda zincir koruması yoktu. Büyük dişliye atıp ayağa kalktım. Zincir dişliden dışarı çıktı, ben pedala abanmakta olduğum için(bütün ağırlığım üzerindeydi ve kolumla da çekiyordum) yere kapaklandım. Neyse ki dizimi sıyırdım sadece.
Düşen herkese geçmiş olsun.

Neyse ki ufak şeyler bunlar. Allah büyüklerinden ve mümkünse bundan sonra küçüklerinden de korusun. Herkese sağlıklı, keyifli, kazasız-belasız sürüşler dilerim.

Bisikletten düşüş benim konum :) Çok anım var bu konuda fakat en çok aklımda kalanı bu;ortaokul 1 ya da 2.Sarı renk alman malı bir bisikletim vardı arka göbekten 3 vitesli :) arkadaşlarımın bisikletlerine göre çok daha hızlıydı neyse lafı fazla uzatmalayalım zira bu hız sevdasına hep düşmelerim zaten :) Bir yokuştan aşağı yine kaptırmışım gidiyorum ki fena eller bırakılmış falan :) aniden kara bir kedi gördüm yolda az kırayım dedim gidonu çarpmayayım diye hay demez olaymışım :) yerde buldum kendimi birkaç çizik var kanıyor bacağım falan onlara zaten '' yarabbi şükür '' diyen bir tiptim o zamanlar :) sol kolumda bilek bölgesini farkettim hareket ettiremiyorum tabi bizimkilere de söylemeye tırsıyoruz :) eve gelip direk banyoya kaçtım kanayan yerleri yıkıyorum gizlilik esastır :) annem bir şekilde kolumu kıpırdatamadığımı farketti sanki çok belli olmayacak bir şey ya :) annem nasıl olduysa böyle bir hata normalde yapmaz panikledi herhalde doktora değil de kırık-çıkıkçıya gittik hay gitmez olaydık :) yaşlı bir kadın kolumu önce sabunla yıkadı oh diyorum ben acımıyor :) kuruladı bir çekiştirmeye başladı bende feryat figan bini bir para :) tık diye bir ses geldi tamam dedi kadın yerine oturdu :) onun yüzünden iltihaplanmış çatlayan kemik alçıya alındı 1-1.5 ay rezil oldum kırık kolla okula git-gel falan baya bir macera olmuştu hey gidi çocukluk hey :) . . . Aklıma gelen olursa bu konuya yazarım zira çok var böyle anım :)

Yine çok uzun yazdık galiba kusura bakmayın allah kazasız belasız sürüşler nasip eylesin herkese . . .

Gece, yağmur yağmış, su göletleri var her yerde, ara sokakta kavşağa yaklaştım, sağdan gelen bir araba bana yol verdi bende bastım pedala, kavşağın ortasında geniş ama ~10cm derinlikte bir su göleti var, karanlıkta ve arabanın farlarından suyun içi görünmüyor, gölete dalmamla takla atmam bir oldu. Gölette kocaman siyah bir naylon torba varmış, nasıl olduysa ön tekerleğe dolanıyor ve fren kısmında sıkışıp tekerleği kilitliyor... hızlı olmadığımdan yara bere olmadı ama çamur içinde kaldım, arabadaki adam da çıktı arabadan şaşkın vaziyette, aslında komikti baya :)

3 tane var hatırlarsam daha eklerim.

1.U dönüşü hatası

Günlerden bir gün yine çıkmışım dolaşıyorum işte bisikletle dolaşa dolaşa susadım bir su içeyim diye tatlı su çeşmesi vardı oraya gittim. Suyumu içip bisiklete binmiştim ki dönüş u dönüşü( tabii o zamanlar 8-9 yaşındayım pek bir bilgim yok trafik hakkında) ben de bir döndüm tak kendimi arabanın birinin üstünde buldum bisiklet yerde. Sonra kaputun üzerindeyken bir adama baktım bir bisiklete kaçarak uzaklaştım :cool: Hiç bir şey olmamıştı ne bana ne bisiklete.

2.Hata benim değil çukurun

Günlerden bir gün arkadaşlarla takılıyorduk düz bir arazi var bir tarafı biraz tümsek gibi oraya çıkıp hızlanıp tekerleri kabak yapıyoruz :p Her neyse ben geri gittim gittim sonra bastım gaza tabii sonra çok ufak ama derin bir çukur varmış ona ön teker bir girdi taklalara geldim ayağa kalktığımda dizlerim dirseklerim filan uzuv başına minimum 2 yara vardı bu en kötüsüydü sanırım. Halen izleri duruyor. 11-12 yaşlarında olmam lazım.

3.Yokuş aşağı arkadaşa tosladım.

Yine bisikletle gidiyorduk bu sefer arkadaşlarla merkezden bir köye gittik yakın tabii yine büyük sayılmam o zamanlar işte yokuş yukarı tırmandık sonra aşağı salacaktık. Ancak yolun üstünde su hayvan suluğu var ve her tarafı çamur geçmek için ufak bir bölge var her neyse işte önce arkadaşlar saldı onlar gidiyordu ki arkalarından da ben de bıraktım yokuştan kendimi sonrasında ne oldu o arada tam bilmiyorum ama arkadaşın biri sağda durmuş nasıl fark etmediysem bir tosladım arkadaşa bana bir şey olmadı ancak bisikletin arka arttırıcısı yamuldu ve arkadaşında dizi büyük bir yara olmuştu.

Benden bu kadar.

Öncelikle hepimize geçmiş olsun :) benim kaza biraz taze Yaklaşık 20 gün önce iş yerimden eve doğru yola çıktım. Yol inişli-çıkışlı zor bir yol 25 km. Gece vardiyaya kalmıştım sabah bisikletime atladım her zamanki gibi iş yerimden ilk 4 Km çok dik bir iniş ve yaklaşık 10 kadar keskin dönüş var meğili azaltmak için. frensiz falan 60-70 ler çok rahat görülüyor ben genelde 40-50 arası bir hızla iniyorum ilk yokuşu. Gecede üstümde biraz yorgunluk ve uykusuzluk var virajlara mümkün olduğu kadar yavaş ve geniş girerim genelde ama o sabah bir kaç viraj indikten sonra biraz daha hızlanayım dedim.Pedal SPD kilitli iniyorum keskin virajlardan birine geldim resmen U dönüşü yapıyorsunuz rampada, ama ben iniyorum tabi yolda bariyer falan yok birşey olursa direk şarampol :) viraja iyice yaklaştım 50 falan hız ama artık dönme hareketine başlamam lazımdı ki çok geç olduğunu anladım duramayacağım kesin :( düz devam etsem şarapole bisikletle yuvarlanacağım pedallar kilitli. O an ne oldu bilmiyorum ama var gücümle iki frene asıldım bisiklet kaymaya başladı terslik ki o bölge mıcır, bisiklet durmayacak, hafif hafif yavaşlıyorum ama. kendi kendime dedim ya aşağı uçacaksın ya asfaltı öpeceksin ortada, ikinci şık daha mantıklı geldi yolun sonuna 2-3 metre kala attım kendimi yere, sola doğru yattım eldiven-kask var - Canım kıymetli :) - çıktı haliyle ayaktan pedallar bisikletten ayrıldım ikimizde sabit kaldık. yerde yattım 1-2 dk. yoldan zaten bizm servis araçları dışında araç geçmez- söyle yokladım sağımı solumu kırık-çıkık yok iyi haber. el biraz acıyor ama eldiven var kanama falan yok elde ama kol sızlıyor üzerimdeki rüzgarlığı şöyle bir sıyırdım tam 1 karış açık kanama ama çok ciddi bir durum yok eve kadar devam edebildim bisiklette de sadece elcik parçalanmış yandan :) 1 hafta falan inişlerde tedirginlik oldu üstümde hele bide 40-50 civarında bir hızı görünce hemen frene basıyordum- şimdi normale döndük ama dersimizi de aldık artık inişlerde daha sakin ve düşme tecrübesiyle daha bir kendimden emin kullanıyorum :) kolumda hala çiziklerden kalma yaralar mevcut yol hatırası ne diyelim :)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Öz
havada az bir şey yağmur dökmüştü.yerler hala ıslaklığını korumaktaydı.bende 21 viteste bir abandım pedala.ilerde keskin mi keskin bir u dönüşü :) arka frene basarak biraz yanladım arka freni bir braktım bisiklet kendini sarsarak düzeldi ve hadi bir daha dedim virajın yarısını almıştım bir daha arkaya bastım(bu olay yokus assağı geçiyor ) arkaya bir bastım bisiklet aldımdan kaçtı ne olduğunu şaşırdım yanlarkan bisiklet altımtan uçtu gitti tabi ben yerde dizimi ve dirseiğmi sürtmenin acısıyla ağzımı felan bükerek acıdan artık ne yaptığımı bilmiyorum surat şeklim değişti :) .arkadaşım gülmekten bana yardım edemedi :D anlattığı üzere suratım böyle olmuş : http://img62.imageshack.us/img62/3687/adszhb.jpg :D sonra bisiklet sırtımda eve gitti gazlı bez felan derken geeççtiii gitti

• Beğen
Tepkiler: baris34ince
bundan yaklaşık 12 sene önceydi herhalde. benim bisikletim yoktu amcamın oğlundan bir bisiklet aldım akşam eve gittim. sabah denize gitmek üzere bir torba hazırladım ve evden çıktım evden arabaya bineceğim yer arası 2 km ve oldukça dik ve virajlı bir yol fren yapmadan inme kararı almıştım. daha 3. viraja yaklaşık 50 km hızla ve önde asılı olan torba ile girdim. virajın etkisiyle torba ön tekerin arasına girdi bisiklet yolculuğunu burada tamamladı benim yolculuğum 2-3 metre havada 2-3 metrede yerde devam etti (görgü şahitleri suratımın üzerinde kayarken kıvılcım çıktığını daha sonra bana ilettiler) sabah dükkanını yeni açmış bir esnaf evladım gel yüzünü yıka dedi amca yok bir şey dedim ısrar üzerine gittim yüzüme vurduğum ilk sudan sonra ellerime baktım ve kıpkırmızı kanı gördüm daha sonra aynaya baktığımda suratımın bir kısmının olmadığını fark ettim ellerimin içi kolları ve bacaklarımı saymıyorum daha sonra dişimin kırık parçasının ağzımın içinde gezindiğini fark ettim elime tükürdüğümde bunun diş değil küçük bir çakıl taşı olduğunu gördüm burnumun altından küçük bir delik açıp ağzıma girmiş her neyse ben yine otobüse yetişme planı yaparak pert bisikleti aldım ve yürümeye devam ettim en son dayanamayıp bisikleti amca oğluna bırakıp hastahaneye gittim bir hafta rapor verdiler yazın sıcağında terlememek için evin ortasında şortumla çarmıha gerilmiş gibi 1 hafta yattım yattım

@güven aktaş
kaç tane şahit vardı göz yanılması olmasın ? :)

Hepinize geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın arkadaşlar.

pazar günü iyi düştüm...
kısa ama dik bi inişti, bi önceki inişi oldukça (kendime göre) kontrollü yapmış olmanın ve hatta indikten sonra da erken dönebilmiş olmanın gazıyla... inişe yaklaştım, yarısına kadar geldim, diğer yarısında n'olduğunu anlamadım... sanırım ön teker takıldı, bisiklet kaldı ben üstünden uçtum... biraz yerde sürüklendim sanırım... yüzümü falan da çizebilirdim ama bi şekilde kurtarmışım.. bacağımda biraz sıyrık (iy'ki kısa tayt kullanmıyorum), morluk, şişme ve ağrı var..

çocukluğumdan beri yaşadığım en ciddi düşüş olduğunu düşünüyorum.. ellerim tir tir titredi...
bi 10 dakika falan sanırım, binemedim tekrar bisiklete...

şu inişleri bi hale yola koymak lazım... doyasıya ve özellikle de inişlerde kendime güvenerek mtb keyfi yapabilmek istiyorum :)

EDIT: bi de sağlı sollu ağrıyo kaburgalarımın üstü :S

(bi'şeyim yok diyorum ama, sanırım gerçekten ucuz atlatmışım :) )

Bakırköy galeriya arkasından balıkçının önünden sahil yoluna girdim az ilerde yol bozuluyor ya yola gircem ya bozuk yola atlıcam 2 sinden biri ama ben 3 yolu seçtim oda epey kalın olan kaldırım taşının üzerinden geçmek
Güzel geçtim derken dengemi kaybettim bisikletin üstünden atladım bozuk yola düştüm bisikleti yeni aldığım için birşey olmasın çizilmesin diye kendimi siper ettim en kötüsü otobüs durağında bekleyenlerin bakışları oldu ama ben gülerek nasıl kurtardım bisikleti dedim ;)

Avcılar da dik ve hafif sağa doğru dönüşlü virajda yaklaşık 50 km hızla gidiyordum. Gittiğim yönde trafik yoktu fakat karşıdan gelenler epey vardı. Ve 100 m devam ettikten sonra gördüm ki parkı sulamışlar ve yol ıslak. Ben de önüm boş olduğu için fren kontrollü ineyim dedim ve çook hafif arka frene bastım böyle gitmeye devam ediyorum. Ne hızlanıyorum ne yavaşlıyorum çok iyi ayarlamıştım ayarı. :D Sonra ne olsun istersiniz, o hızla giderken bir baktım ki gidon düz fakat bisikletin oturduğum kısmı bildiğiniz gidona dik oldu. Yani gidon düz giderken ben ve arka tekerlek (doğal olarak) yan gidiyorduk. O anda hayatım gözümün önünden film şeridi gibi geçti :D düşünsenize o hızla giderken o pozisyonda düşsem neler olacak. Ve gittiğim yönde bir binek renault ve karşı yönden gelen bir beton mikseri vardı. Sonra ne olduysa bisiklet kendini toparladı ama ben kendimi toparlayamadım. Bisikletten inip elimde sürdüm eve kadar :D Bu arada lastiklerim cst traveller. Nemli ve yağmurlu havalarda 0 yol tutuşu. Sadece düz giderseniz yol tutuşu var fakat yer ile 1 derecelik açı yapsanız bile cumburlop diye öpersiniz yeri ilgilenen arkadaşlara duyrulur. :D
İkinci anım ise avcılar sahilde grup sürüşünde oldu. 3 arkadaş yan yana sakince yaklaşık 35 km hızla gidiyoruz. Arkada da 3 arkadaş var. Arkadaşlarımdan biri sürerken yanındakinin ensesine şılap diye koymuş ve kovalamaya başlamış arkadaş vuranı. Vuran kaçarken benim yanımdan manevra yapmaya çalıştı ve düşecekti az kalsın bu yüzden benden destek aldı. Ben de onun üzerine düşmeyeyim diye kendimi sol arkaya doğru attım. Sırt çantamda ne varsa hepsini içimde hissettim :D Yerden 5 dakika kalkamadım, etrafımdakilere rezil olduğumla kaldım. :D

1-) ergenlik yıllarıma yeni girdiğimde tabii ozamanlar hızlı ve öfkeli izliyoruz bi rampa vardı sanki oradan uçmak için tasarlamışlar dershaneye gidip gelirken hep düşünüyordum burdan uçsam nolur acaba falan diye kısmet yazaymış bir yaz günü arkadaşla bisikletle ordan geçerken beklemesini söyledim ozamanlar 21 vites var taktım son vitese bütün hızımla bir uçtum bayılmışım geçici hafıza kaybı oldu 2 saat sonra her şeyi ancak hatırlayabildim 2-) 1-2. sınıflar arasında tam hatırlamıyorum ki en kötü düşüşümdü bayır aşşağıya son sürat boyumdan büyük bisikletle iniyorum abime yetişiyim derken pedalıda çeviriyorum birden çukur geldi önüme geçtim gittim 2 saniye sonra direksiyon sallanmaya başladı sallandı sallandı yan tarafa doğru bayır aşşağıya bir düştüm her yerim kan ama 2 tane güzel abla bana yardım etmişti sağolsunlar acımdan çok onları hatırlıyorum :)

Benim ilk bisikletten düşüşüm dolma tekerlikli (dört tekerden daha yeni geçiyorum iki tekere) rengarenk bir bisikletti.. o zamanlarda Ankara'da oturuyoruz evin hemen yanında bir rampa var neyse bloktan çocuklarla kapışıyoruz ben rampadan inerken ön teker taşa bir değdi havada durduğumu hissettim biran neyse yere düşmüştüm ama göğsüme gidon saplanmıştı demir tabi 1 liradan büyükçe bir yuvarlak nefes alamadım tabii gittim anamın yanıma ağlıyarak babam öğrendi olayı gitti hurdacıya sattı bisikleti bayağı zaman bisikletsiz kalmıştım buda böyle bir anımdı iyi forumlar

Geri