eskişehırde adalarda ( insan kalabalığı vardır) o yüzden slalom yaparak gidiyordum birden bi bayanla onun bisikletıyle kafa kafaya ,teker tekere çarpışdık ikimizde düştük ,sonra birbirimizi kaldırdık ,önemli bi şey yok
Yol bisikleti ile ilk sürüşümü gerçekleştirirken, park halindeki araca çok net bir şekilde bodoslamadan girmiştim. Sebep ise hızım değil, frenlerin yerini ilk aşamada bulamayışımdı
2011 yılından beri aktif olarak mtb kullanmaktayım. Geçen hafta almış olduğum spd pedalı dün itibari ile bisikletime taktım. İlk kez bisiklet ayakkabımı giydim ve spd pedalı kullandım. İlk tutumu attım. Geldim tam duracam sağ ayağımı kilitten çıkardım çok basit sağ ayağımı yere koyup dengemi sağlamam gerekirken sol ayağımı yere bırakayım dedim ve pat yerdeyim. İlk defa ki denememde düştüm. ama daha sonra işi kaptım. Durum böyle işte.
Of of of. ucuz atlatmışsın. Bunu nedenmi söylüyorum. Euroncap çarpışma testlerinde araçlar 64 km sabit hızla bir engele çarptırılırlar. Araçlar bu çarpışmada haşat olur. 50 km ile giderken ve hız kesmeden bir engele çarpmış olman aynı efekti yaşatır.
beş kere düştüm.
- ilk acemilik zamanları sapağı geçip kenara yanaşayım dedim ama açıyı çoktan kaybedip kaldırıma çarpıp çalılıkların arasına uçtum.
- yanyoldan giriş yapan doblo'ya yandan çakıp yere düştüm. dizde ufak bir kanama ile atlattım.
- bakırköy'de viraja hızlı girdim yerler de ıslaktı ve hiç anlamadan yere yapıştım. elmacık kemiği bölgesinde hafif zedelenme, sağ kolda çatlak, sağ omuz iptal.
- bakırköy meydanda ışıklar yandı harekete geçtim ve küt diye yere yapıştım. nasıl oldu anlamadım. hasar yok
- son macera, sahil yolunda sapak girişinde saçma sapan şekilde duran aracın solundan geçerken ve trafik de baya durmuşken uyanık taksici açıktan girip bana çarpıp kaçar. sol omuz üstüne sert düşüş. bisiklet sürüyorum ama sol kolumu hala tam kaldıramıyorum. hala %30-40 civarı bir sıkıntı var.
Gece geç yatmışım sabah 90km antreaman var Kadıköyden başlıyor... Vapurla karşıya geçtim uykuluyum yalan yok... Ispark'ın orayı çoğunuz bilir orada minibüslerin kalktığı yerde kaldırıma çıkıcam arkadaşlar orada beni bekliyor. Normal kaldırım yüksekliği diyelimki 10 cm ise oranın yüksekliği 50 cm (miş) düşerek öğrendim tabi ben bunu.. Kaldırıma yaklaşıyorum yavaştan arkadaşları gördüm vs derken klasik inmeden kaldırıma çıkıcam ön tekeri kaldırıp. Ama kaldırımın hem gölgede kalması hemde uykulu olmam yüzünden kaldırımın aşırı yüksek olduğunu farkedemedim ve güzelce öne doğru takla attım bisikletle. Şansıma sadece bacağımı kaldırıma çarpmam sonucu zedelendi ( 90 km böyle yaptım birde ) başka bir hasar oluşmadı.
Bu yaz köy turlarımın birinde kuş cıvıltıları eşliğinde pedallarken 20 dk içinde hiç araç geçmeyen o yolda aynı anda kamyon ve traktörün o dar yolda denk gelip beni yok sayıp geçmelerinden dolayı asfalttan çıkıp tarlaya uçmuştum
Bisikletin ön lastiği yumuşak toprağa gömülünce bende iyice ivme kazanarak tarla kenarında yığılı vaziyette duran çürük kabak öbeğine balıklama dalmıştım
Öyle b.ktan bir durumduki gözlük olmasına rağmen gözlerimin içine bile çürük kabak püresi girmişti.Üstümü başımı saymıyorum bile
Neyseki ciddi bir şeyim yoktu ve az ilerdeki "manda yalağında" kendimi ve kıyafetlerimi yıkamıştım
Spd pedal yüzünden düşmüşlüğüm var hani.. Ani durumlarda pedaldan kurtulmayı bir türlü oturtamadım.. reflkes olarak bir anda ayağınızı yere basmak istiyorsunuz beklenmedik bir durumda.. Ama bu durumların en ciddisini Eymir gölünde gece turlarken yaşadım. Yaz akşamı iş çıkışı bir havesle gittim.. Güneş batmadan 4 tur oldu sanırım.. Artık hava karadı ama bir tur daha atayım dedim.. Aydınlatmam felan var.. Ama hız kasislerinden biri gece karanlığında birden farın aydınlatması ile görüş alanıma girinceüstünden geçmek için ayağa kalktım. Birden olması gerekenden hızlı olduğumu fark ettim biraz frene dokundum ama sert bir geçiş olacağını anladım, o arada kasise çaprazdan girmek için açı verdim derken anlamdığım bir şekilde bisiklet yalpladı ve ben bir anda yere yapıştım.. Kaskın önemini orada anladım çünkü kafamın sert bir şekilde yere çarptığını hissettim.. Yere gelen vücut bölgemin çeşitli uzuvları da yara bere içinde kaldı. Bir an anlamsızca oturup kaldım yerde.. Çünkü neden düştüğümü hala idrak edememiştim.. Sonra yolun ortasında oturduğumu ve bisikletinde biraz ötemde yerde yattığının farkına varıp toparlandım.. herşeyi kenara çektim.. Cep telefonum uçup gitmişti arka cebimden. O sırada bir kaç araç geçti ama bir anda cep telefonunun derdine düştüm.. İçimden inşallah arablar çiğneyip geçmemiştir diye geçiriken bisikletin farını kullanarak buldum.. yolun ortasında.. Bu düşme işi işin cilvesi inşallah daha ciddi düşüşler yaşamam.. Bu arada şu SPD pedal işine iyicene alışsam iyi olacak.. Karşıma ani bir şey çıkacadak diye fena tırsıyorum..
Tam yerinde bi konu olmuş
Bundan yaklaşık bir ay önce balçova sırtlarında dolaşıyordum.Belli bir yüksekliğe (390 civarı rakım keyif turu gelince biraz dinlendim sonra kaskı takıp biraz ilerledim sonra içimemi doğdu nedir bi durdum .Dedim uzun parkmaklı eldiven giyeyim hem biraz serindi hava hemde düşersem elim çok yaralanmasın.Sonra hazırlandım inişe devam ortalama 50 civarı hızla inişteydim.Açıkcası çok eğlenceliydi . Sonra tam sona yaklaştım bitiş derken tam çıkıştaki tümseyi farketmedim üstünden geçerken süspansiyon darbeyi aldığı gibi bana iletti o etki ile gidonu elimden kaçırdım hani bi ihtimal tutrım derken kendimi yerde buldum.Yürüyüş yapanlar falan vardı sağolsunlar yardıcı oldular.Görenler kaçla gidiyordum toz dumandan nası düştüyünü göremedik dediler.Neyseki ucuz atlattım sayılır bi köprücük kemiğim kırıldı. artık iyileştik şükür kaldığımız yerden devam.Tabi artık daha dikkati
Konu hort ) en son düşüşüm geçen hafta oldu. Ksk sahilde yunusların (girne girişi karşısı) oraya geldiğimde bir baktım tramvay yolu çalışmasının kumları bisiklet yolunu kapatmış,kum,çakıl bildiğin kayıyor ortalık,dedim kenarından şu çimin üstünden karşı tarafa geçeyim derken tekerlek yanlamasına kaydı,yerde buldum kendimi. Birşey olmadı çünkü çok yavaştım,napıyım diye düşünürken oldu olay elimde eldiven olması iyidi,çünkü düşünce refleks haliyle elimi ve dizimi koydum yere,dizim biraz sıyrıldı ama eldiven sayesinde ellerime bir şey olmadı.Bu da böyle bir anımdı
spd pedal faciası, iki kez yaşadım. neyse ki tur sırasında, çok tenha yollarda oldu. tek pedalı çıkarıyorum çoğu zaman, arkada da yük olduğu için iki kez çıkarmadığım tarafa yöneldi bisiklet, ağır çekim düştüm öteki tarafa. dışarıdan görsem katıla katıla gülerdim kesin.
nuh nebiden kalma ritchey pedalın kallerini üşengeçlikten ve uyumlu sistemdir diye değiştirmeyip yeni aldığım shimano pedalla kullandım bir süre. kolay çıkmaması hoşuma gidiyordu ama bir gün iskelede durdum hiç çıkmadı. laps diye düştüm olduğum yere sonra zorlaya zorlaya çıkardım.