Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten Gelen Çıt Sesi

Sezer İmamoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
83
Bisiklet
Sedona
Bir sene önce düştüğümden beri pedallardan sandığım çıt sesi bugün pedallarımı değiştirince pedallardan olmadığını anladım arka göbekten gelmesi çok zor çünkü arka göbeğin bakımı daha yeni yapıldı geriye birkaç yer kalıyor aynakol,orta göbek(büyük ihtimal bundandır diye düşünüyorum,arka dişli (büyük ihtimal değildir),yada zincir.Durum böyle bu çıt sesinden nasıl kurtulabillirim? Yardım edrbilir misiniz ?

Scudo
@Sezer İmamoğlu

Sezer sorun orta yatak da ya da ön aktarıcının sürtmesinden olabılır. Esat ustaya gidersen 5 dakika yataga sokup bakar ya da sorun neredeyse :)Eger yerini bilmiyorsan videoya cek ona gore net bır yorum yapalım.

ön attırıcıdan gelen sesi bilirim bu ö attırıcı değil :) orta yatakta bi şeyler var o zaman:)

orta yatak gevşemiş olabilir.
Şu şekilde denemeni tavsiye ederim;
bisikletin yanında dururken ve ön freni sıkarken bir ayağın ile pedala yüklen. Bu işi bir kaç kez dene. Tam yüklenme esnasında bir çıt sesi geliyorsa orta göbeği sıktırman gerekebilir.

Bana böyle oldu..

Seleden bile olabilir. Dustugunde gidon darbe alip vidalari gevsemisse oradan olabilir. "CIT" sesi bisikletin heryerinden gelebilir. Sen pedaldan zannederken bak bilemedigini bir yerden cikiyor simdi. Gormeden incelemeden bulmak cok zor...

Benim bisikletten de aynı ses geliyordu her yeri sıktım fakat kesemediydim
sonunda sıkmadığım bir yer olduğunu anladım sele borusu ile selenin birleştiği yerdeki vida. Burayı da sıktım ve sonuç o gıcık ses yok oldu
denemeni tavsiye ederim.
Kolay gelsin

Çıt sesi AYNAKOL göbeğinden geliyor. Sabit ve pedalı her çevirmenizde tam olarak aynı yerde geliyorsa eğer sorun AYNAKOL göbeğinde..[emoji4]

Serkan Bey haklı. Ben de bu çıt sesinden deli oluyordum. Pedalda zannederken bir de göbeğe bakayım dedim. Biraz boşluk vardı. Sıktım, düzeldi.

@Serkan HODANCI

benim bike den çıt değilde hafta da 2 yada 3 kere yada ikihaftada 1 kere çAt diye ses geliyo. yani pedal bi anlığına boşa dönüyo. bisikletin göbeğini açıp yağ mı değiştirmek gerekli ?
bide bu tapaltak nasıl kullanılıyo abi ya nedir bu şey :D

O AYNAKOL göbeğinin kasetli olmamasından kaynaklanır. O göbekler çok daha çabuk aşınır. Sebebi o olsa gerek. Aynakolun ve göbeğin resmini eklersen daha rahat yorumlarız. Tapatalk ise akıllı telefonun varsa samsung İphone İos yada android işletim sistemi olan telefonuna yüklediğin bir uygulama. Bu sayede forumu sanki telefonun bir uygulama menüsü gibi kullanmaya olanak tanıyor..

eve gidince resim çekeyim. ama ayna kolun göbeğinde karşıyı görebildiğim bi delik var. markasıda slx

tapaltak uygulamanın adımı goole play dan indireyim ozaman.

(link) teker dönerken videodaki gibi hışır hışır bir ses geliyor sebebi ne olabilir? Eğilip dinleyince tam göbekten gelmiyor gibi ama gelebilecek başka yer de yok yardımcı olabilir misiniz?

teker dönerken videodaki gibi hışır hışır bir ses geliyor sebebi ne olabilir? Eğilip dinleyince tam göbekten gelmiyor gibi ama gelebilecek başka yer de yok yardımcı olabilir misiniz?
Göbeğin veya jant çemberinin içinde parça var gibi.

• Beğen
Tepkiler: AenR
Göbeğin veya jant çemberinin içinde parça var gibi.
kum olabileceğini düşünüyorum. Ne yapmam gereklidir? Bugün mahalledeki bisiklet tamircisine götürdüm servise götür dedi. Sürüşe bir engeli yok gibi fakat aklıma takıldı

kum olabileceğini düşünüyorum. Ne yapmam gereklidir? Bugün mahalledeki bisiklet tamircisine götürdüm servise götür dedi. Sürüşe bir engeli yok gibi fakat aklıma takıldı
Ses kum sesine benzemiyor metal kırıntısı gibi.Kum dahi olsa göbek yataklarına kaçması büyük sıkıntı olur.Servise götürebilirsiniz.

• Beğen
@AenR Bilya kırılmış ve parçaları göbeğin boru kısmında tıngırdıyor gibi geldi.

• Beğen
Merhaba kelebek gidon kulanıyorum ses gelemeye başladı çıt çıt diye gidondan normal giderken nedeni nedir

Merhabalar arkadaşlar, şu kısa videoyu izleyip bana yardımcı olabilecek var mı? bu sese çözüm bulamadık. ben biraz ağırım (98 kg) ben binince gelen bu sene 60 kg olan arkadaş binince gelmiyor.

youtube. com/shorts/Dk-7oJ1iMQc

linkte boşluk bıraktım, paylaşamıyorum başka türlü

@Samet Zorlu Ses sağ pedal mekanik saatte akrebin 10:30 konumundayken oluyor hep. Demekki aynakola bağlı bi durum bu. Orta milde veya sağ aynakolda hafif eğilme olup dediğim açıdayken zincir attırıcının kafesine değiyor gibi geldi. Aynakol milden hafifçe gevşemiş olabilir. O bağlantıyı tekrar bi sıkın. Düzelmezse vites ayarıyla sürtmeyi engellersiniz. Attırıcıyı 1-2 mm sola alacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: Samet Zorlu
Geri