Scudo Sports

Bisikletten para kazanmak?

Tepki
1
Bisiklet
Salcano
merhaba abilerim ben 15 yasında köyde tek kisi olan (yani kendi yasımda çocuk yok :) ) bir çocuğum bos zamanlarımda bizim köyde yada baska köylere arazi dağlara gidiyorum yani bisikletlerle uğrasmayı seviyorum hatta bayılırum ve bisikletten para kazanmayı düsünüyorum :) ama nasıl kazanabilirim yardım edebillirmisiniz ? :)

Scudo
Açıkçası konuyu takip ediyor olacağım. Ben yarışları düşünüyordum.

Teknik olarak kendini geliştirirsen ilerde iyi bir sermaye ile bir bisikletçi dükkanı açabilirsin. Teknik servis, yedek parça, sıfır ve 2. el bisiklet satışı vs. şeylerle güzel paralar kazanman mümkün bunu yapan bir arkadaşım var. Ayrıca bir arkadaşım da Samsun Decathlon'da bisiklet bölümünde çalışıyor. Acelen yoksa kendini geliştir okul ve askerliği hallettikten sonra paranı her türlü kazanırsın.

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
Küçükken nasıl para kazanırdım anlatayım;
Kırmızı bisan bisikletimin arka bagaj demiri vardı(insan taşıyordum :) ) bulundugum yerde çöpleri uzağa atarlardı kokular yüzünden ve kimse gitmek istemezdi bir gidiste bütün evlerin çöpü atılırdı el arabalarıyla bende bir teneke aldım bagladım bagaja koyuyodum çöpleri içine 3-5 alıyordum bir de akraba oldukları için bol bol veriyorlardı bildiginiz çöp kamyonu(bisikleti)ydum :) Tabiki bundan para kazanılmaz şimdi herkesin evinin önünde çöp kutusu var

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
ulkemizde cok gelismemis oldugu halde yurtdisinda bir suru bisikletli kargo olarak tabir edilen cinsten insanlar var bence guzel bir is olurdu.

Evine yakın bir cafe , restaurant , lokanta gibi işletmeler var ise onların paket servislerini gitmesi gerekn yere bisikletin ile ulaştırabilirsin ki bu hem sana kondisyon sağlar hemde harçlığını çıkartmış olursun

@Hakan Yazgan

Baska tavsiyeye gerek yok Tamer sana en temeli olusturmasi gereken seyleri zaten belirtmis. Bilgi birikimi, teknik ve teorik olmak uzere kendini gelistirebilir, cesitli kaynaklardan arastirmalar yapabilirsin. Ve en onemlisi yine elestiriye acik olup tek bir kaynaga bagli olmaksizin gerekirse Tr disi kaynaklari da takip etmelisin.

• Beğen
Tepkiler: Ramazan Gürel
bisikletin eski yani gözden çıkarılacak türden bişey ise köydeki çocuklara kirala

evet o olabilir bisiklet satmak yada kiralamk iyi iyi olur yada ben asllında bisiklet toplayabilirim

bisikletli postacılık :D evet orjinal bir fikir. bir ilk olur hatta türkiyede

Sene 1992 , köyde bir bisikletin arkasına römork bağlamıştım, bu römork'a yaşlı insanların bitkilerini/çiçeklerini koyup ordan oraya taşıyordum. Kaç tur yaparsam git/gel ona göre para alırdım. hey gidim hey.... :D

köyledi çocukların hepsinde bisiket var :) aslında bir bisiklet kadrosu bulup toplayabilirim

@Hakan Yazgan

Kadrodan itibaren bisikleti toplayabilecek deneyim ve tecrubeye sahip misin peki?

@Dogukanaksu

Heves ve azim olduktan sonra neden toplamasin. Deneme yanilma yolu ile biraz bocalasa da toplar. En azindan bizim cocukluk / gencligimize gore en buyuk avantaji internet olmasi. Forumlardan danisip, internet bisiklet sitelerinden bolca destek alabilir :)
Ama sunu soyleyeyim Hakan kardesim, ne oldugunu hangi olcuye gore oldugunu tam bilmeden parca siparis vermeye kalkarsan uyumsuz parcalar nedeni ile hem vakit hem nakit kaybi yasarsin dikkat et!

danimarkada ufak yörelerde insanlar kargo bisikleti yapıp satıyor. mesela.

@Hakan Yazgan

Hangi parca nereye takiliyor bilmeniz guzel. Ancak bazen modellere gore baglanti noktalari, gidon bogazlari farkli sistem veya boylarda olabilir. Siparisinizde hatali model getirtirseniz paranizda zamanınızda bosa gidebilir. Bunu belirtmek istedim az once. Ayrica vites setlerine gore attirici, ruble, aynakol, zincir, vites kolları uyumsuzluk gosterebilir. Deneyim ve bilgiden kasit bu tip incelikleri de iceriyor.

Mesela BB bolgesinde bsa, Italyan, Fransiz ve thomson gibi standartlarin oldugunu ve bu standartlar geregi yivler disinda caplarini, metriklerini de biliyor musun peki? Suat Bey'in de kast ettigi de bu. Yoksa ben biliyorumla her sey olmuyor Hakan.

Geri