Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten Soğutan Bisiklet Tamircisi

Bende size şöyle bir öneride bulunayım. ben mesela kendime alyan takımı aldım hızlıaldan internetden de en ucuz yer orasıydı.
Hatta şimdi kampanya yapmışlar paypalla ödeme 50 tl üzeri alışverişlerde 15 tl indirim.

(link)
(link)
(link)

Ben yukarıdaki üçünü aldım ama sen en azından bir allen takımı yahut anahtar takımı alarak işe başlayabilirsin.
( Not : birde kargo bedava olsun diye pil aldım :D kargo parasına pil vardı onu aldım :D
(link) )

Burada netden almamın sebebi Elmadağda doğru düzgün fiyat veren yok bir allen takımına 50 tl fiyat isteyenler var. Ankarada olsam belki daha uygun ama onda da otobüs bileti bilmem ne olcak astarı yüzünden pahalıya gelecekdi.

Scudo
Decathlonda 110 tlye takım çantası var.bisiklet için yapılabilecek bütün bakım aletleri orda var.

Satıcılar, trafik, sürücüler yüzünden bisikletten soğuyorsanız, bisiklet sevginizi artırma yoluna gidiniz. Sevginiz arttıkça, zaten teknik bilginiz der artacaktır.

bisikletçiye verecek 1 liram yok.1 yama 5 tl yeni şambrel 4tl.yolda zorda kalmadıkça gitmem.

Fazladan verilen o tutar bisikletten soğutacak ise eğer bisikleti ne kadar sevdiğiniz sorgulanabilir. Kendiniz yapabiliyorsanız eğer ufak ufak bakımlara başlayınız. Yok olmuyorsa gitmezsiniz oraya.

Tekrar tekrar teşekkür ediyorum, dediğim gibi olay para değil yüzüme iyi görünüp fazla para alması sinirimi bozdu.

@dcmavideniz
Bisikletine nelerin yapıldıgını öğrenebilir miyim?

@arayanbulur
En guzeli bisikletciye vereceginiz paralari bastan guzel bir tamir seti edinmek icin kullanmak! Ben bir yurtdisi siteden hollowtec uyumlu duzgun bir tamir setini gecen yil kargo dahil 110 TL gibi bir rakama edindim. Eksigi ingiliz anahtari, yan keski ve pense/kargaburun idi. Onu da yapi marketten kalitesine gore 5-10 TL veya uzeri mal edersiniz. Akort sehpasini ayrica almak tartismali bir konu ama hobi tarzi bir model 100 TL gibi bir rakama bulunuyor. HD yag kitinide siringa hortum vb. ile 3-5 TL ye olusturmak isten degil ;)
Tecrube icin forum ve youtube dan bbolca destek alin, el becerinize ve itina gosterme hassasiyetinize guvenin!

Ayni sekilde tamirciden sogudugumda sene 1990 yiliydi. İlk maasimla aldigim ilk bisikletimi (bianchi metapro) gobekte gevseme ses oldugu icin servisine goturdum. O gune kadar bisikletim olmamis buyuk kardesimin bozulduktan sonra verdigi hurdalarla dogru durust bisiklete binememis bir cocukluk gecirmistim. Gozum gibi bakiyorum, hergun siliyorum. Tamirciye derdimi anlattim, gobege bakti (suntourun acayip bir gobegi ozel civili anahtar tarzi bisi istiyor).
"Bunun anahtarindan yok, her bisiklete gore takim bulunmasi zorzaten" dedi. Basiretim baglanmis, mal mal bakip ses cikaramazken yatirdi bisikletimi, 10 luk civi ve cekicle gobekteki somuna giristi, bisiklet cizildi, elcikler deforme oldu, gobekteki somun cividen deforme oldu bense oyle kalakaldim...
Yapti verdi elime paramida aldi "garantiye girmez bu" diye.
O zamanlar tuketici haklari vb. bilen yok. Bilsende sonuc alamazsin...
O gunden sonra bir daha tamirciye bisiklet goturmedim. En kotusu yaparklen bozdum parca alip dogrusunu buldum ama hem ozene bezene yaptim hemde surpriz bir ucretle karsilasmadim. ;Esin dostun bisikletine yardim edip birer kahvelerini iciyorum arada :)

Ugrasin tamirciden kotu yapamazsiniz ve hep karda olursunuz ;)
Sonucta tmirci parca degistirecekse parcaya ayri isciligwe ayri para aliyor. Siz parcayi alin, iscilik bedavaya gelsin.

Isini seven durust esnafi her zaman tenzih ederim! Ben denk gelmedigim icin oylesine bu yolu sectim sadece ;)

adama hakettiği tepkiyi vermediğin/veremediği için olay içinde kalmış senin de doğal olarak sinirin bozulmuş. zamanla kafan dağılır . demek istediğim olayın bisikletle alakası yok. yukarıda başka bir arkadaşın dediği gibi atla bisiklete bas pedala, yüzüne biraz soğuk hava çarpsın açılır kendine gelirsin. bsiklet güzel şey hevesini söndürme :)

@suat akman
Hocam ben lojmanımda ki bahçeme kendi imkan ve oradan buradan çıkarttığım değerlendirdiğim tahtalarla çardak yaptım. Ha belki öyle 4x4 lük bişi olmadı velakin yaparken eğlendim vakit geçirdim emek verdim en güzeli sonuçda ben yaptım diyebileceğim bir eser ortaya koydum.
Zaten çeşitli ebat ve boylarda tornavida setlerim matkaplarıp dekopajlarım keserlerim çekiçlerim testerelerim kazmalarım ( tokmak bile var ) var.
Hiç alyan ve anahtar takımına ihtiyaç duymamıştım. ( Duysam da iş yeri fabrika oldugu için oradan getirip kullanıyor geri götürüyordum). Şimdi artık bisiklet var hemde 2 tane aldım çocuğa ve bana. ve bunların ne zaman tekeri patlayacağını yahut ne zaman arıza çıkaracağını bilemem. Hafta sonuna denk gelirse iş yerinden malzeme almak için ptesiyi beklemem lazım

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@arayanbulur
Valla decathlonda basit alyan cakisi (isini gorur basit onarimlarda) 13 TL. Gerekli alyan boylari, duz ve yildiz tornavidasi ile saglam, kullanisli, hafif ve kompakt bir urun. Ufak tefek seyleri biriktir mumkunse. Hatta "gunluk tamir kiti" diye bir kavram vardir. Oyle birseyde de kullanabilirsin. Onun disinda merak ettigin kafanin takildigi birsey varsa yardimci olmaya calisirim her zaman. Mesaj at yeter! Zamanla oturacakve seversemn hayatinin sonuna kadar devam edecek bir seruvendir bisiklet, bisiklet bakimi ve tamiri ;)

Bu konuya gozat bazi konularda fikir verebilir sana:
Günlük Tur - Kısa Tur için Tamir Seti - ihtiyaç çantası - BisikletForum

@Ömer Ş.

Başlığı okuyunca verilen tepkiye verilen tepki.:mad::eek::acpsnr:

mesele 20 liranın çoook büytülmesi değil. 1 kuruş bile haksız yere sizden istendiğini gördüğünüzde bu moralinizi bozabilir. tamirciye tepki gösterseydiniz, hakkınızı arasaydınız diyen arkadaşlar haklı olabilir. ama her tamirci(satıcı vs.) insan gibi cevap vermiyor. mal gibi suratınıza bakıp sanki o değil de siz onun hakkını yiyormuşsunuz gibi davranabilir. bu tip durumlarda ben de hiç uzatmadan lanet olsun diyip parasını verip bir daha oraya gitmemeyi tercih ediyorum. çünkü öbür türlüsü ağız dalaşı ve hatta kavgaya kadar bile gidebiliyor. insanımız genel olarak insanca konuşmayı pek bilmiyor.
mağdur arkadaşımıza tamir işlerini kendisinin yapmasını tavsiye ederim. ben de çok bilmiyorum tamir işlerini ama elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.

@Ebubekir Vites Kolu diye tabir ediliyor sanırım o vitesi sıktığımız yerler değişmiş, vites ayarı yapılmış, ben söylemediğim halde sonradan farkettim aynakola "kırık" kılıf takılmış bukadar.

Ayrıca bugün güzelce kafamı dinledim, yemişim tamircisini ben 40-50km yol yapmaya gidiyorum, hoşçakalın! :)

Herkese trabzon irem bisikletcideki abilerim gibi bisikletci nasip etsin. Geçen gün frenlerin hidroliklerini doldurtmaya gittim sohbet muhabbet ardından bir kıymalı pide sonra bi baktık boruda patlak var. Kesti yaptı halletti beş kuruş para almadı. Şimdi gelde sem bu adamın müşterisi olma. Eldivenim olmasına rağmen aldım bir tane daha insanın alası geliyor abi böyle hizmeti görünce. Trabzonlu arkadaşlara tavsiye ediyorum oradaki abi ismini unuttum iki usta birisi hondadan ayrılma biriside kron bayısının emekli olmuş müdür türkiyede baya geniş kapsamlı çevresi var galiba fiyatını bildiğim çoğu ürünü sordum 10 15 tl daha uygun.

Geri