Scudo Sports

Bisikletten soğuyorum.

Ben yaklaşık 2 haftadır shimano alivio kullanıyorum bana gayetyeterli geldi. Öyle çok da pahalı değiller yarışa katılmıycaksan bir gereği yok iyi setlere para bayılmanın...

Eğer ileride param olursa ve bu shimanolar paralanırsa sram x5 yada x7 set almayı düşünüyorum.

Scudo
Turkiye'deki bisiklet parca fiyatlari yurtdisiyla asagi yukari ayni. Bu fiyatlara bile sukretmeliyiz.

Tabi ucuz olsun istiyorsan ebay'dan Cin'de uretilen parcalari siparis edebilirsin :)

Kıyafetlerden de şikayet edilmiş ama ben size katılmıyorum. Mesela taytı ele alalım. İlk başlarda benimde taytım yoktu fakat sonradan antreman yaptığım insanları dinledikçe gerekli olduğunu farkettim. Scott'unkilerden aldım ve birde baktım ki mükemmel bişey. Hem teri hemencecik atıyor hem pedi sayesinde rahat ediyorum hemde benim kaprim gibi seleye takılıp durmuyor. Sonrasında formam oldu Specialized. Aynı şekilde o da teri hemencecik dışarı atıyordu. Yağmuru çok çok az geçiriyordu.Ama benim rüzgar engelleyicim(windstopper) olmadı.Uzun taytım da olmadı.Olsaydı kışın ortasında daha rahat entreman yapacaktım belki ama napalım bende taytın üstüne kot pantolon giydim üstüme hafif mont aldım. Daha pahalı formam olsaydı belki yağmuru hiç geçirmeyecekti belki ama olsun bunlara şükür.Ben şu eski tip koldan çevirmeli vites kolu ve tourneylerle dağa benden hızlı çıkanları da gördüm. Özel kıyafetleri de yoktu. Ama mızmızlanmıyorlardı elbetteki onlarda istiyordu ama olmayınca olmuyor maalesef. Hiç unutmam ben çok küçükken çocuk dış lastikleri olmadığı için jantların üzerinde gitmeye çalışıyordu ve suratında gülümseme vardı. Böyle şeyleri kafanıza takıpta bisikletinizden soğumayın. İyi forumlar

• Beğen
Tepkiler: SRT
@Mustafa Fatih Tahta

Biz hiç bir zaman ürünlerden veya ürünlerin özelliklerinden şikayetçi olmadık. Tek şikayetimiz fiyatları. Şu an asics'in termal tshirtünü kullanıyorum, 10tl ye almıştım. Şort olarak da 20tlye aldığım pedli şort kullanıyorum:) Geçen bikeandoutdoor da scott cekete baktım 200tl, connandale, salomon vs yağmurluklara baktım 300-400tl:s O yağmurlukların maliyeti sizce nedir? Kalitesine özelliklerine diyecek bir şey yok ama bu tür az bulunan ve hobi kullanıcılarına hitap eden ürünlerin kar oranı çok yüksek.

@uğur yılmaz

soyuluyoruz gibime geliyor değil, soyuluyoruz.
bu kadar pahalı olan bir başka spor dalı daha görmedim ben.

Bence sadece MARKA FARKI VAR ve TÜRKİYEDEKİ SATICIların azlığı. bir hafta önce sipariş ettiğim haftaya gelecek bir bisiklet aldım fiyatı sadece 3000$ full karbon, full sram red, clincher tekerlekler, selle italia markalı sele ağırlığı sadece 7 kilo ve sayamadığım daha birçok özellik ama diğer markalı bisikletlere baktımızda örneğin bir cannondale veya bir trek aynı özellikte bir bisikletin fiyatı 8000$a çıkıyor bu sadece marka işi ve bu bisikletin Türkiye'deki satış fiyatı 18000 liradan başlıyor eğer bana gümrükten dolayı bu kadar fark var derseniz gümrük toplam sadece %15 vergi alıyor Bu da bize Türkiyedeki satıcıların ne kadar para kazandıklarını gösterir bence

• Beğen
Tepkiler: Enes ÇALDIR
parça üretim miktarı ne kadar azalırsa,fiyat o kadar artar. motora çok talep olduğu için ucuz,bisiklet ise lüx'e(deoreden üstü diyelim:)) kaçtığı için pahalı olabilir.

bir şekilde bir nedeni olsa da "pahalı" pahalıdır, bunu hiç bişey değiştirmez. öncelikle bu tepkiyi burada dile getirebilmek bile bence güzel birşey. tabiki herşeyin bir ederi var fakat o parçaları alan var diye onların makul fiyatlarda olduğu anlamını çıkarmak hiç de mantıklı durmuyor hele ki yurtdışı fiyatları da gözümüzün önünde duruyorken bir de.
sözü fazla uzatmadan bu soruna şöyle bir çözüm bulunabilir diye düşünüyorum:

enazından model yılı geçen parçalar için yurt dışındaki satıcıların yaptığı gibi hatrısayılır indirimler yaparak üst seviye diye tabir edilen malzemelere yılı geçkin de olsa herkesin sahip olması sağlanabilir. içinde bisiklet aşkı olup da öğrenci bütçesiyle bişeyler yapmak isteyen bisiklet severler de gözden çıkarılmış parçalara neredeyse sıfır fiyatı ödemek zorunda kalmamış olurlar(yani ikinci ele olan talep azaltılıp, stoklarda yer açılabilir). zaten herkes için makul olan da bu değil mi?

• Beğen
Tepkiler: Burak uzun
Kesinlikle katılıyorum. Bisiklet bakarken ,aldıktan sonra bu kadar masraf çıkaracağını bilseydim vallahi daha ucuz birşey alırdım. Sürekli almam gereken birşeyler oluyor burama kadar geldi. İnsanı gerçekten bisikletten soğutuyor bu durum. Buna ek olarak bisikletçilerin yolunmaya hazır kaz muamelesi yapmasıda cabası.

@M.öztürk

Aynı durum bende de oluştu, bende bisikletimin çıkardığı masraflardan bıktım ama satmaya da kıyamıyorum. Ne yapsam:rolleyes:

Duygularımıza yeniliyoruz.Birbirimizi doldurusa getirip sahilde dolasmak icin xt veya xtr donanımlara para oduyoruz.Tuketim toplumu psikolojisi.Bu donanımlar 10*15 sene oncede vardı ama Turkiye de bu donanımları sadece lisanslı sporcular zar zor kullanırlardı.

• Beğen
Tepkiler: Burçak Erbil
çok haklısın kardeş ben bi kadro alcam 5 milyon indirimi zor yaptırdım

:in: teşekkürler

@hakan48

Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. İhtiyacımıza göre hareket etmeliyiz.

valla şu var yani o kadar üst düzey yapmaya gerek yok şimdi ybr 125 var sade motor ama malzemeleri yükseltmek istersen hem aksesuar hem donanım ona da sonucta bi bedel ödüosun..benim corratec im var nasıl cıktıysa fabrikadan öyle kullanıyorum tek kuruş harcamadım.. yani ihtiyaç meselesi parası olan ihtiyaç duyan gider xtr de alır... örneğin benim arabam da Kia, neden mercedes bu kadar pahalı deyip sızlanamam sonuçta aracın amacı var ve benim de ihtiyacım var. ;)

Geri