Scudo Sports

Bitcoin kadar geleceği parlak olan altcoinler

@Rip

Dostum geçenlerde bir hayal kurdum eğer milyon dolarlarım olsa öğretmenliği bırakır mıydım diye? Sanırım bırakmazdım :) İşimi seviyorum. Her yıl bir sürü arkadaş ediniyorum :)

Scudo
Alıntı yapmak istediğim o değildi aslında bnb alın temalı mesajdı. Annem babam öğretmendi, kötü hatırladığım öğretmenim yok diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Kadir KARADEMİR
@Rip

Az önce sattım BNB yi Düşüşe geçti :) 6 dolardan alıp 10 dolara sattım. şimdi 9 dolar civarında.

O kadarını öğrendik artık; kar realizasyonu, fiyat doğrulama vs.
@Sıradan Çinko Pil

Bitcoin ve/veya altcoin/ler nedir? Gelecek vaadediyor mu? vb tartışmalarından önce paranın geçmişine bakalım...
Bilindiği gibi para daha doğrusu madeni para ilk kez Anadolu’da Lidya’lılar tarafından mal değiş tokuşu amacıyla Milattan Önce 7.yüzyılda darp edilmiş yani basılmıştır...
İlk banknot ise 1694 yılında İngiltere’de The Bank Of England tarafından basılmıştır...
Aslında banka hükümete, daha doğru anlatımla Kral William’a borç para vermiş karşılığında da banknot basma yetkisi almıştır...
O dönemde Kral William’a 1,2 Milyon Sterlin borç verilmiş karşılığında ise 1,2 Milyon banknot basma ve piyasaya sürme yetkisi alınmıştır...
İşte kağıt para hikayesi böyle başlamış olup o dönemde az sayıda varlıklı banker tarafından ÇOK ÖNEMLİ İMTİYAZ yani banknot tahvil etme yetkisi ele geçirilmiş, zamanla gelişerek bugün içinde bulunduğumuz finans sisteminin temelleri atılmıştır...
Günümüzde tüm finans sisteminin bir kaç varlıklı aile tarafından yönetildiği çeşitli araştırma-inceleme kitaplarında açıkça ifade edilmektedir...
Sistem 2.dünya savaşından sonra evrilerek galip devlet ABD’nin baskısıyla dolarize olmuş ve sistemin merkezi de ABD’ye taşınmıştır...
Günümüzde en önemli emtialar ağırlıklı olarak usd doları ile fiyatlandırılmaktadır.
EUR, GBP, YEN, YUAN vb temel para birimlerinin tamamı usd dolarına endekslidir...
Bu sistem tüm para alışverişinin dönüp dolaşıp ABD bankaları üzerinden gerçekleşmesi zorunluluğu getirmektedir...

BlockChain teknolojisi ile hayatımıza giren bitcoin ise bu sisteme bir başkaldırı olarak görülebilir...
BlockChain ve benzeri yazılımlar aracı banka sistemini ortada kaldırarak para sisteminde bir devrimin ilk adımları olarak değerlendirilebilir...
Tıpkı geçmişte banknotun ticaret hayatına girmesi gibi, çok uzak olmayan bir tarihte bitcoin ve/veya altcoinler ya da türevleri mal değiş tokuşunda kullanılmaya başlanacaktır...
Tabii sistemin güvenliği için katedilecek çok mesafe olduğu yadsınamaz...

Peki bu devrim de nereden çıktı, ne gerek vardı ya da gerek varmıydı?
2008 Finansal krizini hatırlayalım...
O dönemde ABD’de dev bankalar batarken kaç milyar yada trilyon USD buharlaştı acaba?

Peki kriz nasıl aşıldı
FED HERHANGİ BİR KARŞILIK OLMAKSIZIN para basıp ABD devlet tahvili karşılığı hükümete borç para verdi...
FED’in 800 Milyar USD olan bilançosu 4 Trilyon USD’na kadar genişledi... Siz tahmin edin basılan parayı...KARŞILIKSIZ...

İşte bu saçmalığa kimse bir şey demiyor/diyemiyor ve hatta USD cinsinden alım satıma devam ediyor ve dahi etmek zorunda çünki mesala, dünyanın en büyük dış ticaret fazlası veren ülkesi ÇİN dünyanın en büyük ABD DEVLET TAHVİLİ yatırımcısı başka deyişle fazla parasını ABD DEVLET TAHVİL’lerine gömmüş, sesini çıkaramıyor...

İşte bu tek kutuplu finans dünyasındaki zinciri kırabilecek bir enstrüman olarak görüyorum blockChain yazılımını...

Haa bu demek değildir ki alın bitcoini yatın üstüne bekleyin yükselsin...

Yakın gelecekte sanal para ya da adına ne derseniz deyin bilgi işlem teknolojisi destekli aracısız işlemler yeni değiş tokuş aracı olacaktır...

@Kerim Hakan Tarihsel döngü güzel, düzene baş kaldırı, sessiz çoğunluk tamam ama... Bitcoin'i değerli kılan ona yatırım yapan insanların onu değerli görmesinden ötürü olduğu birçok finans programında ifade edildi.

Cidden, biri çıkıp T0'da deseki, elimde 1 rakamı var ve bunun adını bitcoin koyuyorum ve ileride insanlar sanal dünya üzerinden bu bitcoinleri paylaşacak. Kaç kişi buna yatırım yapar. Yukarıda yazılan Eteryum vsnin bile daha ticarete dökülmeden alınıp satıldığı yazılmış.

Sonuç olarak, değerli kağıt olan $,TL, € vs paranızı bitcoin ya da aracıları alıyor, siz sanal alemde aşağı yukarı seyirlere bakarken arkada bir güzel fon yönetimini yapıyor. Yani kısaca adına teta bankası koy, bitcoin bankası koy aynı şey.

@Sıradan Çinko Pil TR ekonomi politikası, bilinçli fakirleştirme, borçlandırma üzerine uzun uzun yazılmış ciltlik kitaplar var. Ona değinmeyeceğim adı üstünde politika.
Bireyselinizde bulunan, ifade ettiğiniz fonlar aslında orta riskli olmuş. Hisse senedi odaklı, para piyasaları odaklı yatırımlarda yüksek kazanç verebilir. Altın düşük riskli yatırım aracıdır.

Bu kazanımlar kişiden kişiye farklı tatminlere yol açabilir. Siz x sürede ben 100 TL kazanacağım derseniz, biri de derki ben x+5'te 100'te kazanmak istiyorum.

Siz belirsizliği daha fazla olan yerlerde "Şansınızı" ya da ileri düzey analizler, haber takipleri, kurum içi bilgi erişimleri ararken, yıllık çıktısı belli klasik uzun dönemli yatırımcı altın vs'de rahatlık deneyebilir.

Keyifli sohbetler dönüyor, bilgimiz artıyor ondan yazıyorum :)

@Kerim Hakan
Yazının altına imzamı atıyorum.
Kripto paralar merkez bankaların para basma yetkisine alternatif yöntemdir ve yakın zamanda sıradan döviz türlerine alternatif olacaktır.
Yani para basma yetkisi kriptoculara da geçti.:D
Ancak bu kripto paraların arkasında "ne kadar güvenilir" bir kuruluş olduğu çok önemli. buna dikkat.

• Beğen
Tepkiler: TahirSoyaslan
@Groims

Bence doğru soru kaç kişi bunu kullanır olmalıydı...
O halde bu soruyu önce kendimize soralım, kullanır mıydınız?

Bu gün aslında az çok hemen hemen hepimiz bi şekilde sanal para kullanıyoruz...
Kredi kartı kullananlar belli dönemlerde yaptıkları alışveriş üzerinden kartlarında biriken puanları kullanıyor mesala...

Ama diyeceksiniz, o da sonuçta dönüp dolaşıp usd kuruna endekslidir...

Fakat oda ne; Geçenlerde uzakdoğuda (yanlış hatırlamıyorsam) x araçları alım satım bayiiliği yapan bir kuruluş alışverişlerde bitcoin kabul edebileceğini açıkladı...

Diyeceksiniz ki bitcoin de ABD dolarına endekslidir...

KULLANICI sayısı arttıkça, mal/hizmet değiş-tokuşunda sanal para (bitcoin,alt coin/ler) kabulu de artacaktır kaçınılmaz olarak...
Ki bu aslında bazı grupların, milletlerin ve hatta devletlerin işine de gelecektir...

Sonuçta mevcut sistem bi şekilde sizi (kullanıcı=parayı harcayan yada elinde tutan kişiyi) ABD bankalarına mecbur kılmaktadır...

Tekrar aynı soruyu soralım, kullanır mıydınız?

Çılgın bir satış elamanı/pazarlamacı/şirket vb çıkıp da ben coin kabul ediyorum diyecektir... Sonuçta SATIŞ HERŞEY’dir

Zaman içinde sanal para kullanımı kaçınılmaz olarak yaygınlaşacaktır... Hepimizin cebindeki akıllı telefonlar ile bu hiç zor değil aslında...

30 Kasım 2017 tarihinde bazı haber sitelerinde Nasdaq borsasında ve Chicago merkezli CME VE CBOE borsalarında bitcoin için vadeli vb ürünler tasarlandığı haberi düştü piyasalara...

Peki sizce ne yapmaya çalışıyor uyanık ABD’li finansçılar...
Sakın bitcoin/alt coinleri ABD dolarına endekslemeye çalışıyor olmasınlar...

ÇOK ÖNEMLİ olduğunu düşündüğüm bir notu ileteyim;
Sanal para kullanmak başka birşey, sanal paraya yatırım yapmak başka birşey...
Lütfen yatırım yorumu olarak değerlendirmeyiniz...

(link)

Günlük olarak coin tahminleri yapıyor takipcisi çok olduğu için yaptığı tahminler sonrası coinler 1-2 dakika içerisinde %100 e kadar artış gösteriyormuş. gazetede öyle yazıyor Burstcoin tahmini sonrası ilk 24 saat de %300 civarı artış göstermiş bağızı tahminlerinde de çok zarar etmiş takip etmekte fayda var

O değilde bitcoin haberleri için gazete okuyorum hala burada bitcoini eleştirenler var. ekonomi haberlerinden önce bitcoin haberleri yazılıyor artık

DyQEBm.jpg

DGB coini Saat 5 de paylaşmış sonra biraz düşmüş 2 saat sonra %120 ye kadar artmış

@Kerim Hakan Biraz suyun üzerinde konusuyoruz ama arkasındaki olanlara da odaklanmak gerek. Bugün Venezuella kendi parasını yarattı bitlerden, McDonald's bitcoin kabul edecek, ABD borsaları sistemlerine entegre etmeye elbetteki isteyecek çünkü “gerçek parayı çekiyor” ,devletler bitcoin üzerinde internet gibi kontrol oluşturmaya çalışıyor ve sistemi çözecek algoritmik yazılımlar artmaya devam ediyor.

Bugün bitcoin almak ile World Of Warcraft'ta bir kullanıcının %0,01 düşme oranına sahip bir karakter zırhını almak aynı şey gibi geliyor. Evet ben zırhı da TL ya da USD cinsinden ebay, gittigidiyor,vb. sitelerde satıp nakde dönebilirim.

Sıkıntı, bitcoin üzerinden yapılan işlemlerdeki kayıt dışı durumlar bitcoin ve benzeri araçları gri takas yöntemi olarak kullanmakta.

Bahsettiğiniz gibi işin özüne köküne gittiğimizde, emek ve zaman harcanan her şeye bir bedel talep edilebilir. Takas ekonomisinde de bir kur vardı, kağıt para ekonomisinde de doğal olarak bitcoinde de…

Sıkıntı bitcoin üretmek için yapılan yatırımlarda, sanal bir varlığın ortaya atılıp kişilerin bunları kendi bilinmez işlemleri için kullanılmasını tercih etmesidir.

Bitcoin ve türevlerini alan kullanıcılarının birincil önceliği harcamaya odaklı değil, paranın aklanması, paranın transferini Y gibi bir değerle gerçekleştirmesidir.

Ayrıca bitcoin harcar mısınız sorusu şuan bitcoin alan bizim gibi kişiler için geçerli değildir. Yukarıda yer alan ve çevremizdeki insanlardan da gördüğümüz, trend olan bir yatırım aracında arkada kalmamaktır. Yani, bireyler paralarını klasik paradan para kazanma yöntemlerine yatırmak yerine, bitcoin bankasındaki sanal, asal sayı loguna yatırarak zaman ayırarak ve emek vererek kazandığı parayı sistemin içine aktarmakta.

Sonuç, bitcoin madenciliği yapan belirli sitelerde, belirli elit, sıradan, x kişilerde harcanabilir gerçek paralar toplanmakta… bitcoin ile maaşlar ödendiğinde ve bitcoin değerini yine belirli bir maden ya da X parametresine bağladığında gerçeklik kazanacaktır. Futuristik yaklaşımda, VR gözlüğünü takıp sanal alemde bitcoin harcarsak zaten seruma bağlanmış bir insanlık bizi bekliyor demektir. (Bknz. Yönetmen Spielberg'ün vizyona girecek yeni filmi)

Ayrıca bilgi edinme amaçlı bir iki sorum olacak bitcoin gibi sistemlerin kırılması için de mutlaka çalışmalar yapılacaktır, örneğin oyundaki cheat ya da hack gibi… O zaman yatırımcının ya da kullanıcının güvencesi ne olacak?

Bir diğer sorum, bitcoin neden sürekli USD dolarına endeksli, madem sınırsız sayıda basılan bir kağıt parçası ise, neden altın ya da başka değerli madenler değil?

2008'de borçları satarak sanal bir piyasa yaratana wallstreet, neden bitcoin gibi bir sanal "asal" sayı satışını desteklemesin?

Bizim asıl konuşmamız gereken, adil varlık dağılımı ya da verimli üretim, kaynakların ortak paylaşımı değil?

Finansal etik değerlerin neler olabileceği üzerine neden kafa yormuyoruz?

WTO'da ne oluyor?

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
@Groims bildiğim kadarıyla ve dilim döndüğünce sorularınızı cevaplamaya çalışacağım...
Sistem hacklanabilir mi? Teoride mümkün.
Ancak bu konuda bir fikir edinebilmek için blockchain (blok zinciri ) teknolojisine/yazılımına bir göz atalım.
Burada BKM BLOG’dan alıntı yapacağım;
“ ...Sistemin güvenliğini sağlayan asıl olay ise bu dijital hesap defterlerinin bir ağ ya da altyapı üzerinde dağıtılmasıdır. Altyapıdaki bu ek devreler ve katmanlar, bir hesap hareketinin durumu ile ilgili istenilen her an mutabakat sağlanabilmesi amacına hizmet eder. Gerçekliği koruma altına alınmış hesap defterlerinin birer kopyası her katmanda bulunur.
Sisteme yeni bir hesap hareketi geldiğinde ya da mevcut bir hesap hareketi üzerinde değişiklik yapıldığında, altyapı üzerindeki tüm kayıtlarda belirli bir algoritma harekete geçerek bu yeni kaydın doğruluğunu kontrol eder. Kopyaların çoğu bu kaydın doğruluğunu onaylıyorsa, yeni bir blok zinciri sisteme dahil edilir. Eğer sistemdeki devrelerin çoğu yeni kaydı reddederse, bu hesap hareketi sisteme kaydedilemez...”

Özetle sistem tüm kayıtları TEK BİR KAYNAKTA yada daha basit bir ifade ile defterde tutmuyor tüm kullanıcılara açık bir ağ üstünden dağıtıyor...
Bir kullanıcının bilgisayarının hacklenmesi, ağ üzerinde tehdit oluştumuyor çünkü, hacker tarafından sisteme gönderilecek bir işlemin, bir önceki kayıtlar ile uyumlu olması gerekiyor...

Bitcoin neden ABD dolarına endeksli?
Sizin de belirttiğiniz gibi bitcoin bir yatırım aracı olarak görülüyor ve sonuçta nakde tahvil etmek için FİNANS PİYASALARINDA ve dahi DÜNYA TİCARETİNDE en geçerli banknot olan ABD doları ile fiyatlandırılıyor...

İşte bu noktayı biraz açalım;
Elinde 1 ABD doları olan kişi, Amerikan devletine 1 dolar borç vermiş demektir...
Söz gelimi siz döviz bürosundan 10 ABD doları satın aldığınızda, ABD’ye 10 dolar, kendi paranızla (güncel kur 3,80) 38 TÜRK LİRASI borç veriyorsunuz demektir...
Bu borcun teminatı elinizdeki yeşil dolar yani “BANKNOTE”dur.
Banknote aslında “taşıyana, üzerinde yazan miktarın ödenmesinin, çıkaran kuruluş (yani FED) tarafından garanti edildiği bir kağıt parçasıdır”

Teoride ben elimde 35 yeşil ABD doları ile FED gişesine gidersem bana karşılığında 1 ons altın vermelidir...
Çünki bunu garanti etmiştir... (BRETTON WOODS)
Fakat bu sistem ( Basılan banknote karşılığı altın rezerv tutma zorunluluğu) 1973’de ABD’nin sistemi terk etmesiyle çökmüştür...

O halde elinde ABD doları tutan ( dolara yatırım yapan) aslında herhangi bir reel karşılığı olmayan bir kağıt parçasına yatırım yapıyor demektir.
Peki neden dolara yatırım yapılıyor...
ABD en güçlü devlet sıfatıyla bu paranın karşılığını mal veya hizmet olarak size öder...

FED bilançosu 800 Mia.USD’den 4 Trio.USD’ye şişerken, aradaki fark karşılığı kadar altını bir yerlerden getirip kasasına koymuş mudur?
Hiç sanmam...

ABD bütçesi 31ekim2016-01kasım2017 döneminde 666 Milyar USD açık vermiştir...
Bu bütçe açığı nasıl finanse edilmiştir.
Daha fazla dolar basılarak ( çok basite indirgenmiş ve özet bir ifade ile)...
Teminatı nedir... Büyük ABD hükümeti...

Gerçekten ben de çok merak ediyorum neden Bitcoin ve hatta diğer para birimleri ve dahi mesela ham petrol, altın, gümüş vb. ABD dolarına endekslidir?

OBike, Singapur’un en büyük bisiklet kiralama şirketi ve yakın zamanda piyasaya hızlı bir giriş yapan, yeni bir blok zincir firması olan Tron “TRX” ile ortak bir proje yürütmeye hazırlanıyorlar. Müşteriler bisiklet sürerek kripto para kazanabilecekler. Bu programa katılan müşteriler, ne kadar çok bisiklet sürerlerse o kadar çok Tron isimli dijital paradan kazanabilecekler.
2018 yılının ilk çeyreğinde bu programı başlatacak olan oBike firması bu inovatif projeye ait detayları henüz açıklamadılar. oBike’nin kurucu ortağı ve pazarlama sorumlusu olan Edward Chen, oCoins’in oBike, İnternet sitesinde yer alan bilgilere göre 20 ülkede varlığını sürdürüyor. Firma, yakın bir zamanda adı açıklanmayan bir küresel taşımacılık platformuyla da ortaklık kurmuş bulunmakta. oBike firması bir saatlik bisiklet kiralama bedelinden 2 $ gibi makul bir ücret almaktadır.
Singapur, Amsterdam gibi şehirlerin aksine bisiklet dostu şehir klasmanında bulunmuyor. Şehir yollarında henüz özel bisiklet şeritleri bulunmuyor ve bu durum bisikletçiler için kaos ortamı oluşturuyor. Ancak artan hava kirliliği nedeniyle, yetkililer bisiklet kullanımı ve çevre dostu yürüyüşleri teşvik edici projeler geliştirmek istiyor. Singapur hükümeti, bisiklet dostu bir şehir haline gelmek istiyor ve yakında bir zaman içersinde şehir altyapısını iyileştirmek istediklerini açıkladılar.

Haber linki ;

(link)

Geçen çarşamba biraz iota satıp ripple ve stellar lumense girdim ufak da olsa kar bıraktı. Enjin ve xby var şimdi bakabilirsiniz:)

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
@özgür duygu

Ben hiçbir coin'in fiyatının düşmediğini farkettim , ufak tefek dalgalanmalar olabiliyor belki ama 1-2 haftalık bir süreçte hepsi yükseliyor. Haftalardır en ucuz coin olan ve alt sıralarda çakılı olan TRX ve POE bile dünden itibaren yükselişe geçti. TRX 0.03'ten 0.05'e çıktı , POE 0.03'ten 0.09'a çıktı. Bundan sonra çok kafama takmayacağım nasıl olsa hepsi artıyor :)

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
bu alt coinleri nerden alıyorsunuz paribu da yoktur galiba?

@observer

Konunun ilk mesajında yazıyor. Binance sitesinden alıyorum ben. Farklı sitelerde mevcut.

• Beğen
Tepkiler: observer
ripple'a hala girilir mi ne dersiniz kisa vadeli dusunuyorum.

Arkadaşlar Ripple uçuşa geçti , konuyu açtığım 14 Aralık günü 1 Ripple 0.67 Dolar iken şu anda 3.65 Dolar oldu. Ripple'ın sahibi bu artışla birlikte şu anda dünyanın en zengin 14. kişisi konumunda ;

(link)

Geri