Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Biz nerede yaşıyoruz ya şaka gibi olay.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

KIVANC YILMAZTURK

Daimi Üye
Tepki
179
Oruç tutmayan kadına sokak ortasında dayak !!!

ERZURUM'da sokakta sigara içtiği için bazı kişilerin müdahale etmesi üzerine yakındaki öğrenci yurduna sığınan kadın, polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polislerle, sokakta toplanan öfkeli grup arasında kısa süreli arbede çıktı.

Olay, merkez Yakutiye ilçesinde Esat Paşa Yokuşu Sokağı'nda dün iftar öncesi meydana geldi. Bir yabancı şirkette çalışan Z.B., erkek arkadaşı İ.M. ile sokakta yürürken etrafta kimsenin olmadığı sırada sigara yaktı. Sigarasından birkaç nefes alan Z.B.'ye karşıdan gelen M.Y. ve B.G., "Sigarayı söndür terbiyesiz" diyerek müdahale etti.

Z.B. de "Oruç tutamayacak durumda olabilirim ya da oruç tutmamayı tercih etmiş olabilirim. Bu sizi neden ilgilendiriyor?" karşılığını verince M.Y. ve B.G. iddiaya göre genç kadının üzerine yürüdü. Müdahale eden bu kişiler tarafından tartaklanan Z.B. ve erkek arkadaşı İ.M. kalabalığın toplandığını görünce hemen yakındaki erkek öğrenci yurduna sığındı ve polisten yardım istedi.

Gelen polis ekibine olayı anlatan Z.B. ve arkadaşı İ.M., kendilerine müdahale eden M.Y. ve B.G.'den şikayetçi oldu. Bu kişileri emniyete götürmek isteyen polislerle çevrede toplanan öfkeli kalabalık arasında arbede çıktı. Bir polis ile 2 kişinin hafif yaralandığı arbedenin ardından polisler şikayetçi Z.B. ve İ.M. ile sigara yüzünden onlara müdahale eden M.Y. ve B.G.'yi Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Birbirlerinden şikayetçi olan 4 kişi, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve burada ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Scudo
niye şaka gibi olsun , Erzurum gerçeğidir bu :)
çok daha kötüsü de olmuştu zamanında, biz böyleyiz.

edit :
benzer bir olayı bugün Istanbulda işyerinde yaşadım, bir ofise girdimki odadaki 6-7 kişi var ve biri sigara içiyor.
odadakilerin kalanının hepsi hem oruç ve hem de tiryaki.
tutmayabilirsin ama oruç tutmamasını geçtim, ne sigara yasağını takıyor, ne de diğerlerinin durumunu. kaç türlü saygısızlık.
uyarmama rağmen devam etti , mübarek gün tatsızlık çıksın istemedim ama önüme düştüğünde benden sıkı bir tekme yiyecek o eleman.

erzurum arkadaş ona göre konuşacaksın, hem ne biliyosunuz kimse yokken sigara yaktığını yolun ortasında yakmış belli ki hem olayın o kadar masum olduğu ne malum, kimbilir ne söz kavgası yaptılar da öyle oldu, kadınların aklı bazen biraz farklı çalışır o anda kendisine öyle karışılmasını gururuna yediremeyip çok sert çıkışmış olabilir kadın. hem çevreye de saygı duymak gerek, oruç tutamıyosan ya da tutmamayı tercih ediyorsan milletin önünde içmemeyi de bileceksin sigaranı. asıl doğal seleksiyonla saygısızlardan kurtulsak, taraf tutmuyorum bu olayda hepsi haksız ama saf da olmamak gerek.

Oruçlulara hörmet bir inisiyatiftir, nezakettir.Kişi ister bunu uygular ister uygulamaz..Bir zorlama olamaz, aksini idda eden bidat üzredir.

Ben gayri-müslim'im ama sempati duyduğumdan Ramazan'da bazı şeylere dikkat ederim..Ha diyelim ki dalgınlıkla yemek falan yesem sokakta, biri de laf etse; kafadan siktiri çekerim..

Sen şimdi karşıdaki insanı oruç tutmuyor diye yargılıyorsun. Yargılamakla kalmayıp üstüne gidip tehdit ediyorsun birde tartaklıyorsun. Adam isterse sigarasını yakar isterse suyunu içer bu kendi bilceği iş kimse karışamaz. Tan Beyinde dediği gibi bu nezaket işidir. Fakat karşıdakine bunları yaptıktan sonra tuttuğun orucun ne anlamı kaldı ki?

Bu arada Bahadır Budak kardeşim ne yazık ki sanada katılamıyorum. Bayan arkadaş ne kadar sert çıkarsa çıksın, o karşı taraftaki 2 baltanında kibar bir şekilde uyarmadıkları (uyaramayacakları) apaçık ortada. Bir kadına el kaldırıp üstüne yürüyen insan müsvettelerinden öyle bi kibarlık beklemek fazla lükse kaçıyor.

Yolun ortasında sigara yakması sence kadını hırpalamalarına bir gerekçemi arkadaşım ? Bende oruç tutuyorum arada bir ama yanımda birisi yemek yiyince umrumdada olmuyor hiç,gidip kardeşim ben oruçluyum diyip girişmiyorum ? İnsanlar birbirinin tercihine karışmaya ne kadar meraklı..

Kuran'da "Dinde zorlama yoktur." denmiyor mu?

• Beğen
Tepkiler: krankmili
1- Oruç tutmamak ayıp değil, tutana saygı göstermemek ayıptır.

2- Odun her yerde odundrur.

3- Burası Türkiye, fark burada :)

• Beğen
Tepkiler: tolga1976
@Harun Salcı

Dinde zorlama yoktur ama müslümanlığı seçenlerin imanın şartlarınıda yerine getirmesi gereklidir değilmi? Kuran'da şart koşulan bir şey için zorlamanın lafı bile olmaz. Yapılması şarttır bunda zorlamaya gerek yok.

Mesela; su içmek yaşamak için şarttır. Su içmeye kimse zorlanmaz çünkü içmeden yaşanılamaz.

soylemeden edemeyecegim, haberlerde olayi anlatan adam "kadin, 'musluman olmak zorunda miyim?' dediginde hakli olarak 2 kisi kufurler savurarak uzerine yurudu" gibisinden birseyler dedi. yahu bu ne bicim bir hayvanliktir, ilkelliktir, yobazliktir! ne yazik ki bir kadina kufur edip tartaklamak icin kadinin uzerine yuruyen erkek musvetteleri ve cevresindekiler, ve ne yazik bi bu forumdaki bazi arkadaslar, bu davranisi mesru gormektedir. kimse oruc tutup, kufur edip, adam doven gavatlardan ne tepki gelecegini dusunup ayagini denk almak zorunda degil. oruc tutan kendine tutar, babamin hayrina degil. ben de oruc tutarken su icenleri gorunce daha bir susuyorum, ama su icene (hele hele kadin oldugunu gorup) 'erkeklik' yapmiyorum.

birakin ramazan ayaklarini, sokakta sigara icen kadin gordu mu dayanamaz bu ise yaramaz, yasamasi zarar serseriler, laf atarlar, cok var bunlardan... bu cigersiz din zabitalari, karsidan gelen iri bir erkek olsa satasamazlardi.

şöyle bi olayda malesef dinini bütün yaşamaya gayreden güzel kardeşim neden gider de 2 dangalağın yaptığı hatayı çeşitli bahaneler üreterek savunmaya çalışırsın.
oruçlu insana Allah u teala neyi tavsiye ediyor? şayet birisi laf edecek olursa ben oruçluyum demesini. müslüman da olsak ve hatta şu anda şeriat devletinde bile yaşasaydık kimsenin cezasını kimse veremezdi.islam devleti diye günaha girenin oracıkta icabına bakıldğını düşünenler ne büyük cahillikteler. toplumu ayakta tutan hoşgörü karşılıklı sevgi saygıdır.bazen diyorum ki şükürler olsun iyiki cennet in anahtarı bazılarında değil kendinden başkasını komazlardı.

@Tan Yücel

çok güzel özetlemişsiniz hatta olayı da yeniden canlandırmışsınız.
mesele kişinin oruç tutması yada tutmaması değil.
oruç tutmayabilirsin ama yemeğini çayını sigaranı alıp illede oruçlu insanların karşısında-arasında yemek-içmek de terbiyesizliktir.

benim de gayri müslim arkadaşlarım var, ben oruçluyken izin versem hatta ısrar etsem bile yanımda yiyip içmezler , ha keza onlar da oruç tutuyor hatta oruçları bizden daha ağır , ben de onlar oruçluyken yanlarında yiyip-içemem.

son olarak da kafadan siktiri çekerim demişsin -ki zaten bu başlığa neden olay da bu tür bir siktir çekildikten sonra gelişen bir ağız dalaşı bence .

fitil oruç tutma yada yeme nedeniyle ateşlenmiş ama asıl sorun insanların birbirine hoşgörüsüzlüğü ...

@herkese : lütfen sözlerinizi iki kere tartarak yazın , ortalık yere hakaretler savururken seviyeyi düşürmeyin

@tanerhosgor

Ups! Konuştuğum gibi yazıyorum ondan oluyor. Ayarsız gibi duruyor yazıya dökülünce. Pardon millet

• Beğen
Tepkiler: tanerhosgor
bu ne bıcım ınsanlık anlamıyorum kı; bugun ıstanbul'da yasayanların yarınsından fazlası oruc tutmuyor. alıs verıs merkezlerıne bır gıdın ınsanlar sureklı bıseyler yıyıp ıcıyorlar. o zaman gıdelım alıs verıs merkezlerındekı ınsanların hepsını dovelım.
ayrıca da boyle bır sıtede boyle bır konunun tartısılmasını bıle hos karsılamıyorum. ne yanı sımdı oruc tutmuyor dıye ınsan yıyıp ıcmesın mı? boyle bır sey yok. ayrıca İslamiyet Hoşgörü Dini diyorsunuz ya hanı b nerde???
herkes ıstedıgını yapar arkadas. kımse karısamaz netıcede her koyun kendı bacagından asılır dıye bır atasözü var...

Hasan bey kimse demiyorki oruc tutmayanlar yemesınler ıcmesinler.oruc tutanlara saygılı olup tenha yerlerde yiyip içilmesi gerekir.Cünkü Türkiye %96 sı müslüman bir ülke.Oruc tutanlara neden bu kadar yüklenildigini anlamıyorum.Sonucta Farz kılınan bir durum.Tartışılması bile Gereksiz...

• Beğen
Tepkiler: enginekizkuyu
@Sefa Ayrılmaz

o %96 gerçek istatistik değil...
Tanıdığım müslüman olmayan insanların hepsinin nüfusunda müslüman yazar..
Ve şöyle diyim müslüman olan arkadaşlarım la olmayan arkadaşlarımın sayısı eşit... Olaya bu yönden yaklaşmamak lazım...

Olaya şu yönden yaklaşmak lazım...Herkesin yediği içtiği inandığı hissettiği kendine...
Kalkıpta kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok... Eğer sokakta birisinin sigara içmesini ya da yemek yemesini yediremiyorsan, o kadarcık bile iraden yoksa oruç tutmana gerekte yok zaten... adamlar 40 yaşına gelmiş hala çocuk gibi ben oruçluyum salak benim önümde bir şey yiyemezsin tımammıııı! deyip al sana diye vurmaya başlıyorlar...
He tabi eşek kadar olduklarından haberleri olmadığı için, olayın boyutu netlik kazanınca birisi hapiste birisi hastahanede ya da mezarda oluyor...

@serhat toy

İrade İle Alakası yok...Söz konusu EGİTİMSİZLİK..Kabaca Cahillik...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri