Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Biz nerede yaşıyoruz ya şaka gibi olay.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Her zamanki gibi, her yıl olduğu gibi, her daim olacağı gibi bir olay oluvermiş, hemen bunu kullananlar çıkıvermiş, hemen ortalığa polemik kusulmuş ve o kusmuğun içinde debelenen bir dolu cahil oluşmuş.

Aklı başında arkadaşlara, bir çift sözüm var. Burası Bisiklet forumu.... Burayı ve bunun gibi sanal ortamları karıştırmak isteyen bir sürü maksatlı kişiler olacaktır. Böyle polemik kokan konulara bulaşmayın işte ya,, ben de bulaşmak maksatlı yazmıyorum, sadece tavsiye niteliklidir yazdıklarım. Birisi İslam'ın kutsalına halel getirmek için yüzüne maskelerini takıp ortalığı karıştıracak, medya da hemen üstüne atlayacak, işte İslam bu nâraları havada uçuşacak. Siz de üstüne atlayacaksınız. Burada karşı taraf değil, siz kabahatlisiniz, neyi nerede savunuyorsunuz allahaşkına? Onları yola getirmek, onlara bir şey anlatabilmek mümkün mü? Malzeme veriyorsunuz. Burada bisikleti konuşalım deyip kestirip atacaksınız.

Üniversitede öğrenciydim(1996), her gün bindiğim otobüse her sabah bir aczimendi (medyanın adlandırdığı kadarı ile) binmeye başladı birdenbire. Böyle asalı cüppeli sakallı falan. Ondan sonra Fadime Şahinler peydah oldu TV kanallarında. O aczmendiler 3 ay sonra birden piyasadan yok oldular. Hani nerdeler? Günlerce bunları çekip işte İslamın gerçek yüzü bu, işte burayı İran'a çevirecekler, hepimizi çarşafa sokacaklar diye yayın yaptılar, sonrasında hükümeti gönderdiler, görevleri bitti, infazı yaptılar, dediklerini yapacak bir hükümet getirdiler ve çekildiler. O aczmendiler şu anda kimbilir hangi meyhanede demleniyorlar, kimlerin karısını, anasını satıp kimlerin koyunlarında sabahlıyorlardır.

Bunların uzantıları hiç tükenmedi, günümüzde de İslam'a nerden vurabiliriz diye fırsat kolluyorlar, hayatlarının amacı bu. Bunun için yaşıyorlar. Provokasyon insanları bunlar.

Müslüman şuurlu olacak, uyanık olacak, boş işlerle uğraşmayacak. Cahil olmayacak, okuyacak. Malzeme vermeyecek. Soğukkanlı olacak doğru yerde doğru adımı atacak,doğru yerde konuşacak. Boş insanlara karşı konuşmayacak. Cevap vermediğiniz zaman bir şey eksilmez cüssenizden, merak etmeyin. Konuyu açarlar, bilemedin, iki üç tane cevap yazılır, ilgi çekemedikleri zaman konuyu kapatırlar, bu kadar basit. Her oltaya takılmanın manası yok.

Scudo
@mtsemiz

Çok teşekkürler duygularıma tercüman olmuşsunuz ben de aynı şeyleri anlatmaya çalıştım ama nafile...

@nihat yildir

Nihat yıldır...Galiba müslümansınız.Arada açıp Kuran okumanızı tavsiye ederim size...Daha inandığınız kitabı bilmiyorsunuz...
Yazılan ayetler gerçek ayetlerdir... Nisa 34

(link)

sen Kur'an-ı Kerim okuyormuydum.Hayret verici bir olay gerçekten darwin teorisine inanıp hala müslümanım diye gezmek dehşet-ül vahşet bir durum.hepimiz maymundan gelmişiz aynı türdenmisiz.o zaman maymunlarda müslüman sana göre.birde ayet gösteriyo utanmadan.sen önce Hz.Adem aleyhisselamın ayetlerini oku sonra dandik teorinizi savun :)

@engin ekizkuyu

Tam sana yakışan bir hareket :in:

1- İncancımı senin gibi bağırmak zorunda hissetmiyorum kendimi
2- Kuranı senden çok biliyorumdur o konuda şüphen olmasın ;)
3- Kuranı bildiğim de müslüman olduğum anlamına gelmez...Elimden geldiğince diğer kitapları da okur,Her türden insanı ve inancı anlamaya çalışırım.... Ama seninki ilgimi çekmiyor. :eek:

Bu da sana son mesajımdır..

• Beğen
Tepkiler: enginekizkuyu
@engin ekizkuyu

ben de şu anda dehşete düşmüş durumdayım. yeni üyeyim ve bu hakaretengiz ve saygısız hitapların sahibi yasaklanmayacak mı? hemen forumun kurallarını okumam lazım, insanlara ne kadar hakaret edilebiliyor diye :(

• Beğen
Tepkiler: nihat yildir
@serhat toy

serhat bey evet müslümanım. orada yazdıklarım benim düşüncelerim. o düşünceleri zaten Kuran okuyarak edindiğim düşüncelerdir. siz merak etmeyin neyi nasıl okuyacağımı iyi bilirim ben. bu topik iki tane cahilin yaptıkları için açılmış. ama siz direk müslümanlığa saldırır olmuşsunuz. buda benim bu topikteki son yazımdır. herkes dinini inancını yaşamakta hürdür. siz ne düşünürseniz düşünün. burası din tartışma yeri değil.

İstanbul aynı İstanbul. birisi bakar şiirler yazar, birisi bakar lanetler okur. bunda suç istanbulun mu??

Saygılar....

@serhat toy

bu ayetin neden bu konu içinde paylasılmıs oldugunu anlayamadım???

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri