Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Biz türkler olarak nerede yanlış yapıyoruz?

Scudo
Ben şimdiye kadar hep zamanlama hatasi yaptım. Cevremdekiler de öyle. Ders çalışmam gereken zamanda hobi edindim. Hobi edinmem gereken zamanda ders çalıştım. Dil öğrenmem gereken zamanda okula paralel işlerde çalıştım ve hiçbir faydasını görmedim. Çünkü kurye olarak kullanildim. Şimdi ise okulun bana verdiği 30 küsür dersten sadece biri hakkında tecrübe sahibi dil bilmeyen bir insana donustum. Kulüp faaliyetleriyle organizasyon iletişim gücümu geliştirmek isterken birden kendimi islerin hamalligini yapan biri olarak buldum. Cevremdekiler evliliği yanlış zamanda yaptılar çocuğu ise evliliği kurtaracak sihirli bir formül gibi görüp yanlış zamanda çocuk sahibi oldular. Gecen bir kahvede otururken bir amca geldi böyle sosyal demokrat bir görüntüsü var. Bize kulak misafiri oldu. Çok yanlış zamanda dogdunuz çocuklar dedi. Az sonra sarıklı bir amca geldi belli ki borca batık konustuklarindan onu anladım. O da bize dönüp bu nesil çok zor zamanda hayata atılıyor dedi. Uzun lafın kısası zamanlama hataları ile dolu oldugumuzu düşünüyorum.

Ben de dusunur dururum bu konuyu. Sebep sonuc iliskisinin sonuna gitti mi cok derinlesiyor mevzu. Sebeblerin yol actigi sonuclardan bence en onemlisi toplumun cogunlugunun, bireysel menfaatlerini ulkenin menfaatlerinden onde tutmasi.

@KitapSever
Kendi ırkın diye bir şey yok..
Bu ırk meselesi 20.yüzyılda kapandı..Tıpkı ideolojiler(din) veya cinsiyet ayrımcılığı konuları gibi..
Bugün çok farklı bir Dünya'da yaşıyoruz..Gerçi sel yatağına apartman diken bir toplumda(bugün yaşanan selden bahsediyorum), bu cümlelerin anlaşılması da kolay değil ama..!

Küreselleşmiş bir Dünya var karşımızda..Bugün ulus devletlerin varlığı bile sorgulanıyor artık..Geçmiş yüzyıllarda ırk/toplum çatışmaları,bugün artık yerini yapay zeka ve homo sapiens arasındaki çatışmaya bırakmak üzere..

@ahlaksız ulus devlet sorgusu bizim gibi ülkelerde yaptırılıyor. Evropa ve dahi japonya handiyse amariga kendi ulus devletlerini savunuyor. Küreselleşme yerel üretimleri bitirmek için ve yerel piyasaları ele geçirmek için goygoy. Türküm demek kötü bişey değil.

Bak güzel kardeşim uyuyoruz televizyon izliyoruz , akıllı telefon kullanıyoruz ( boş kullanma) yine uyuyoruz . Birgünde farklı birşey öğreneyim yok . Memur sabah 8 akşam 5 başka faaliyet yok. Bak youtubedan örnek vereyim yararlı bilgilendirici kanalların izlenmelerine bak. Birde eğlence kanallarına bak. Eğlence kanalların daha çok izlendiğini göreceksin. Eğlence derken saçma sapan işler yapanlar. Adam 5000 kalori yedim diye video atıyor 1 milyon izleniyor. Diğer adam Bunun mühendisliği nasıl ? Sorusuna cevap veriyor fakat izlenme 100 bin .

Sadece biz Türkler olarak konuyu ele almayalım, gelişmesi istenmeyen toplumları düşünelim.
İlkokulda öğretilen insanın gelişme dönemleri vardı; bebeklik, çocukluk, okul çağı, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık çağı diye..
İşte bu evrelerde yetişkinlik çağına kadar kişiye çıkarcılık, yalancılık, taraftarlık, kindarlık yüklenince bunlardan doğacak çocuklar da buna göre şekilleniyor.
Tabi aradan sıyrılanlar olup gerçekten insan olanlar olur ama gerisinin alacağı şekil belli.
Konuyu dine çekmeden bir örnek vermek istiyorum, bu toplumlarda insanlar nasıl Müslüman olup avrupada genelde Hristiyan oluyorsa yani seçimleri topluma göre şekilleniyorsa insan olarak gelişimde de çevreye göre şekilleniyor. Bu bir nevi savaş sayılır, dışarıdan insanları bu yönde götürecek liderleri desteklerler belki onları seçtirirler ondan sonra 20-30 yıl biralarını içip keyifle bu toprakları izlerler. Daha bu topraklar bu savaşa uyanmadı ve liderler bu kişisel çıkarlarıyla uzun süre de uyanmazlar (muhalifler başa gelse bile). Maalesef dibi görmeden yukarıya çıkılamayacak.

1 - 4 yıllık iyi üniversitelere yerleşenlerin bir çoğu soruları araklayan kesim. ( biliyosunuz siz onları )
2 - Memurluk olayı sizden bizden muhabbeti.. Açıktan memur alımını bir araştır ne demek istediğimi anlarsın...
3 - Polis alımında 1,70 boyun altındaysanız polis olamazsınız direk elenirsiniz. Ben 1,70 im İstanbul'a bir akrabamı ziyarete gitmiştim sokakta dolaşan benden kısa yeni polisler vardı !! Bunlar nasıl mülakat vs kontrolden geçti ?? ( Olanları az çok biliyorsunuz )
4 - Sen istediğin kadar ders çalış yetenekli ol sonra kul hakkına girsinler ;) neyse daha fazla yazmak istemiyorum..

Acı ama gerçekler bunlar.. Bundan sonrada bu düzen böyle mi devam eder bilmiyorum.

Şu durumda bu boşa vakit geçirme pozisyonuna ne zaman geçtik ona bakalım . Çünkü biz bu duruma bir anda gelmedik bu durumdan bir anda çıkamayız. Niyesi ise şu bir toplumun düşünce yapısı hemen değişemez. Bak Kemal Sunal' ın halkın dertlerini anlattığı yönetici olduğu filmlerine Zübük Zade, Öğretmen ,Kiracı , Garip vs. Bu filmler daha 2-3 sene öncesine kadar tv ekranlarında idi. Bunları izleyen az da değildi. Şimdiki dizilere bak hayatta aşktan başka bir şey yok . Geçim sıkıntısı yok. Fakir kız zengin adama aşık olur ya da zengin kız fakir adama tutulur. Adamın işi gücü yok kızın peşinde dolaşıp durur. Bunları sende benim kadar iyi biliyorsun buna eminim. Bak canım abim Kemal Sunalın hayatın acı gerçeklerini anlatan filmi izleyen adamın düşüncesi nasıl olur ? Bu saçma sapan aşk masalı ile dolu filmi , diziyi izleyenin düşüncesi nasıl olur? Gördün mü aradaki değişimi ? Nasıl bu hale geldik ? Geçen senelerde Küçük Emrahın Acıların Çocuğu filmini izledim . Etrafta çok sayıda ... olduğunu , iyi arkadaş seçiminin önemini , sıcak bir soba başında sahanda yumurtayı kardeşlerinle yemenin zevkini , namus kavramının kardeşinle sınırla kalmadığını her bayanın namusunun senin için benim için anamın bacımın namusundan farksız olduğunu öğrendim. Bugünkü diziler filmler bunu öğretir mi ? Öğretmez . Nerede kötü şeyler var el altından normal gösterir , haksızsam haksızsın de. En son Lise 3 te dizi takip ettim baktım sıkıntılı olaylara giriyorum bıraktım . Tv bakmıyorum. Belgesel çıkarsa yarış olursa bakarım tabi . @KitapSever abi benim bu konu hakkında bu bakış açısından düşüncelerim böyle.

@ahlaksız Tam tersi, bugün çoğu ülkede ırka dayalı kanunlar çoğalıyor. Bugün amerika'da siyahiler sorgusuz sualsiz vuruluyor, bugün tüm avrupada ırkçılık aldı başını gitti. Artık daha çok ırka dayalı bir dünya var karşımızda, özellikle örnek verdiğiniz amerika'da başkan trump daha birkaç yıl önce obama'ya ırkçılık yapmadı mı?

Irkçılıkla kendi ırkını önde görmek farklı şeyler, benim açımdan kendi ırkım her zaman önce gelir.

sadece bizim ülkemizde değil, avrupa da bile mezun olduktan sonra işe çırak olarak başlıyorsun

@MAERKEK

Çok doğru söyledin. Benim lise yıllarımda deli yürek vardı bütün arkadaşlarım mafya vs tespih falan bir hareketler.. İşin kötü yanı ne biliyormusun ? Şu anda birisi çıkıp Kemal Sunal gibi ülkenin durumunu film çekse içeri atarlar yada bazı kesim tarafından ajan ve hain ilan edilir.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@Mehmet Metin Levent
Kesinlikle hocam çok acayip birşey, 'TÜRKÜM' demekten çekinmek nedir? Ayrıca milliyetçilik 'MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN' ana ilkelerinden birisidir.

@Mehmet Metin Levent
Kesinlikle hocam çok acayip birşey, 'TÜRKÜM' demekten çekinmek nedir? Ayrıca milliyetçilik 'MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN' ana ilkelerinden birisidir.

@hamlet2006
Hocam milletimize hakaret ederek londra'dan bisiklet resmi atsaydım, ingiltere yeah siz çomarsınız yeah diye kendi milletime hakaret etseydim çoğunluk tarafından alkışlanırsım galiba. Kendi milletimi düşünmem ne zaman suç oldu?

Tarafsız biri olarak forumda iktidarı eleştirdiğim zaman iktidar destekçilerine demediği bırakmayanlar (Buna hakkı yok oysaki) konu 'MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ İLKESİNE' gelince bu sefer bana demediklerini bırakmıyorlar. Muhalefet partisini eleştirdiğim zamanlar ise yine aynı kişiler hakaret etmeye başlıyor, bu mu tarafsızlık?

Bu zamana kadar birçok yabancı arkadaşım oldu, onlara elimden geldiğince kültürümüzü, ülkemizi anlatmaya çalışıyorum. Onlar nasıl verimli çalışma taktikleri, yöntemleri kullanıyor onları gözlemliyorum ki kendi ırkım için birşeyler kapayım diye.

Daha sonra birisi geliyor yeah ırk diye birşey mi kaldı, yeah Türkler salak, yeah %50 çomar, yeah ingiltere, yeah finlandiya. Aynı kişi daha sonra ingiltere, fransa, almanya milliyetçiliği yapmaya başlıyor.

Dünya üzerinde bir 'TÜRK' daha adını başka ülkelerde duyursun diye en büyük hayalim çok uzun bir bisiklet turu yapmak(Rotası dahi belli) ve bunları kendi ırkım, atalarım için yapıyorum.

Ama birisi geliyor yeah Türkmüş, küresellik yeah diyor. Ama ben bunları senin için yapıyorum, 'TÜRKÜM DEMEK' bu kadar mı zor?

Hepimiz kediyiz üstad. Bizler anadolu tekiri. 2 bin yıldır buradayız. Belki 3 bin. Bir aralar romalıydık sonra bizanslı sonra türkler geldi, ermeniler de vardı, araplar da, kürtler de, çingenelerde. Şimdi türkçe anlaşmaya çalışıyoruz. Ruslar gibi ks ks ks dediklerinde tepki vermiyoruz pisi pisi yi seviyoruz. Pist diyince topuklayıp kaçıyoruz. Hata yok kedi hayatında. Ömrümüz 12 sene, çok çok 15 olsun. Geliyoruz dünya denen şeye göz dediğimiz pencereden şöyle bir bakıp geçiyoruz. Sevgi tek istediğimiz beklediğimiz. Anadolu tekiriyiz. 3 bin yıldır burdayız. İnsanlar olmasa sonsuza kadar da yaşarız. S

Siyasi olacak ama..
@KitapSever isimli arkadaşım öncelikle Türk milliyetçiliği konusundaki fikirlerinizi ve diğer fikirlerinizi son derece beğeniyor ve katılıyorum.elbette katılmadığım da var dogal olarak,hatta muhtemelen siyasi görüşmüzde farkli.Neyse..Irkçılık vs yapmıyorsunuz ama,acaba geçen bir mesajınızda 4 partiyi yazıp ,1 parti hakkında "terör destekçisi parti"(%689 milyon haklısınız) yazdığınız için foşşik, ırkçılık yapıyor yea gibi ithamlarla karşılaşmış olabilir misiniz?Kuruntu canım benimkisi:kötü::rolleyes:eek:_O:ckskc::ckskc:
@KitapSever
İşte bir alkışlanası yorum daha:harika::harika: diyelim ve konu hakkındaki görüşümüzü bağlayalım.
1-) Eğitim
2-)Hangi siyasi görüşte olursak olalım objektif olmak yerine doğru bile olsa karşı görüşü doğru kabul etmemek
3-)Adaletsizlik ve hukuksuzluk
4-)Çıkar ve beleşcilik kültürü
5-)Ekmeğin aslanın ağzından midesine gitmesi ile geçim kaygısı sonucu stress-ayılık-hoşgörüsüzlük
6-)Sosyal medyadaki (çok afedersiniz) sidik yarıştırma tribi. Magandalığın prim sebebi olması
7-)Maalesef buraya yazılacak daha 50 madde olması

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Yazdım, yazdım....
Sonra hepsini sildim...
Tek diyeceğim; çocuklarınızı iyi yetiştirin...
Yalan söylemesinler, hak-hukuk nedir bilsinler, çalışarak üreterek kazansınlar, uyanıklık yaplasınlar, avanta peşinde koşmasınlar...
Kendilerine ve diğerlerine asgari saygıyı göstersinler.
Malla, makamla, kıyafetle, parayla "adam" olabileceklerini zannetmesinler.
Ha birde mutlaka bir müzik aletini çalmayı öğrensinler...

@ahmet1905
Hocam benim askerime, polisime kurşun sıkan malum terör partisi ve destekçilerine ırkçıyım tabikide. :)

Atıyorum amerika'da, fransa'da, almanya'da güvenlik birimlerine kurşun sıkmayı bırakın trafik polisi karşısında arabadan inince kurşunluyorlar haberlerde görüyoruz. Afederseniz amerika'nın belirli bir yerinde terör sorunu olsa 20 dakikada orayı dümdüz ederler, ama bizdeki hoşgörü çocuk, kadın sevgisi kimsede yok. Aralarda masum var diye ona göre hareket ediyoruz. Mesela suriye'de girip 'sivilleri arındırarak' girip teroristleri temizlediğimiz bölgeyi amerika gibi yapıp İncirlik üssümüzden kaldırdığımız uçakla bir günde dümdüz edebilirdik ama biz sivilleri düşündük.

Ben daha ülkemizdeki gibi düşünce özgürlüğü hiçbir ülkede görmedim, özellikle düşünce özgürlüğü altında bu kadar teröristlik yapanı da hiç görmedim.

Siyasi görüşümüz farketmez, yine söylüyorum terör destekçileri hariç herkes benim kardeşimdir. Sonuçta hepimiz ülkemizin iyiliğini düşünen insanlarız.

Pantolonu icat eden Türkler O yıllar avrupa etek giyiyormuş.
bb_trousers_FREE.jpg

(link)
(link)

Ve pazırık halısı dünyanın en eski halısı ve düğüm sayısı çok özel.
Türk halısı olduğunu inkar edememişler
pazryk-carpet.jpg

(link)
Halıda atın kuyruğu avaş için özel bağlanmış.

@ahmet1905
Benim derdim ise daha iyi şartlara sahip bir ülkemin olması, siyasi alanda, askeri anlamda, sosyal anlamda, ekonomik alanda, her alanda... :)

@halil halil
Hocam bende tam bundan bahsediyorum, daha birkaç yüz yıl önce bilimsel alanda birçok şeyi batılılar bizden öğrenmedi mi? :) Eee ne ara 'gözü kör batıcılık, küreselcilik' bu kadar abartı boyutuna ulaştı.?

@halil halil İşte bu hocam... :)

Geri