Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bizden dünya markası olur mu olmaz mı?

Koray_41

Daimi Üye
Tepki
206
İsim
Koray TOK
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhaba.Olur tabi bundan dolayi,olmaz tabi bundan dolayi;) ?

Scudo
Olmaz çünkü marka ilk önce içinde satmalıdır ülkemizde bisiklet o kadar sevilmiyor ne yazıkki :/

Olmaz,çünkü bisiklet ülkemizde satıcılar ve üreticiler Tarafından sadece Para olarak Görülüyor ve bu algı değişecek gibi durmuyor maalesef ülkemizde bilinçli satıcı bir elin parmakları kadar yoktur.

• Beğen
Tepkiler: Koray_41
Olurda zor olur para olsa azim olmaz, azim olsa bilgi birikim olmaz genel itibariyle bir işi yapmak için gereken niteliklerin hepsi bir arada bulunmuyor Türk insanında

• Beğen
Milli gelir artınca olur beyler, bi de bilgi birikimi lazım , özgüven lazım.. gelir 10 000 civarı şimdi 15000 civarında olur bence otomotiv ile birlikte...

• Beğen
Olmaz. Yaptiginiz isten 2 kat para kazandirmadikca kimse bir ise girmez. Kulturdur bisiklet, hangi alanda kulturumuzu koruyabiliyoruz ki gelistirelim. Insaat sektoru gelisir bizde 50 bin tl ye mal et 150 bine sat.. Felsefe bu.

@engin1
Sadece bisiklet degil marka olarak!

Turk;
Ögün (Haset,kibir,sahtekarlik)
Çalis (Sakiinn bi da duymim calismaaa)
Güven ( Ana konu bu iste babana bile guvenmeye kadar gelen bi toplum)
...

Bizden olsa olsa en iyi kukla markasi cikar.

Yukarıdaki üyelerin de dediği gibi bizden bir halt olmaz. Ama çok isterdim o kadar da zor bir şey değil bir kadro bir gidon boğazı bir de gidon yapsak yeter gerisini zaten markalı takmazsan olmaz

• Beğen
Kütüphanelerinin sayısı ibadethanelerinin yaklaşık 10 da 1 i olan, ar-ge ye gerekli önem ve yeteri kadar destek vermeyen ülkemizden; cuma günleri cumaya kaytarmak için giden, inovasyona gözü kapalı işçisi-amiri-mühendisi-yöneticisi olduğu sürece bir dünya markası çıkacağını sanmıyorum.

Yeni projelere açık olmayan, ar-ge araştırmalarına gram değer vermeyen, yaptıkları işte minimum emek ve gider maksimum kazanç amacı güden bir kafa yapısına sahibiz. Bunları bir kenara atıp adam akıllı çalışabilirsek belki bir ihtimal dünya markası olabiliriz. bu sadece bisikelt değil her alan için geçerli.

• Beğen
Tepkiler: Talha Ateş
Ülkemizde yaratici fikirler genelde çocukca ve gereksiz goruluyor çogu degerlendirilmiyor bile dunya markasi olabilmek icin her fikire potansiyeli varmis gibi bakilabilmeli bence.

Dünya markasi olabilmek icin önce avrupa fuarlarinda dogru dürüst stand acip müsteriye iyi davranarak malini anlatip müsteriyi inandirabilmektir. Salcanonun standina gitdigimizde 5 kisi zor gördük ve arkadasimiz biraz soru sorduktan sonra saticilar bikmaya basladi ve verecek cevap bulamadilar. Yani tam olarak sorulan sorulari bilemedikleri icin cevap veremediler ve sinirlenerek bizi kovmaktan beter etdiler.
Satndlarinda en fazla 20 tane bisiklet vardi ve standlarinin görüntüsü söyleydi...

3.JPG

Önce böyle yerlerde görüntü ve saygili davranarak bikmadan dogru bilgileri aktarabilmek gerekiyor. Bunlari yapamadigin sürece dünya markasi olmaya adim atilamaz.

Neyse yinede eurobikede türk markasini görmek gurur vericiydi.

image.jpg
Durum cok vahim. Hadi hayal kuralim bir gidon bogazi yapalim.

Hammade lazim carbon uretimi,temini- tr de var mi? Varsa kim cikariyor. Aliminyum olsun islemesini biliyor muyuz? Pencere profili uretmem harici..
Arge calismasi
Tasarim
Uretim
Pazarlama
Satis

Hayali bile zor, biz elmayi,patatesi ithal ediyoruz..

Gelelim salcanoya.. Sampiyonlarin secimi diye slogan koyarsan hangi sampiyon diye sorarlar adama..

Pazarlama yoneticileri vardir 20 bin aliyordur,buldugu slogan budur. Reklam sirketi aciktan en cok parayi verende kalmistir,calisanlari is dunyasinin ya da siyasilerden tanidikla ise girmistir. Slogan budur yani.. Bisikleti siz dusunun. Zihniyet degismeden uzgunum cacik olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
İstedikten sonra gayet güzel olur. Ancak önce istemek, yaptığın işi severek isteyerek gönül vererek yapmak. Gelişmek için çalışmak ve birazda özveri katmak gerek harcanan emeğe. Bilinçli olmak ve ticari düşünce yapısını biraz değiştirmek gerek. En öncede olmaz önyargısını yıkmak gerek. Bunları yaptıktan sonra neden olmasın ki..

Ben Turkiyenin en buyuk ulasim sirketinde calistim,en cok yolcu tasiyaninda. Durum cok vahim arkadaslar. Karamsar olduysam kusura bakmayin. Videodaki gibi teshis bu. Bizlerin elinde ama umarim herkes isini yapmayi prensip edinir.. Cocuklarimiza ornek bir Turkiye yaratiriz.

Sene 2000 tekne fuarinda dedem yerli bir tekne firmasinin standinda sirket sahibiyle tanisir. Derki istavroz yuvalarini ve tutma demirlerimin dipleri catliyor der.

Adam iyi dediniz ben hic denize acilmadim varsa boyle sorunlar soleyin diyor.
15 senelik tekne ureticisi..

Bosuna dememisler bir dil bir insan.. Adam sirketler kuruyor, internet bilmiyor, dil bilmiyor.. Arastirmasi sadece turkce dilindeki kaynaklar. Dusunsenize ne kadar sinirli.. Belki 3 senede astigi bir uretim sorununu google dan ingilizce bir yazida bulacak:)

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Geri