Scudo Sports

bizim için en güvenli olan kask

Yahu size kimsenin kızdığı falan yok.Kendi kendinize bir işlere giriştiniz.Ne istiyorsanız yapın bizi ilgilendirmez.Siz bir soru sordunuz bizde cevap verdik.Siz istediğiniz cevabı vermedik diye bir tür bişeleri ispatlama işine soyundunuz ve bunu alaycı bir üslupla yapıyorsunuz.Bir sürü videolar koyup sanki ff kask takmanın doğru olduğunu kabul ettirmeye çalışıyorsunuz ve cümlelerinizde açık şekilde imalı cümleler.Kişisel görüşlerinize kimse saygısızlık etmiyor ama siz bizim kişisel görüşlerimizi bir şekilde yanlış olduğunu ispatlamak için bir sürü video koyuyorsunuz buraya.Hadi koyduğunuz videolarda bari dediğinizi haklı çıkartacak olsa.Hepside bizim bahsettiğimiz zaten ekstra güvenlik önlemlerinin alınması gereken videolar.Diğer başlığa bir video koymuşsunuz,o adam kask taksa ne olur takmasa ne olur kaç metreden aşşağıya yuvarlanmış görmednizmi.Salak olmasaydıda diğer arkadaşı gibi bisikletini eline alıpta geçseydi o tehlikeli yerden.Olayın herhangi bir disiplinle ilgisi yok kısacası.
Hem bu bisiklet sporu teknolojinin ciddi şekilde kullanıldığı bir endüstri haline geldi.Onlarca büyük firmalar milyonlarca dolarlık yatırmlar yapılıyor,bu tarz güvenlik işlerine kafa patlatan sporcusundan mühendisine kadar yüzlerce profesyonel insan akıl edemedide şimdi siz youtube da 3 tane video buldunuzdamı ispatladınız her disiplinde fullface kask takılması gerektiğini.
Takılmışsınız birde çizik konusuna birde ben size bişey ima etmedim isminizmi yazıyor diye kurnazlık yapıyorsunuz.Ben kullanmıştım o yüzünüz çizilir falan bizden bilmeyin cümlesini ve latife ettiştim açıkca.Ama belliki dokunmuş size.Motor kullanırken kask takmadığınız içinmi oldu o çizikler.İşte kaza başınıza gelicekse geliyor bir şekilde en canlı örneğini kendiniz yaşamışsınız zaten.Öte yandan vücudunuzda kaç çizik varsa var bende yok yada ne biliyorsunuz olmadığını.Yada ben çizdirmedim kendimi oldumu.
Siz yada herkes ne istiyorsa yapabilir kimse kimseye karışamaz.Ama birde her sporun kendine göre iç dinamikleri var ve siz sorduğunuz soruya bu dinamikler doğrultusnda cevaplar aldınız.Yani yukardada dediğim gibi crosscountry cisinden,yolbisikletcisine,turculardan,sokak bisikletçilerine kadar bütün bir koca camia çözemedi işi siz iki dakkada hallettiniz,burda onun savaşını veriyorsunuz.O zaman buraya 2 tane araba kazası vidoesu koyalım kimse arabaya binmesin,3 tane uçak kazası koyalım kimse uçağa binmesin işmi yani bu.
Takın siz ff kaskınızı kısacası.Bu saatten sonra hakikaten düşersiniz falan o zaman hayal edemiyorum nasıl bir video bombardımanına tutulacağımızı.

Scudo
Aman Hakan Bey yanlış anlaşılma olmasın, kimsenin kimseye kızdığı yok, kızmaya hakkı da yok :eek:.
Herkes belirli saygı çerçevesinde kendi fikirlerini söyler. Diğerleri de kendi fikirlerini söyler. Bir şekilde herkes kendisine yakın gördüğü görüşü benimser. Amaç paylaşmak...

@HaliliOzturk

Halilcim bence söylediklerinde çok haklısın. Problem şurdan kaynaklanıyor. yani uslub yanlış gibime geliyor . ama sen bu işleri bilmiyorsun iki dk çözdün bak biz burada bu kadar adam bu işlere yıllarımızı verdik biz söyledikmi ima olamaz sen söyeldinmi ima olur mantığı yatıyor. bir üstteki yazıyı okursanız tarzından nedemek istediğmi analayacağınızı zannediyorum
kimin ne kadar video ne kadar gerçek kaza gördüğü forumdan belli olmuyor malesef sorun ben kendi görüşümü sunuyordum, birden daha durbakalım sen senebilirsinki mantığı oldu . yorumlarım tam anlaşılmamış herhalde ben hayatta kalma sebebimin kasklar sayesinde olduğunu söyledim yoksa herşeyi birlirim mantığını kişisel olarak zaten asla benim semem . haddimi bilirim .
Tabikide ben bir tarafım. ama kişisel fikrimi söylerken biraz daha anlayışlı olunmasını bekledim sadece okadar . yani uslup meslesi .

• Beğen
Tepkiler: bedo
Kimsenin böyle bir tavır falan sergilediği yok.Siz konuyu saptırıyorsunuz.Meselede zaten kask kullanımı değil.Sanki siz kask takılmasını savunuyorsunuz bizde karşı çıkıyoruz gibi bir hava yaratmaya çalışmayın.Ortadaki mesele sizin kendinizin bahsettiği gibi üslup meselesi.Bizler bir yorum yaptık siz kalktınız o yorumu çürütmek için elinizden gelen herşeyi yapıyorsunuz.Ciddi bir ego sorununuz olduğunu düşünüyorum.Kendi düşündüğünüzün doğru olduğunu burda kabul ettirmeye çalışıyorsunuz ve üslup dediğiniz konuda siz yanlış davranıyorsunuz.Hepimiz kocaman adamlarız mesajlarınızın içinde o videoların arasına döşedeğiniz cümlelerin tamamında ''bakın siz olmaz diyorsunuz ama nasıl düşmüş adam,yok bu xc mi,freeride mı ama bak nasılda kaza geçirmiş'' gibisinden alaycı dahada doğrusu bizim yorumlarımızı aklınızca çürütmeye yönelik cümleler sarfediyorsunuz.Rica edeceğim ajitayson yapmayın konumuz siz kask kullanmını savunuyorsunuz biz kask takmayın diyoruz konusu değil.
Madem tamamen kendi fikirlerinizi yazdınız neden o zaman yok bazı arkadaşlar şöle diyor böyle diyor yok bazıları çizilirsin demişte bilmem ne olmuş gibisinden karşı bir atak yaptığınızı açıkca belli eden cümleler kurdunuz.Ben şahıs olarak bu tarz kaskların kullanımını daha doğru buluyorum der çekilrisiniz gerçekten dediğiniz gibi iyi niyetli olsanız.

@kochakan@hotmail.com

1-Hangi mesajımda ima içeren bir cümle gördünüz hemen kopyalayın buraya.
2-Biz burada bu kadar adam uğraşıyoruz demedim.Bu işin piyasasındakiprofesyonellerden bahsettim.Ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz yada konuyu kendinize yontmak için azımdan çıkmayan cümleler yazıyorsunuz.

Siz başka bir başlıkta bir soru sordunuz.Bizlerde bu tarz kaskların daha extreme sürüşler yapan kişiler tarafından kullanıldığını,şehir içi yada hafif arazi tipi sürüşlerde bu tarz kaskların kullanılmadığını söyledik.Bunlarıda kafadan atmadık yada sizin iftira ettiğiniz şekilde 'ya bu daha çömez biz çok biliyoruz düşüncesiyle dile getirmedik'.Doğrusu ne ise onu yazdık.Nereye gidip sorsanız size bu cevaplar verilirdi.
Ama siz bu kaskı kullanmayı kafanıza takıp burdanda olumlu mesajlar almaya kendinizi şartladığınız ve aksi cevaplar aldığınız için durup dururken bir ispat çabası içine girdiniz.Kalkıp bir sürü video aramışsınız birde oraya eklemişsiniz.Buda sorun değil ama asıl önemli nokta burda sizin kendinizin şikayet ettiği o ''üslup'' konusunu yerine getirememiş olması.Benim şahsi tepkimin sebebi budur.

Sokakta dolaşırken kafamıza baret takarak yukarıdan düşebilecek sert cisimlerden kendimizi korumuş olabilirz mantık olarak.Hatta belki milyonda birde olsa işe yarar bu davranış.Am bu demek değildirki herkes sokkata inşaat işcisi gibi baretle dolaşmalı.
Denize girerken bacağımza dalgıç bıçağı bağlayabiliriz.Belki bir balık saldırırsa kendimizi savunuruz diye.Ama bu demek değildirki denize giren herkes bıçak taksın bacağına. Yada toptan çözüm olarak cebimizde kefenle gezelim olsun bitsin bu iş.
Sizin savunduğunuz konu budur işte.Mantık olarak kimse karşı çıkmaz ama her işinde bir raconu var ve bizde size bu şekilde cevaplar verdik ve tamamen iyi niyetliydik.O sipariş verdiğiniz kaskı ben tavsiye ettim size hatırlatırım.

Geri