Nostalji:
90'ların başları, Sinclair QL televizyonun önünde. Hiç uygun ürüne denk gelmediğim monitör bağlantısı dışında tek çözüm anten girişinden televizyona bağlamak olduğundan o koca TV ile çalışıyordu. Ekranda açık olan kendi yaptığım müzik programı ama sazla bir bağlantısı yok. Sadece arkadan ritm veriyor.
Kartuş soketi vardı ama ZX kartuşlarıyla uyumsuzdu. Depolama arabirimi olarak Microdrive diye teyp kaseti mantığıyla çalışan ama lazım olan dosyayı bulabilmek için ileri-geri çalışabilen bantlı küçük kartuşları vardı, sağdaki iki yuvadan çalışıyordu. Harici bir disk bağlantısı da vardı ama hiç ona uygun cihaz da bulamadım.
-------------
85-93 arasında Bisan Super'im vardı. Çubuk frenli, onun da ön freni sağdaydı. Sanırım onlarda hala öyle. Tel frenli bisikletlerde ön frenin solda arka frenin sağda olmasını çok yadırgamıştım, hatta saçma gelmişti. O zaman bi tur isteyebildiğim her bisikleti deniyordum ama ters fren yüzünden hiç kazam olmadı çünkü hiçbir bisikletin freni doğru düzgün tutmuyordu
Pabuç pahalıydı belki de.
BMX sadece 1 arkadaşımda vardı, frenleri yoktu. Arka tekerleğe ayağı sürterek durma girişimim ayakkabımın tabanını eritmesiyle sonlanmıştı. Ne bileyim ben yanına sürtülmesi gerektiğini, çaprazdan dişli kısma sürtmek testere gibi oyuyormuş. BMX ile ilgili tek anım o.