Scudo Sports

Bodrum yarımada turu

SpirituaL

Daimi Üye
Tepki
978
İsim
Eray
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
20200923_143815.jpg

Haftasonu bu rotayı yapmak istiyorum, bu rotayı daha önce yapan arkadaşların bilinmesi gerekenlerle ilgili görüşünü almak, daha sonra yapacak olanlara yol gösterici olmasını isterim.

Bu pencereden bakıldığında çok keyifli görünse de, tecrübelerime dayanarak, teori ile pratiğin aynı derecede keyifli olmayabildiğini düşünüyorum.

Scudo
Bilmediğiniz yerde sürecekseniz, rotanızı strava veya garmin connect üzerinden yapıp daha önce bisikletlilerin geçtiği yolları tercih etmenizi tavsiye ederim. Bu hali ile bisiklet sürmeye pek uygun değil...

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@SpirituaL Surekli iniş çıkış olan ancak ciddi bir sekilde yukseklik icermeyen bir rotadir. Hakim ruzgar kuzey, kuzeybatı eser. Ancak sabah saatleri genellikle ruzgar olmaz veya dusuktur. Rotayi ters taraftanda yapabilirsiniz. Rotanızın tamamı cift yonlu karayolu. Yaz donemi tam olarak bitmedigi icin trafikte dikkatli olmanizi, özellikle akşam saatlerine kalmamanızı tavsiye ederim.
Su arkadaslar ile irtibata gecerseniz yardımcı olacak ve belki sizinle surecek birilerini bulabilirsiniz:

(link)

@Murat B. Garmin connecte göre rota bu şekilde oluşuyor. Rota üzerinde popüler sürüş segmentleri mevcut. Sürüş yapılabilir bir rota gibi.

20200923_172615.jpg

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Yazın Ege'de rüzgar sabahları kuzeydoğu, öğleden sonra kuzeybatı eser. Bugünlerde güneyli rüzgarlar devreye giriyor. Rota yönünü seçerken dikkate alınması gerekir bence.

• Beğen
Tepkiler: SpirituaL
Rotanızın ilk 70 kilometresi yerleşim yerleri içinde. Saate bağlı olarak büyükşehirlerden daha beter trafiğin içinde kalabilirsiniz. Suat Bey'in de dediği gibi yüksek irtifaya hiç çıkmayacak olsanız da sürekli ya yokuş çıkacaksınız ya da ineceksiniz. Bu kısa yokuşlar arasında birkaç tane %15+ eğimli olan da var.

Özellikle sahilden gitmeyi planlıyorsunuz gibi bir görüntü var ama Bodrum yarımadasında sahil değerlidir, yollar genelde değerli arsaya konmuş otel veya evlerin arkasından gider. Bu rotada deniz kıyısından gideceğiniz yol 5 km bile yoktur.

Gölköy-Torba arasındaki bölüm orman içinde olduğu için bence rotanızın en keyifli kısmı, ancak bu yolda da gidiş-geliş yoğun araç trafiği var ve emniyet şeridi yok. Boş bir saate denk gelmezseniz yakın geçen araçlar canınızı sıkabilir.

Torba kavşağından sonraki kısmı da 4 şerit (2 gidiş+2 geliş) bölünmüş yol. Burada da hızlı geçen araçların rüzgarı sorun olabiliyor.

Bodrum'da başlayıp biten 80-100km'lik rota istiyorsanız Kızılağaç-Yalıçiftlik tarafları bence daha güzel rotalar sunuyor.

Yazın Ege'de rüzgar sabahları kuzeydoğu, öğleden sonra kuzeybatı eser. Bugünlerde güneyli rüzgarlar devreye giriyor. Rota yönünü seçerken dikkate alınması gerekir bence.
Bunu yazdıktan sonra şunu buldum.
(link)

Ben windy kullanıyorum ama çoğu zaman hissettiğim uygulamadan farklı oluyor.

(link)

Geri