Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bont Blitz (Uygun fiyata yüksek performans karbon ayakkabı)

Ertan M.

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Şubat 2015
Mesaj
999
Tepki
1.219
Şehir
İstanbul /Göztepe
İsim
Ertan
Bisiklet
Merida
Karbon ayakkabıya geçmek istiyordum uzun süre araştırdım shimano r171 aldım merlinden ancak stok hatası olunca bende başka modele karar verdim ve merlin deki yorumlara da bakarak Bont Blitz modelini almaya karar verdim.Ürün 10 gün içinde geldi ancak ben gidip şubeden aldım.Ürünün özellikleri şöyle ,
fea2.jpg

ModelBlitz
Material3K Carbon Chassis with Microfiber Upper
Stack Height3.6mm
Air VentsFrontal area air vents and mesh panels in forefoot area
InnersoleComfort
Sole GuardsReplaceable
Cleat Mounting3 Hole Look Configuration
Fit CustomizationFully Heat Moldable Chassis utilizing Thermoset Resin
Closing OptionsBOA dial and forefoot velcro strap
Weight235 grams
Color OptionsWhite, Neon Yellow, Neon Pink, Alpha Blue
Sizing OptionsStock & Wide

Kargodan bu şekilde çıkıyor kendisi
20161003_100518.jpg
Ayakkabının sevdiğim yanı geniş ayaklar için uygun olmasıydı bu yüzden sipariş verirken 44 numara verdim ve ayağıma tam oldu ısı kalıba bile gerek kalmadı.Bundan önce shimano r65 44 numara kullanıyordum.
20161003_101029.jpg
Ayakkabı ayağı çok iyi kavrıyor diyebilirim bu yüzden shimano r65 kadar konforlu değil ancak performans ile konfor bir arada olamaz zaten.Ayakkabının kilitleme mekanizması üstten tel toka ve önden cırt bantla sağlanıyor.Ancak ayağı çok iyi tutuyor ve eski ayakkabım shimano r65 gibi hiç gevşemiyor.Ayakkabı ayaktan biraz zor çıkıyor.
Karbon taban
20161003_100532.jpg
Ayakkabı hakkında belki en önemli konu ayakkabının taban esnemezliğidir.300 liralık bir ayakkabı da acaba ne kadar sert bir taban vardı bunu merak ediyordum.Ayakkabıyı kullandığım zaman bu kadar fark olacağını hiç düşünmemiştim eski shimano r65 ayakkabılarım bunun yanında adeta yay gibi esniyordu.Ayakkabıyı shimano r540 pedallarla kullanıyorum ilk fırsatta karbon pedal alıp deneyeceğim.Performans sırasında ayakakbı pedala bastığım her adımda gücü inanılmaz koruyordu.Ben bu kadar fark olacağını zannetmiyordum ama öyleymiş ayrıca çekme hareketini eski ayakkabıya göre daha rijit yapıyordu.Ayakkabının eksi yanı sert olduğu için yürümesi biraz zor sanki topuklu ayakkabı gibi tak tak ses çıkarıyor:)Yokuşlarda en kısa zamanda test edeceğim ancak orada da eminim gücü iyi koruyacaktır.
Ürün değerlendirmesi ;eğer ayakkabısını değiştirmek isteyip tercih yapamayanlara kesinlikle tavsiye ederim.
Ağırlık:10/10
Taban esnemezliği:10/9
Kilitleme mekanizması:10/9
Rahatlık:10/7
Havalandırma sistemi:10/7
Fiyat performans:10/10
 
Scudo
Yol bisikleti için dimi bu model?
Bir de fiyatı ne kadardı?
Ayrıca normalde de 44 numara mı giyiyorsunuz?
 
  • Beğen
Tepkiler: Ertan M.
@Sancak
Normalde 44 giyerim ayaklarım kısa ve geniştir bontun kendi sitesinde ölçüm sihirbazı var orayı uygulayın zaten dae gelse bile ayakkabının ısı kalıp ile genişleme özelliği var.
 
Ben ilk defa kilitli pedala geçtim look (keo 2) marka aldım ayakkabıyıda bont blitz aldım normalde spor ayakkabı bile alırken geniş tabanlı olduğu için ayağım sıkıntı yaşardım ama ayağıma tam oldu memnunum bende merlinden aldım
 
  • Beğen
Tepkiler: Ertan M.
@Çaylak-24 hocam sizde kullanıyorsanız bir şey soracağım ben bu ayakkabılara Shimano kaller ile kullanıyorum ancak kaller pedalın içinde biraz oynuyor.Sizde bir sıkıntı yaşadınızmı eski ayakkabı daki pedalları kullanıyorum kırmızı Shimano kal.
 
Ben yaşamadım çok zor oynuyor
 
Ben sipariş verdim.75 sterlin tuttu 42 numara olanı.Vergi dilimine giriyor maalesef
 
@Aytaç DİREK
Emin olun pişman olmayacaksınız 55 lira vergi ödedim sizde bu kadar ödeyeceksiniz.

Arkadaşlar video çektim bir tane daha önce böyle bir durum yaşayan varmı.
 
Benim de 1 hafta oluyor sipariş vereli. 1 seneyi aşkındır kullandığım Shimano R107 ayağımı iyi sarmıyor ve dolayısıyla çok esneme yapıyordu. İnşallah Blitz ile bu sorunu çözeceğiz. Çok güzel değerlendirme olmuş. Teşekkürler.
 
@Ahmet.KOÇ Shimano r171 almıştım normalde ancak stok hatası olmuş o yüzden onu alamadım iyi ki de çırt ayakkabılar illaki gevşiyor bir süre sonra ama tel tokanın açılması zor.

@Aytaç DİREK shimano r540 ilk aldığımdan beri bu pedalı kullanıyorum.
 
@Ertan M.

orada bir yanlışlık olduğu kesin kırmızı kalin o kadar oynaması çok garip geldi kallerin ömrü dolmuş olabilir mi

edit : kaller sıfırmış yahu :D

+/- ayarıyla oynamaktan başka çözüm gelmedi aklıma
 
  • Beğen
Tepkiler: Ertan M.
@Yağız Gökmen kaller daha yeni bende anlamadım bu durumu ama pedalı sıkınca da değişmiyor sürekli oynuyor.Başına böyle bir durum gelen pek yok sanırım ne yapmam lazım pedal mı kal mi değiştirsek işe yarar.
 
@Ertan M. Ben bugün wiggle'dan Bont Riot modelini satın aldım.Siz fırınlama yaparak karbon tabanın ayağınızın şeklini almasını deneyimleyebildiniz mi? Bu fırınlamanın nasıl yapıldığını çok merak ediyorum.Yorumları okudum, pek çok kişi ayak numaranız neyse onu alın demiş.Ben de 42 numara sipariş ettim umarım küçük gelmez.
 
@Aytaç DİREK ayakkabıyı fırınlamadım ayağıma tam oldu diyebilirim normalde de 44 numara giyiyorum bu ayakkabıyı da 44 numara aldım.Bontun kendi sitesinde hem ölçüm sihirbazı hemde fırınlama hakkında YouTube da videolar var.70 derece 20 dakika fırına verildimi biraz bekleyip ayakkabıyı giyiyorsunuz ve ayakkabı yı sıkarak soğuyana kadar bekletiyorsunuz.Ayağın ölçüsünü aldığı zaman ayakkabı biraz zor takılıyor ancak performans ayakkabısı olduğu için yapacak pek bir şey yok.
 
@Ertan M.
Fırınlamanın amacının ayakkabının ayağa olmasından ziyade tabanın ergonomik olarak kullanıcının ayağının şeklini almasını sağlamak ve bir şekilde kişiye özel bir tabana kavuşmak olabilir.Bu nedenle elime ulaşınca bunu deneyeceğim.Yorumlarda birkaç kişinin ayskkabının geniş ve taraklı aysklara uygun olmadığı,kosacası dar olduğu şeklinde yorumları var.Sizin düşünceniz nedir? Ayrıca kışın kullanımı sorun yaratır mı?
 
  • Beğen
Tepkiler: Ertan M.
@Aytaç DİREK bont un birçok modeli ancak hepsini bilmiyorum ancak blizt için wide fit yani geniş ayaklar için uyumludur yazıyor ayakkabı üstten geniş topuk kısmı daralan bir yapıda almamdaki bir etkende o oldu diyebilirim.Sidi ayakkabılar gibi üst kısmı çok dar değil böylece ayağınızdan büyük numara almıyorsunuz.Ancak riot modelini bilmiyorum wide fit mi yoksa sidiler gibi darmı hiç bir fikrim yok siz eğer fırınlama yaparsınız deneyimlerinizi aktarmanızı iyi olur.Belki alacak olan varsa yardımcı olanabilir.Benim son olarak bahsedeceğim nokta blizt modeli Shimano pedallarla sıkıntılı ayakkabı nın açısından mı artık neyden ise kaller pedalın içinde oynuyor.Zaten konuda video var oraya bakarsanız iyi olur ben look pedal aldım ve şuan sorunsuz çalışıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Çaylak-24
Bende Karbon Shimano 105 pedal var.Yani ayakkabı ile gelen kaller uyumsuz o zaman doğru mu anladım?
 
@Aytaç DİREK bende Shimano r540 pedal ve r065 ayakkabı vardı.Şimdi look pedallara geçtim sorunsuz çalışıyor.Yabancı sitelere baktığımda kimileri bu sorunu yaşamış ancak sizin ayakkabı ve pedalınıza sorun çıkarır mı bilemem umarım sorun çıkarmaz.
 
Hocam konu için teşekkürler de fiyatı da belirtseydiniz keşke. Başlıkta da uygun fiyat yazınca konuda gözlerim fiyatı aradı.
 
Geri