Scudo Sports

Bostancı-Pendik Sahilinde Bisiklet Yolunu kapatan araçlar

http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/533352_10151012629262094_1037877579_n.jpg

Çok net çekemedim ancak bu durum ile iki gün üst üste çok sık karşılaştım, birisinin aracına zarar vermemek için kendimi zor tutuyorum.

Scudo
Unutmadan değinmek isterim. Tütüncü Mehmet Efendi Cad. (İstasyon caddesi)'nin Kaldırımlarından bir tarafı bisikletler için ayırmışlar. Ancak her ne kadar kaldırım geniş dahi olsa insanlar böyle bir şey olduğunun farkında bile değil. Neyseki baba çokta arabalar diledikleri gibi park yapamıyorlar. Yinede yokuş aşağı inerken dikkat edilmesi gerekn bir yol. Zaten bana sorarsanız bisiklet yolunun kendi kimliğine kavuşabilmesi ancak bölünmüş bir yol ile mümkün olabilir.

@Erdal YILMAZ

Kiralık çöp kamyonu yok mu arkadaşlar. Şu çöpleri hayrına önce ezip sonra kaldırıp atmalık.

çok yerinde bir paylaşım olmuş yürekten teşekkür ederim zahmet etmiş ve fotoğraflarını çekmişsiniz bu iş için zaman ayırmışsınız işte yapmamız gereken bunlar ayrıca bu resimleri mutlaka ilgili trafik birimlerine ve belediyelere gönderin ilgilenmedilermi ki genelde malesef ilgilenmiyorlar yine gönderin bu düşüncesizce araç park edenlere inanın en az sizler kadar sinir oluyorum ancak zarar vermek doğru değil bize yakışmaz bisiklet ve bisikletliler kültürün sembolize ettiği olgulardır soğuk kanlı olmamız gerekiyor biz birkeresinde böyle bir araç sürücüsünün sileceğinin altına bir not yazıp bırakmıştık bilmiyorum okumuşmudur not şöyleydi
BİRGÜN SENİNDE ÇOCUĞUN BU YOLDA BİSİKLET SÜRMEK İSTER DE SENDE BÖYLE BİR ARACIN KENDİSİNİ ENGELLEDİĞİNİ GÖRÜRSEN BİLKİ O AN İÇİNDEN GEÇENLER ŞU AN BİZİM SENİN İÇİN DÜŞÜNDÜKLERİMİZ İLE AYNIDIR

@Erdal YILMAZ

Bu nasıl bir park etmedir. Hem bisiklet yolunu kapıyorsun hem de araba çıkış yerini. Park edenin kesin kafası güzel... Normal insan böyle park etmez.

Başkent Vilnius'un "Çılgın" lakaplı belediye başkanı Arturas Zuokas' araçlarını yanlış yere park eden şoförlere "ders vermek" için bisiklet yoluna çeken bir Mercedes'in üzerinden tankla geçti ... bize böyle başkanlar lazım
http://www.haber34.com/hr/park-yasagina-uymayan-arabayi-tankla-ezdi-28909.jpg

Bisiklet yolunda herşeyi görmüştüm ama okey masası kurup oynayanını görmemiştim

(link)

• Beğen
Tepkiler: Mesut C.
evlerde veya kırtasiyelerde vardır ya renkli bloknot kağıtları işte onlardan alıp her sayfasına elimizle "bisiklet yoluna park etme!!!..." yazıp çantamıza atalım. ha birde şu birmilyoncularda satılan japon yapıştırıcıları var. çok kuvvetli yapıştırıcıdır. çok ucuz. onlardan koyun çantanıza. bu tip araba gördüğünüzde ön camın tam ortasına kağıda japon yapıştırıcısını döküp yapıştırın :)) hem yediği naneyi daha iyi anlar o kağıdı ordan kazıya kazıya çıkarmaya uğraşırken. bundan sonra ben böyle yapıyorum.
h.ç gerek yok arabasını çizecem diye uğraşıp bisikletimin sağını solunu çizmeye. bazen yapılanların sonuçlarını kendimiz vermemiz gerekiyor:boese157:

@v.atalay

Valla isteyen yakıştırsın isteyen yakıştırmasın , hiçte kusura bakmasınlar ben böyle bişeyle karşılaştığım zaman cebimden anahtarı çıkarıp hepsini boydan boya çizerim. Arabasını almaya geldiğinde belki farketmez o yüzden sileceklerini de kaldırırım. Gerekirse lastiklere çivi de saplarım. Çok sinirlenirsem kaputa gayet detaylı ve güzel bi şekilde bisiklet resmi de çizerim.Hiiç kusura bakmayın.

Boşuna fren hidrolik yağı dökmüyorum araçlara :) önceleri alaycı şekilde düşünenler umarım şimdi yaptığım harekete hak verirler. ( dot3 fren hidrolik yağı ve enjektör ile itinayla park yapılmayan yerlerde duran araçlara Yuvarlak içinde üstü çizilmiş P yaparım )

Hay elinize sağlık ,günlerdir buradan geçiyorum ,oradaki ,değnekcilere nasıl yaparsınız bunu diyorum,pis pis sırıtıyorlar. Ayrıca ileride derenin oradaki MARIN CAFE var onlarda bisiklet yoluna masaları attı,herkes kendi keyfinde işini götürüyor. Bunun tek sebebi vardır BAŞIBOŞLUK arkadaşım,İlgilenen yok,işi yap, gözümü kapat meselesi. Ama bence bunun için ilgili yerleri hep birlikte bir mesaj bombardımanına tutsak belki bir ses getiririz. Bu adamları biraz rahatsız ederiz diye düşünüyorum. Sonunda buralar halka açılmış alanlar ,bu adamlar resmen bizlerin haklarına işgaliye uyguluyorlar.. Kazasız belasız günler dilerim. Mallara zarar verme konusunda aynı fikirde değilim,zira haklı iken haksız duruma düşmüş olursunuz diye düşünüyorum.

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz.Ben de genelde Avrupa yakasında Ataköy - Sirkeci bisiklet yolunu kullanan biriyim.Sadece Bisiklet yoluna park edenler değil,özellikle cumartesi ve pazar günleri bisiklet yolu üzerinde mangal ve piknik yapıp sizin bisikletinizle geldiğinizi görüp keyifleri bozulacağı için ters ters bakış atanlar oldukça fazla..Yani %100 haklıyken bir de onların ''keyiflerini'' bozmaktan haksızmışız gibi bir tepki alıyorsunuz.1-2 aileyle ufak yollu tartıştım baktım olmuyor (zaten sağlıklı bir iletişim kuramıyorsunuz) bisikletimi alıp ben başka yola geçiyorum.Maalesef bu durumu kabüllendim..Çünkü denedim olmuyor:)

cumartesi akşamı üşenmedim ,Kalamıştan Modaya gider iken bisiklete kamerayı taktım yoldaki bu rezillikleri kayıt altına aldım. Kurbağalıderede bisiklet yoluna masa koyanlar,bisiklet yoluna park edip üstünde umursamadan oturan motorcular (sırasında bizlere saygı gösterilmiyor diye veryansın ediyorlar) Moda yokuşunda park etmiş araçlar ,hepsi kayıt altında. Kadıköy Belediyesine Beyaz Masayada yazdım bunu bekliyorum belki bir ilgilinin ilgisini çekeriz diye ,bir umuttur. :))))

Böyle insanlarla aynı havayı solumaktan bile tiksiniyorum...

Özellikle bisiklet yolu olmayan yerlerde yolun sağından giderken sinyal vermeden önüme geçip ani fren yapıp sağa dönen otomobiller beni deli ediyor. :mad:
Bunların insan olduğundan süpheliyim...

Geçtiğimiz hafta içi maltepe-küçükyalı arasında KNOR markasına ait koskoca bir aracı bisiklet yolu üzerine koyup çorba tanıtımı yaptılar. Aracın önüne de insanların oturması için bir kaç tane masa ve sandalye koyulmuştu ki bisiklet yolunu bırakın yürüme yolunun da bir kısmı işgal edilmiş durumdaydı.Şahıslara ait araçlardan dert yanarken şirket araçlarının da engel teşkil etmesi ciddi şekilde can sıkıcı bir durum.

Aynı gün eve dönerken idealtepe dolaylarında farklı bir aracın bisiklet yolunu kapattığını fark edip durmak zorunda kaldım. Telefonum yanımda olmadığı için fotoğraf çekemedim ancak durduktan çok kısa bir süre sonra karşı şeritten gelen yaklaşık 3 bisikletli arkadaşın bu aracı fark edip aracın arka tampon kısmını bisikletlerinin pedalları ile boydan boya bir güzel çizmeleri araç sahibine iyi bir ders olmuştur diye düşünüyorum. Hoş bir şey değil ancak bu yolları kapatanlar başka türlüsünden artık anlamıyorlar.

Hem bisiklet yolunu kapatan araçların fazlalığı, hem de 4 Ağustos Cumartesi gecesi yaşadığımız olay yüzünden (video için : https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=104382) bir Bisiklet Timi oluşturma fikri gündeme gelmeye başladı.

Bu konu başlığını açan kişi olarak her Bostancı-Pendik turuna çıktığımda mutlaka bu tarz bir terslikle karşılaşıyorum. Hepimiz mutlaka bu sorun yüzünden birileriyle tartışmışızdır. Ancak karşı taraf genelde laftan anlamadığı için olay genellikle hızlı şekilde büyür ve biz de güzel bir bisiklet turu gerçekleştireceğimize sinirimizin bozulduğuyla kalırız. Ancak kalabalık ve bilinçli olursak olay kesinlikle farklı olacaktır.

En az 20-25 gönüllü bisikletliden oluşması uygun olan bu timin tek amacı özellikle Bostancı-Pendik sahil hattında haftanın belli günleri bir nevi "devriye gezerek" bisiklet yolunu kapatan araçları fotoğraflayıp/kameraya kaydedip anında 155'e ihbar etmek olacak. Kesinlikle araçlara zarar verme amacı olmayan, her şeyi yasal şekilde halletmeye çalışan bilinçli ve sonuç odaklı bir grup olmalı. Olası tartışmalarda olan biteni kaydedip görüntüleri belediye ve polis birimleriyle paylaşabilmek amacıyla grupta mutlaka iyi kalitede video çekebilen bir cep tel. veya fotoğraf makinesi olmalı.

Bu konudaki fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Eğer yeterli sayıya ulaşılırsa böyle bir tim hemen göreve başlayabilir.

• Beğen
Tepkiler: Celasin Telli
Geçtiğimiz hafta ufak çaplı da olsa bir olay yaşadım. Bisiklet yolunda ilerlerken iki bayan arkadaşı yürüyüş yolunun yarısını ve bisiklet yolunun diğer yarsını ele geçirmiş şekilde ilerlerken fark ettim. Fark ettim ancak bisiklet yolunda ilerleyen kişiye hiç bir uyarı da "zil vb." bulunmadan sağ tarafından geçmek suretiyle sağ eline hafifçe çarptım. Çarpışmanın sonrasında diğer şahsın "ne yapıyorsun yeaaa" demesi ile durarak. Hanımefendi burası bisiklet yolu yürüyüş yolu değil diye uyarıp yoluma devam ettim.

Dün özellikle Kartal-Bostancı arasında bisiklet yolunu kapatan en az 10 araç gördüm. Bir kaç gündür bisiklet yolunu kullanmıyor, 2.şeritteki araçların sağından park halindeki araçların solundan ilerleyerek gidip geliyorum.

Tim olayı güzel ve mantıklı ancak bu işle kimler vakit bulup uğraşabilir önce bunu belirlemek lazım. Bir de trafik bu araçlara ceza kesmez ise insanlar uğraştıkları ile kalabilir diye düşünüyorum.

@Erdal YILMAZ

Aslında vakit bulmak sorun değil. Örneğin haftada 3-4 gün bisikletle dışarı çıkan birisi en azından bir gününü tim etkinliğine ayırabilir. Tempolu bir sürüş olmayacaktır belki ama güzel bir amaca hizmet etmiş olacaktır. Polisin ilk başlarda ceza kesmemesi yüksek ihtimal. Ama amaç zaten polisi her ihlalde arayıp artık bir şekilde olaya müdahale etmesini sağlamak.

Hepimiz bir şekilde karşılaşıyoruz bisiklet yolunu kapatanlarla ve şikayet ediyoruz kendi kendimize. En kötü ihtimalle sileceğini kaldırıyoruz, yan aynasını ters çeviriyoruz, çok sinirliysek aracı hafiften çiziyoruz. Ama tüm bunlar anlık tepki olarak kalıyor ve çözüme yönelik bir eylem olmuyor. Üstelik tüm bu yaşadıklarımızdan, bu sorunlardan polisin haberi yok. Neden haberi yok? Çünkü polisi aramıyoruz, ihbar etmiyoruz. Bununla mı uğraşacağım deyip geçip gidiyoruz. İlk anda polis gelmeyebilir, kırk yılın başı bu tarz ihbar alan polis bunu önemsemeyebilir. Ama her hafta ciddi oranda ihbar alacak olan polis artık işin ciddiyetini kavrayabilir belki. Eğer biz bir şeyler yapmazsak ve polise yaptırmazsak bu iş böyle sürüp gider ve biz daha çok kendi kendimize söylenir dururuz.

Bu arada timin adı da hazır: Bisiklet Yolu Timi = BiYoTim :)

• Beğen
Tepkiler: Mesut C.
@akgulcemal

bencede boyle yapmak.polis bu islerle pek ilgilenmez bakmaz..tvde büyüksehir belediye baskani istanbul trafik sorunları ve bisiklet yolu hakkindada acıklama yapmisti.olta ile balık tutma vs.bildirimde bulunmalarını istemisti.

Geri