Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

boynuz veya alternatifleri

Tepki
7
merhaba, umarım konuyu doğru yere açmışımdır. günlük hayatta oldukça sık bisiklet kullanan biriyim uzun mesafeli yollarda belim ağrıyor. biraz daha dik oturarak gidonu kontrol edebileceğim bir aksesuar olarak aklıma boynuz geldi (bilgidiğimiz iki tarafta olan eğri çubuk). hiç denemedim ama boynuz kısa gelebilir diye düşünüyorum, biraz daha uzunu veya aynı görevi görecek başka bir aksesuar varmıdır acaba?

Scudo
Boynuza alternatif olarak tur gidonu diye geçen gidonlar var kendinden boynuzludur.

multi fonksiyonlu gidon:
http://www.pedalbisiklet.com/img/urun/IMGP1279.jpg
tur gidonu:
http://www.pedalbisiklet.com/img/urun/urgidonusiver.jpg

teşekkür ederim, bir de şöyle bir şey görmüştüm adını tam bilmiyorum ama. gidonun tam ortasında 1-2 karış yüksekliğinde iki tane çıkıntı var üst tarafta birleşiyor. uzun bir 'n' şeklinde. onların adı nedir ve işime yararmı sizce?

şundan bahsediyorsunuz sanırım
http://www.pedalbisiklet.com/img/urun/Tribar_001.jpg
Bunun adı tribar'dır. Triathlon barı da denir. Bence sizin pek işinize yaramaz çünkü bu aparat gidonun üzerine takılıyor ve daha fazla eğilmenizi ve rüzgarı daha fazla kesmenizi sağlıyor yani bence daha çok eğilince beliniz daha çok ağrıyabilir.

o zaman tek seçenek boynuz değil mi. ilk mesajınızdaki resimlerde gösterdiğiniz gidon yerine bir boynuz alsam hem daha ekonomik olur hemde işimi görür herhalde. ilginize teşekkür ederim.

Bisikletinizin kadro boyu da size uygun olmayabilir...

kısa ve dik bir gidon boğazı takın

Ben bar end tavsiye ederim, 2-3 aydır kullanıyorum, memnunum. Uzun yollarda bel ve bilekler için, farklı tutuş şekli sağladığından yardımcı oluyor. Özellikle yokuş çıkışlarında çok faydalı.

Bar end kullanmaktan daha öncelikle kesinlikle kadro boyunu ve sele ayarlarını iyi yapmalısın.eğer daha önce spor yapmadıysan kol,bilek ve bel bölgesindeki kasları başka ortamda kuvvetlendirmelisin.Bar end ve benzerleri bel ağrısını kesmek için değil sürüşteki konforu (özelliklede tırmanışlarda) arttırmak için tasarlanmıştır.eğer senin belin zayıfsa ve uygun kadro ve sele ayarıyla kullanmıyorsan belin ağrır.bileklerin zayıfsa bileklerin ağrır.Bu bölgelerin başka spordan dolayı çok kuvvetliyse ilk başlarda ağrı yapmayabilir ama ilerleyen zamanda kesinlikle yine ağrır.Kısacası öncelikle ergonomik ayarlarını kontrol ettir herşey normal yine ağrıyorsa tekrar yaz bakalım duruma.

Ferhat abiye teşekkürler. Ergonomik ayarlarda çok önemlidir.
eğer ergonomik ayarlar düzgünse; Gidonu biraz daha yukarı almak için (eğer varsa) boğazın üzerindeki pulları boğazın alt tarafına koyarsın ve boğaz yukarı doğru durmuş olur.
Eğer yavaş sürüyorsan ve performansa çok önem vermiyorsan, 2. mesajdaki siyah gidonu kullanabilirsin.:)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim, aslında bahsettiğim sorun tam olarak bel ağrısı değilde, uzun süre bisiklet kullanınca eğik durmaktan haliyle yoruluyorum ama yol müsaitse ellerimi bırakarak dik oturuyorum ve öyle bir rahatlıyorumki anlatamam :)

boyum uzun olduğu için sele borusununda piyasadaki en uzunlarından alıp getirebileceğim en son yüksekliğe getirdim. gidon ayarı sanıyorum en düşük seviyede. asıl sorum dik oturarak gidonu kontrol edebilecek bir araç, bunun içinde tek ekonomik alternatif boynuz sanırım.

Kendi boyunuz be kadro boyu nedir acaba ? merak ettimde.

boyum 1.90, kadro boyu derken yüksekliği kastediyorsunuz sanırım oda 130 cm. sele borusunun yüksekliğide 50 cm.

günlük hayatta kullandığım dağ bisikleti, aşağıdaki modelden.http://www.bebefix.com/images_buyuk/79033114161272366.jpg

Merhaba,
Ben (uzun turlarda) Ritchey WCS ergo kullanıyorum. Çok memnunum.

five

• Beğen
Tepkiler: tolga dedeoğlu
@tolga dedeoğlu

Tolga bu gösterdiğin tür bisiklet 1.90 boyundaki biri için zaten olanaksız bir kadro_O kadroları biliyorum max. 170 boyunu kurtarır.Ayrıca iniş amaçlı yapılan bisikletlerin çakması olduğu için şehir içi kullanıma uygun değildir.bana soracak olursan en kısa zamanda sabit kadrolu bir bisiklete geç derim ön maşası olsada olur olmasa da ,kadro boyu da 19 ınch den aşağı olmasın derim.Bu bisikleti sürmeye devam ettiğin sürece her yerin sallantıdan ağrır, kadrosu ufak olduğu için ağrır,çok ağır bisiklettir o yüzden ağrır.Yani kısaca ağrır da ağrır.

• Beğen
Tepkiler: tolga dedeoğlu
evet fiyatına aldanarak aldığım bir bisiklet. aslında belirttiğim gibi günlük hayatta kullandığım için oldukça haşır neşirim bununla, gerçekten çok ağır özellikle yokuşları çıkarken son derece zorluyor insanı. yaklaşık 8-9 ay önce aldım ve birazda bakım, modifiye, gösteriş yaptım o yüzden şuan için satmayı pek düşünmüyorum. ama biraz daha profesyonel anlamda düşünürsem bunu elden çıkarmak gerek tabi. zaten bundan sonra alacağım bisikleti bisikletforum'a danışarak ortak bir kararla belirleyeceğim.

doğruyu söylemek gerekirse beni çok da fazla rahatsız etmiyor bu, sele yüksek olduğu için oldukça rahatım diyebilirim. sadece uzun süreli sürüşlerde biraz daha rahat etmek için dik bir pozisyonda kullanmak daha iyi oluyor hepsi bu.

arkadaslar bende bel fitk baslangici var. egildim mi belim zorlaniyor. acaba bir gidon alsam agirligimi ona verip desdek alsam faydasi olur mu. belimi duz dik durmasi lazim yada egildim mi desdek alcagim bisey olmasi lazim. yari bisikletlerindwki gibi boynuza asagi dogru duz bir sekilde ursam belim yine agrirmi

@Adem51 Gidon yükseltici aparat alıp daha dik bir oturma pozisyonu yaratabilirsiniz bence.

Geri