Scudo Sports

Brelis'ten bu senenin ilk kadrosu

Ellerinize sağlık, gerçekten sanat kokuyor. Kaynak noktaları boya derinliği muhteşem, insanın oturup izleyesi geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Burçak Erbil
Scudo
Kaynak birleşimlerinin en büyük sorunu çatlaklardır. Çatlak kontrollerini yapıyor musunuz? Ya da çatlakları engellemek için hangi adımları izliyorsunuz?

Ayrıca ısı girdisinden dolayı malzeme deformasyonlarını nasıl kontrol altında tutuyorsunuz?

Başarılarınızın devamını dilerim.

Vay be çok iyi :)

• Beğen
Tepkiler: Burçak Erbil
Hepinize yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar!

@Acedia

Çatlak TIG/MIG kaynağında görülebilen bir problem, brazing'de karşılaşılan birşey değil. Brazing genel olarak kaynağa göre daha emniyetli bir yöntem.

Evet, kaynak veya brazing sonrasında bir miktar deformasyon olması normal; hem kadronun hizası biraz kaçıyor hem de furş yatağı, BB yuvası, sele borusu çapı gibi noktalarda ovalleşmeler yaşanabiliyor. Kadronun hizası cold-setting denilen yöntemle; bir miktar düzeltilerek yerine getiriliyor, yataklar vs de herbirine özel takımlarla işlenerek son ölçüsü veriliyor.
Ancak önemli olan, kaynak sırasında mümkün olduğu kadar az deformasyonla kurtarmak. Bunun için boruları birbirine olabildiğince iyi uydurmak ve belli bir kaynak sırasını takip etmek önemli. Bunlara dikkat edince ben bu konuda fazla bir problem yaşamıyorum.

Önceki çalışmalarınızla ilgili konularda söylenenleri düşününce, bu harika kadroları övmek için söyleyecek bir şey kalmadı sanırım. Her çalışmanızı heyecanla seyrediyorum ve sadece seyretmesi bile büyük keyif veriyor gerçekten. Ellerinize sağlık...

Ulkemizde boyle ustalıklı isin cıkması...Emeginize saglik.Gurur duydum gercekten..

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Söylenecek fazla bir söz yok.

Bende herkes gibi Burcak bey'i gönülden tebrik ediyorum,başarılarınızın devamını dilerim.

Umarım daha geniş ve fonksiyonel bir atölyede seri üretime geçeceginiz günlerde gelir.

Bu kadrolardan bende istiyorum bir tane:krnz:

Harika tasarim olmus Burcak hocam. Kadro agirligi nedir acaba.cok merak ettim :)

Ben yerli ve milli diye buna derim iste. Yerli malinin, ozellikle de el isciligiyle yapilan mallarin cop kalite olmasina o kadar alismisiz ki boyle kaliteli isler gorunce sasiriyoruz.

Yeni gördüm konuyu, gerçekten harika olmuş, elinize sağlık

Harika olmuş emeğinize sağlık.

Brelis Cycles'a 90mm 31.8mm uzunluğundaki mavi renkli gidon boğazını kaça yapabileceklerini sordum.250euro dediklerinde ben şok.Sonra dedim gidon boğazımı size yollasam maviye boyasanız kaça yaparsınız.500tl dediler.Ben de herhalde 100tlye felan boyarlar dedim kendi kendime.😂😂Öğrencilerin yakınından geçmemesi gereken bir yer😂Ama harbiden güzel yapıyorlar.Haklarını yememek lazım

@Burçak Erbil yine harika bir işçilik, renk kombinasyonu müthiş, ellerinize sağlık, bir gün bunlardan bir tanesi için mutlaka kapınızı çalacağım, yani bence çalmalıyım, umarım çalarım :harika: Kendi markanızı yaratma noktasında umarım yolunuz açık olur zira bu tür bir işçiliği uluslararası arenada da görmek keyifli olacaktır.
Hmmmm birsey demiyorum. Neden cunku döşüme gül takan bir insanim.
Photo_1623400885912.jpg

• Hahaha
Tepkiler: specific
Geri