20 inç jant olmuş olsaydı size ne gibi faydası olacaktı ?mantık,tahmin ve bilimsel verileri ele almadan önce siz hangisiyle ilgilenirsiniz ? burda bilimsel bilgiler olmaz tahmin ve mantık düşünceleri yer alır,bana sorarsanız burası münazara ve istişare alanıdır. Takip ederim ilgiliyim ve gerçek kaynağından araştırırım. Şimdi gelelim benim kullandığım jantlar 28- 26- 20 - ve 16 inç.
58 yaşında biri olarak bunları amacına göre kullandım.28 26 şehir ve tur bisikletleri olmuştur,20 inç dahon mariner d8 2017 kullandım 3 ay. şimdi brompton M6L -12% kullanmaktayım. Lafı fazla uzatmama gerek yok kısacası 16 jant +8% 26 jantlar kadar hızlı diğerlerinden çok seri,katlanılabilir ,açılabilir hız ve kompak açısı bir devrim niteliği +ellerin yağlanmaması + pedallerin gıcırtı olmaması bunlar bir devrim 1200 parçası el işçiliği büyük bir bölümü brompton tarafından elle yapılması. Hız +8% - tırmanma normal hız -12% .Ayrıca brompton 16 jant dedikleri 16 jant dan büyük 18 janta yakındır. ben hepsini kullandım yıllarca kanıtlanmış kaliteye bakarım ben,aynı zamanda kullanmış olduğum rahatlık ve tecrubeye.Kısacası jant amacına göre tercih yapılır araya kalite girdiği zaman sıra dışı bir memnuniyet oluşur.Selamlar