Scudo Sports

Brompton Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@orhankurtuluş Orhan abi ellerine sağlık yorum için valla abi her ay sanayide en az 200 tl otomobil masrafından bıktım modelli bi şey alsam sigortasıydı vergisiydi onun ödemesiydi adamı pert eder zaten aldığım maaş asgari üçretten 300 fazla güvenlik görevlisiyim hep aklımda brompton var diğer bisikletlere katlanır bile denmiyor hakikatten sundu bisiklette satışı başlamış peşin fiyata taksitle koyuyorum sepete ha alacam ha alacam vazgeçiyorum hem performansı hem katlanması diğer markalardan kat kat üstün şaşırtıcı bir akcılığa sahip diyorlar S bar la ama en önemliside katlanıp istediğin devlet dairesine gir işini hallet cık beni bu cezbediyor katla otobüse bin git otobüsten in işine git hafta sonu gez bolu ilinde bisiklet derneği olarak taşımalı tur yapıyoruz ayrıca oralarda çok kullanışlı olacak zaten yani yeri geliyor elimdeki yol ve dağ bisikleti satıp tek bisiklet brompton edineyim diyorum o derece bağlandım ve sizin yorumunuz iyice beni bromptona sürüklüyor teşekkürler orhan abi

Bu da tanıdık bir oto döşemecisine rica minnet diktirdiğim çanta. Tabii ilk hali böyle değildi, tanıdık ve rica minnet işi olduğu için olabilecek en basit bir şekilde yaptı. Sapları çok dandik, omuz askısı yok vs. Ben sonradan bir çantacı buldum ve aşağıdaki son haline getirdi. Yük taşıyan kısma kırmızı siyah şeritlerle kuvvetlendirip bir de çıkabilen omuz askısı yaptı. Bu haliyle otobüs tren veya araba arkasında çok pratik oldu.

Günlük kullanım için Brompton'un kendi sele altı kılıfı var.

upload_2018-1-4_20-1-49.png

@sercan_rtr

Şuan 2 brompton var elimde S3L ve M3L olmak üzere. Sundu bisiklet dediğine göre sanırım İzmir’de yaşıyorsunuz. İZmir gibi toplu ulaşımın sıklıkla kullanıldığı ve iklimi her mevsim bisiklete binmeye uygun bir şehirde Brompton çok ideal bir seçim olur diye düşünüyorum.çok fazla katlayıp açmayan bir kullanıcı için o kadarda gerekli değil diye düşünüyorum. Ayrıca büyük şehirlerde daha sık yaşanan bisiklet hırsızlığına karşıda güzel bir çözüm.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@mgencer05 bolu da yaşıyorum hocam sizden brompton hakkında detaylı bilgi edindim özelden yazmıştınız çok sağolun gerçekten ihtiyaç katlanır bunun farkına vardım arabamı saniyede bıraktım eve gidecem en yakın durak 800 m uzakta dedim katlanır olsa aç git nere gideceksen ayrıca işe gidip gelmeye şehir merkezinde bankada bilmem nerde işini halletmek için bire bir çalınma riski yok evde yer kaplamıycak toplu taşımayla kullanıma çok uygun daha birçok artısı var ama bunu en güzel yapan brompton olmuş

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@sercan_rtr

Bir keresinde Ankaradan istanbula gelirken kocaeli taraflarında TIR devrilmişti. otobanı tamamen kapatmislardi. Bekle Bekle yarim saat 45 dakka bekledim arabanın icinde. yaz ayı idi. baktım olacak gibi degil. Bisikletim de arabadaydı. bagajda yani. açtım Brompton'u. ileriye kadar surdum. Olayın olduğu yere kadar gittim baktım. ama milleti gorecektiniz, beni bisikletle gören herkes şok. o ne ya diyorlar. nerden cikti bu falan diyenler. zaten ordaki insanların abartısız %80 iyle samimi olduk yani. o derece. güzel bi ani olmustu benim icin. Bu arada yolu açmaları 3 saati buldu. Ama ben bisikletle geziyordum o ayri ;)

@sercan_rtr Öncelikle teşekkür ederim,bu brompton Avrupa genelinde çeşitli etkinlik yapıyorlar 10 km -100 km turlar düzenliyorlar,kulüpleri var dünyada oldukça saygın entelektüeller sanatçılar iş adamları bilim adamları ve siyasetçiler bay ve bayanlar olarak bu etkinliklere katılıyorlar uzun yıllardır bir gelenek halini almıştır,benimde ciddi niyetim var hangi Avrupa ülkesine denk gelirim bilmem ya nasip diyelim.brompton ile güzel günlere diyelim imkanı olmayan kardeşlerimize Rabbim nasip etsin,gücü olup bekleyen bugün yarın diyen kardeşlerim bir an olsun kesinlikle beklemeyin brompton dan 5 kat daha pahalı bisikletler de var onların özeliklerinden pahalı olmaları kesinlikle brompton dan iyi olmaları mümkün görünmüyor kesinlikle,unutmayın dünyada yanlız altın brompton olduğunu halen yılda 2 adet gold brompton yapıldığını unutmayın dünya milyarderlerinde brompton'u olduğunu hiç mi hiç unutmayın , en önemlisi SİZDE olması herşeyden önemlisi selamlar.

Dosyalar

• IMG_20171001_223220_864.jpg
    IMG_20171001_223220_864.jpg
    62,3 KB · Okunma: 115
  • SmartSelectImage_2017-10-01-22-17-13.png
    SmartSelectImage_2017-10-01-22-17-13.png
    242,7 KB · Okunma: 116
@orhankurtuluş

Altın yaramaz hocam yav. Çok ağır olur [emoji1][emoji1]

“Sent via Tapatalk with iPhone”

• Beğen
Tepkiler: orhankurtuluş
@Gökhan Selçuk Üstadım haklısınız gold brompton psikiyatri bi durum

@Ehlikeyif Üstadım benim çantanın her iki tarafına özel çanta süngerleri var perakendelerde asla satılmaz,aliminyum takım çanta süngeri yumurta kabına benzer siyah renk ,ben üreticiye rica minnet istedim beni kırmadı hesabına 60TL kargoya 80TL verip aldım bu süngeri hem bisiklet dolab içine hem çantanın sağına soluna koyunca bisiklet otobüs bagajında asla zarar görmez .En alttaki fotoğraf yalnızca süngeri kale alın çanta değil.Dolap fotoğraf benim brompton için yaptırdım.

@Dochtour Hayırlı olsun ancak sele borusuna kilit yakışmamış,kilitı ya çantada muhafaza edin yada kilit hayatınızdan çıkarın,ben kilit kullanmıyorum,Abus kask kilit 1.5 mt. aldım çok gerekiyorsa herhangibir bekleme salonu veya kafeteryada sandalyeye kilitliyorum,görenlerde mantıklı olarak değerlendiriyor;çok da önemli değil ne düşündükleri.Her an yanımdan hiç ayırmıyorum,zaten brompton diğer bisikletlerden ayıran önemli özelliklerinden dır her yere götürülmesi.Selamlar

Dosyalar

• IMG_20171129_225308_024.jpg
    IMG_20171129_225308_024.jpg
    159,5 KB · Okunma: 93
  • 2017-11-02 16.05.09.jpg
    2017-11-02 16.05.09.jpg
    34,7 KB · Okunma: 100
  • sungerkesim_141476870028.jpg
    sungerkesim_141476870028.jpg
    17 KB · Okunma: 97
  • elite_eroica_top_1.jpg
    elite_eroica_top_1.jpg
    25,1 KB · Okunma: 81
Merhaba arkadaşlar. Bu günkü tek başıma gerçekleştirdiğim Florya gezi turundan birkaç kareyi sizinle paylaşmak istedim. [emoji1]

8d89563cdcb5098048098967b113e2cb.jpg

a333942462c93b7207e42d2251282f16.jpg

0c5331e7ca50e034d31fde5827516ebb.jpg

5803e0f9f69a4af4c6dbabfa71cffb1b.jpg

Hava gerçekten de Harikaydı. Şu martıya bakın. Ben ilk başta biblo sanmıştım. Meğer gerçekmiş. [emoji5]

d3960cb07914f990aa33679a55fb502d.jpg

Ve buda minik misafirim ile birlikle.

2b3ad2f551f64ab5a410faaf24be0bdd.jpg

Herkese mutlu günler [emoji5]

Brompton'lar guzel bisiklet olsalar da, brompton olmalarindan oturu tum aksesuarlari gereksiz pahalidir bir de.

Cateye on far icin montaj aparatinin yedek parca olarak teminini bile durdurdular ki insanlar 60-70 pound verip isik+montaj demirini birlikte alsinlar.
Vites kollarini modernlestirmeyi ancak 2017 yilinda akil edebildiler...

Yine de keyifli bisikletler. Ben brompton ile metroya in/bin yapmayi oldukca rahat buluyorum. 2 vites ile cikacagim tum tepeleri cikip istedigim hizlara da cikabiliyorum. Onumuzdeki hafta istanbul'a gidecegim, hizli trende yanima alip rahatca git-gel yapma sansim olacak.

(bu arada, E ve L tipi brompton'lar icin elimde fazladan bir cift EasyWheel, bir de karbon katlama kancasi bulunmakta. Ilgililere duyurulur (diyerek istemeden de olsa araya reklam sokuverdim :p ))

@orhankurtuluş

Üstad yaptırdığınız çantanın resmini paylaşabilirmisiniz. Forum da çanta yapmaya hevesli dostlar da görüp aynı şekilde çanta yapıp itibar kaybetmesinler. Bisiklet çantasını kendim için yapmayı düşündüğümde bir çantacıya gidip çanta kumaşı nerden alabilirim diye sordum. Çanta kumaşı bulabileceğim yeri söyledi ve ne için yapacaksın diye sordu. Katlanır bisiklet çantası için dedim. Siz yapar mısınız dedim. Biz tek çanta ile uğraşamayız cevabını aldım. O çantacıdan fermuar ve taşıma askı bantı almıştım.

Ben çanta imalatçısı olmamama rağmen ilk çantamı dikip bisikletimi taşıdım. Bu arada çanta fiyatları bromton için orjinal çantaları 600 tl ve üzeri satılıyor. Bir çanta için çok yüksek bir fiyat. Sizin de dediğiniz gibi iki bin tl bisiklete verip 100 tl ye yaparım dediğim çantalara kimi 80 kimi 75 tl yaparsan alırım diyordu. Netice de bende çanta yapma işinden büyük ölçüde soğudum. Bizim ülke garip bir ülke. Avrupa bisikletleri binlerce euro dan türkiye de alıcı bulurken o bisikleti taşımak için 3 saat emek verilen 100 tl lik çanta ya pazarlığa geliyorlar.

@Ehlikeyif

suni deri kumaşa benziyor. İmpertex 600 d kumaştan yaptırırsanız su geçirmez. Bu çanta yı ne kadara diktirdiniz?

@bisikletebin Ben ilk kez bi brompton için küçük hesap yaptım çanta yaptırdım,hiç beğenmedim size tavsiyem brompton oriinal çanta alın derim.

@Emre Keklik Emre bey brompton nun önemli özelliklerinden ;ikinci elinin kaç yıl olursa olsun oldukça değerli fiyata satılması + parça fiyatının pahalı olması normal ,bu bisikletler brompton yapan özelliğindendir.Brompton'unu seven kazığına katlanır. hee hee

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@orhankurtuluş

Ben 20 senedir tekstilde gömlek,mont,kaban,tişort,eşofman,kot jeans, dikmiş ve dikmeye devam eden makinacıyım. Kesim dahil olmak üzere bu saydıklarımı dikebiliyorum. Bisiklet çantasını da istediğim modelde ve ebatlarda çizip kesip dikebiliyorum. Bir çanta ya 600 tl vermek benim yapabileceğim bir iş değil:)

@bisikletebin

Hocam madem öyle , kârı düşük tutup forumdan isteyenlere de diksen nasıl olur acaba ?

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Gökhan Selçuk

20 jant katlanır bisikletler için 100 tl den dikiyordum. Hatta bu forumda bir iki bisiklet çantası yapıp sattım. Henüz çantalardan bir şikayet gelmedi. Sipariş gelirse yapabilirim. Yalnız bromtonun katlanmış ölçülerini belirtmeleri gerekicek.

@bisikletebin

Hocam toplam 180 TL gibi tuttu. Bisikletin katlı ölçüleri 585x565x270 mm. Ikea Dimpa çanta ölçüleri 65x22x65 cm. Kenar çıkıntıları vs. de düşünüsek bu durumda sizin dikeceğiniz çanta 65x25x70 gibi bir ölçüde olursa gayet güzel olur diye düşünüyorum.

@Ehlikeyif

Bilgiler için teşekkürler. Numuneyi hazırladığımda paylaşırım.

Katlanmış olarak Dimpa çantanın içindeki hali resimdeki gibi (dönük halde çıktı düzeltemedim). Asimetrik tasarlarsanız daha iyi olur dememin sebebi selenin daha rahat yerleşmesi için. Dimpa çantanın tutamakları çok uzun elde taşırken bisiklet yere sürtüyor. Daha kısa tutamak daha iyi olur. Ayrıca yanlardan omuza asma kayışı da olunca tam olacaktır.

5we103.jpg

Sele çantanın içine sığıyor mu açıkta mı kalıyor.

Geri