Scudo Sports

Brompton Kullanıcıları Kulübü

@ramadzo

Selamlar,

Brompton eğer bagajlı modelse görselde gösterdiğim sıkma vidası ve aynı zamanda kilit sistemi olan topuz zamanla gevşiyor ve tıkırtı yapıyor. Bagajlı modelse büyük ihtimal odur ben de aynı şeyi yaşadım çünkü. El ile sıkmak gerekiyor ara sıra. Bagajsız ise arka çamurluktaki tekerlek de yapabiliyor ufak tefek sesler.

Inkedhqdefault_LI.jpg InkedTiCarbon_fender_05_LI.jpg

Scudo
@Dry_35 Merhaba, orayı hep kontrol ederim, gevşek değil. Bagaj çamurluk her şeyi çıkartarak da denedim sonuç aynı. Bir şey daha ekleyeyim pedal çevirirken gelmiyor ses, göbekten olabilir mi diye aklıma geliyor.

@Gökhan Selçuk
Hayır hocam, amortisörden gelecek bir ses değil bu. Pedal çevirirken gelmiyor mesela.

• Beğen
Tepkiler: Dry_35
@ramadzo çok ilginç. Pedal çevirmediğin zaman sadece tekerlekler döner başka aksam çalışmaz benim bildiğim (göbekten vites harici) Pedal çevirdiğin zamanda tekerlekler döner vites kutusu çalışır. Öyle olsa her iki durumda da ses gelmesi lazım. Bisiklet tamir askılığına asıp dinlemek lazım heryerini ses nereden geliyor diye.

@Dry_35 Askılığa asıp çok dinledim, askıda iken ses gelmiyor sadece bozuk yollarda geliyor.

Sizin Broda böyle bir ses var mı ?

@ramadzo bende sadece yukarıda bahsettiğim o vida gevşeyince ses yapıyor. Sıkınca düzeliyor. Onun dışında bir ses yok.

Mesela bende göbekten vites , 2. Ve 3. Viteste pedal ceviriken , Sanki pedal Çevirmeden Bisiklet bosta gidiyormuşsunuz gibi ses geliyor. Bu da normal mi bilemedim şimdi

“Sent via Tapatalk with iPhone”

arkadaşlar yorumları okudum hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. hala kararsızım 1440 euro karşılayabilirim sorun değil çalşırım araba almıyoruz :) ancak boyum uzun ve kilolu da olunca 16 inç teker beni götürebilecek mi. tern link d7i brompton ve karbon maşalı yol bisikleti arasında gidip geliyorum şu an.

@Olgay Çelik

Hocam hic bise Olmaz. Sen rahat ol. Brompton dan bahsediyoruz. Çelik kadro. Sıkıntı olmaz [emoji57]

Brompton,Ori ve birdy...kendine has katlama mekanizmaları ve kompakt yapılarıyla adından söz ettiren KATLANIR bisikletler. Daha önce değişik donanımlı 4 tane brompton deneme şansı bulmuştum şimdi ise sırada Ori c14 Classic var. En yakın zamanda Birdy de denemek umuduyla[emoji846]kullacısı pek olmadığı için ayrıca bir konu açma gereği duymadım...
0408bc98f8aed52fe7a184d85e9efefb.jpg
785b1ef2e90075785d1c5dc97242373e.jpg
6404051749c9ff359bfa432ab165307d.jpg
c63970de8cff7325a35cce7ab55a4232.jpg

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

çok güzel görünüyor hocam. iyi günlerde kullan :)

@Gökhan Selçuk

Teşekkür ederim,yeni brompton hayırlı olsun sizede.

• Beğen
Tepkiler: Selçuk G
Arkadaşlar bisiklet açıkken seleden kaldırdığınız zaman kilit yeri sizde de oynuyormu?

@mgencer05

Eyvallah Hocam. Nihayet alabildik [emoji1][emoji1]

@MrtAkd

Hepsinde var,fakat süspansiyon görevi gören lastik takoz deforme olmaya başlayınca kullanımdan dolayı o kısımdaki boşluk artabilir.

@ramadzo

Benzeri bir ses benim mtb de oldu. Sele borusunun kadroya giriği yerden geldiğini tespit ettik. Biraz sıvı gres sürünce ses kalmadı. Gelen ses gıcırtı gibiydi.

İkinci el bir Brompton bulup gruba dahil olmak istek, arzu ve niyetindeyim ama kimse Brompton'ını satmıyor. Pırlanta sanki mübarek. En sonunda bana sıfır aldıracaksınız.

• Beğen
@Mehmet Nejat Karahan

Ben satalı 1,5 ay oluyo. Tertemizdi. Brooks Sele ve elcikler ile birlikte. Geç kaldınız malesef [emoji5][emoji5]

@Mehmet Nejat Karahan İnsan evladını satar mı hiç :):)
Şaka bir yana inşallah en kısa zamanda hesaplı bir Brompton bulursunuz ve aramıza katılırsınız. Euro çok arttığı için sıfırını eski fiyattan veren bulabilirsiniz belki.
Geçen sene bu ay içerisinde almıştım 3000 TL fiyatı artmış. Farkında olmadan yatırım yaptım :)

@Dry_35

Malesef sıfırını eski fiyattan bulmak mümkün değil. Ben ismi lazim değil bi mağazadan almaya gittim. Anlaştık , sonra 2 gün sonra gelip alayım dedim. Euro kuru arttı diye adam fiyatini da arttırdı. Bende ordan almadım. Malesef esnaf heryerde esnaf. “Bana zaten eski kurdan geldi, biraz as kar yapayım nolcak” demiyorlar. Gözünün yaşına bakmıyorlar. Sinir olmustum bende.

• Beğen
Geri