Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brompton P6R

@Hevesli

Gördüğünüz o abinin sorunu neydi bisikletle bilemiyorum. Fakat söz konusu trafikte kullanmak olunca katlanır bisiklet tam da bu iş içindir. Seri ve gidon hareketlerine çok çabuk tepki veren aletler. Hatta 3 yıl önce ilk KATLANIR bisikletimi aldığımda kendimi bisiklet sürmeyi Yeni öğrenen çocuklar gibi hissetmiştim. Hele brompton gibi bir alet ve prüZsüz asfalt yol olunca birde ,sanki yol bisikletine dönüşüyor kojak lastiklerle. Bu yakışmama meseleside tamamen göz alışkanlığı. Okuldaki arkadaşlarım KATLANIR bisikletimi ilk gördüğü zaman çocuk bisikleti almışsın falan diye klasik şakalar yapıyorlardı. İlk katlanırdan bu yana 15 kadar katlanır bisiklet geçti elimden bunların 2 si brompton du. Okula ne zaman gitsem binip denemek istiyorlar şimdi çok sevdiler.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Burcuu ve Dry_35
Scudo
Değerli dost brompton serüvenini inanılmaz muhteşemdi helal olsun tebrikler ediyorum,bir bisiklet sevdalısı olarak şehir için üretilmiş ;fakat uzun turlara dayanacak birde zerafette üretilen brompton ile yaptığınız uzun tür doğrusu beni heycanlandırdi.

Altı ay önce daha D8 mariner 2017 aldım 3 ay kadar kullanıp brompton almaya karar verdim.Dahon akıcı harikaydı katlanmasının kompakt olmayışı ,ellerimin yağlanması,54T yokuşta çıkamayışı,pratik açılır katlanır olmayışı ilgimi brompton'a yönelti ve Dahon hemen sattım.Ömrümde Birtane bile brompton bile görmeden erdoğanlara sevgili Mehmet bey'e M6L -12% siyah sipariş 1471€ ödemesini yaptımhenüz hâlâ brompton u hiç görmedim bisikletı 71 gündür bekliyorum termin inşallah 2 gün sonra teslim alacağım.normal sipariş ler 45 gün benimki benim özel sebeplerimden dolayı biraz uzadı hayırlısı olsun,benim gibi sabırsız birinin hiç görmediği bir bisiklete duyduğu aşkhenüz brompton gelmeden mobilya garaj ,çanta 64×64×32 ,leopar kürk gidon aksesuar,fren lambası,Brooks sele,Brooks katlanır kask bunları bisiklet gelmeden hazırladım ohh aşka bak yaş 58selam ve sevgiler

Bu ne ya velespit hamur gibi şekilden şekle giriyor [emoji3] bagajın park ayağı olarak kullanılmasıda zihni sinir şeytanın aklına gelmez güle güle kullanın...

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: orhankurtuluş
Evet arkadaşlar Brompton çok şükür geldi bir haftadır kullanıyorum henüz heyecanım bitmedi devam ediyor,yaklaşık 100 km kullandım,şu elim yağlanmaması en sevindirici durum.Kompak katlandıktan sonra kaldırıp taşırken elinizde açılmaması insana güven ve mutluluk veriyor,her yerde yanımda olması kompakt olması ile alâkalıdır.Pedal ciddi oranda kalitesi dikkat çekici yağ gibi sert güven dolu hareketle çeviriyorsunuz,küt sesleri gövde den gelen ses yok yağ gibi seri dengeli akıcı bi seferyapıyorsunuz bir haftalık deneyimim bu,şunu anladım kalitesi nekadar ünlü olursa olsun brompton'dan daha iyisine binmedim. Selamlar

İyi günlerde kullanın Orhan Bey. Ben de önümüzdeki yıl içerisinde düşünüyorum inşallah. Dediğiniz gibi işçiliğiyle kaliteli parçalarıyla her açıdan kendisini belli eden bir bisiklet.

• Beğen
@orhankurtuluş

Hayırlı olsun :) 77 gün beklediğinize inşallah değmiştir.:harika:
-%12 yokuş kısımlarında iyi midir sizce ? Düz yolda sıkıntı çıkarmıyor dur tahminimce.

• Beğen
Kesinlikle tavsiye ederim ,katlanır bisiklet dahil hiç bir bisiklette olmayan sürüş ve katlanır keyfi vardır.

Düz yol da çok akıcı orta süratte tabiki bende 58 yaşında sigara kullanmayan orta düzeyde sportmen bi ağbinizim tabiki performans ile alâkalıdır. Tırmanış de performans ile alâkalıdır.Pedal buna rağmen mükemmel

• Beğen
Tepkiler: SYH ve Tortiyum
@orhankurtuluş Orhan Bey, 20 inçlik Dahon Tern'lere göre konforu nasıl acaba? Sanırım arka tarafta bir adet süspansiyon mevcut bir de iki göbek arası uzaklık (ya da dingil mesafesi diyeyim) bahsettiğim markalara göre sanırım daha fazla ve bu da konforu olumlu yönde etkilediğini düşünüyorum.

• Beğen
Ben Dahon mariner d8 2017 kullandım tek hoşuma giden 54T akıcı okadar.Elim yağlansmasını kesmedim,katlanınca iki mıktasının öpüşmesiyle birleşiyor,herkesde dikkatle size bakıyor ve katlanmış dahon'u elinizde açılıyor mahçup oluyor ve sinirleniyorsun,20 inç bence kompakt lıktan çıkıyor .20 inç 16 inçden üstünlüğü yok ,aslında 16 inç değil 18 inçe yakın.

Brompton arka süspansiyon inanılmaz faydası var fark ediyorsunuz bunu.

Dahon da sürekli elimin yağlanması ,katlanma esnasında mıknatıslar görevini yapmıyor,kompakt değiller,kadro 20 inç olması tutması taşınması zor,merkezi ağırlığı yayılmasını oluşturamıyorlar.

Brompton başardı daha iyisi yok.

selamlar brompton için ikea da satılan dimpa çantayı tavsiye ederim, 19,90tl ve çok az yer kaplıyor (20*20*1cm gibi). Hem katlanabiliyor hem de 50gr ancak gelir. Malzemesi reinforced yani güçlendirilmiş takviyeli plastik, plastik örgülü şeker çuvalları ile aynı malzeme, yırtılması çok zor. Ayrıca herhangi bir kumaşçıdan dalgıç kumaş alıp elastic bag denilen kılıftan yapabilirsiniz metresi 10 tl 100*150 cm...yeterli.herhangi bir pazarda 10 tl karşılığında dört tarafına overlok geçtirip üç yanını diktirirseniz bu da yumuşak bir kılıf sahibi olmanızı sağlar...Naylon çanta toplu taşımada büyük kolaylık sağlar, özellikle yağışlı havalarda etrafa su vs saçılmaz, bir de bisikletin dikkat çekmesini engeller...

Dosyalar

• images.jpeg
    images.jpeg
    4,9 KB · Okunma: 70
Ben de 1 aylık Brompton H6R kullanıcısıyım. Daha önce de 10 aylık Dahon Mariner D8 kullandım. Brompton, sürüş keyfi, rijitliği, rahatlığı, kompaktlığı, akıcılığı, temiz oluşu vs vs ile çook önde.. Çok memnunum.. Şehirde elim ayağım oldu, onsuz dışarı çıkmak durumunda kaldığımda hep pişmanlığını yaşıyorum.. Şimdi gerekli aksesuarlar ve değiştirmeler ile Bromptonumu tamamlamaya çalışıyorum..

1. Bromptona uygun park ayağı arıyorum. Çok eksikliğini hissediyorum şahsen.. AliExpresste buldum, 250tl fiyatı var ama.. :( Aynı ürün, Brompton için olunca uçuyor fiyatı..

(link)

2. Zincir ölçüm aparatı ile zincir esnemesini ölçtüğümde, zincirin değişmesi gerektiğini görüyorum. Brompton için özel bir zincir mi vardır, yoksa standart bir zincir uyar mı?

3. Şuan üstünde Brooks B66 yaylı sele var. Tur bisikletimde Brooks B17 standart selem de var. Standart sele de rahat mıdır acaba? Yaysız bir sele ile, bisikletin kendi süspansiyonu yeterli geliyor mu yani?

4. Fren pabuçları eskidiğinde, Bromptona özel pabuç mu almam gerekecek acaba?

5. Jant teli lazım olduğunda nereden bulabilirim?

Bildigim kadarıyla cevaplayayım :)
1- Evet bende bunu biraz arastirmistim ve evet brompton olunca fiyatlar uçuyor. ama sanırım bromptona özel bi ayaklık yapmış olmaları lazım. ondan dolayı pahalı olabilir. malum :(
2- Bence her bisikletin icin uygun olan zincirler uyabilir. kaliteli bi zincir alıp takin gitsin.
3- Ben Brooks B17 sele ile kullanmistim ve arka amortisör gayet yeterli gelmişti bana. etradan amortisör de almistim, oda çok güzel ama onu satacam :D
4- Sanırım gerek yok. yani piyasada ona uyan pabuç bulursanız alabilirsiniz. yoksa yine ali express devreye girecek :)
5- Bilmiyorum. (Gitti 25 puan) :D

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
@Gökhan Selçuk her soru 100/5=20 puan hocam. Madem matematik de zayıf, aynen 25 kırıyorum. :)Yalnız 2 ve 4. sorulara da sanki kesin cevaplar verememişsiniz. Olabilir, sanırımlı cevaplardan 10ar puan daha düştüm. 55le geçer puandasınız.. :D

• Beğen
Tepkiler: Selçuk G
@mervan kızıl

Merhaba, Sırasıyla bende cevaplayabilirim.

1. "Brompton Kickstand" diye aratırsanız bu tarz ürünler bulabilirsiniz fakat fiyatları 45-50$ civarında ülkemizdeki kuru düşünürsek dediğiniz gibi yüksek bir mebla ortaya çıkıyor.
2. Geçen sene Petersburg da değiştirmek zorunda kalmıştım. Brompton'un yetkili satıcısı 3/32" lik bütün zincirlerin olacağını belirtti.
3. Yaylı sele hiç kullanmadım fakat yabancı forumlarda uzun turlar için B17 lerin daha kullanışlı olduklarını belirtiyorlar.
4. Özel pabuç almanıza gerek yok, pabuçlara uyacak herhangi bir pad alıp kullanabilirsiniz. ( Ben hep öyle yapıyorum)
5. (link) Ayrıca sitede bunun yanında 2 tane ayrı jant teli seti daha bulunmaktadır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Saygılarımla,

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
Geri