Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brompton'a yeni bir altertanatif: LA-BiCi

brompton a tüm zarifliğini veren o kadronun boru profilidir, çelik olduğu için, bükülerek preste yapılır, mukavemeti kesiti fazladır. bu mosso ve bici bicide :) hydro foam aluminyum kesit çektirdikleri için kalıptan aluminyumu boru profil, yani dairesel kesit, yapamazlar, yapsalarda direnç çok zayıf olur. o yüzden bu aluminyumların yandan gõrünüş kesitleri geniş olur, malzeme kılıcına daha mukavemetlidir. o yüzden bir brompton yanında kalite ve tasarım çok zayıf durur. arka bölüme deyinmeye bile gerek yok çok da iyi durmuyor...

Scudo
video yu izledim keşke brompton dan daha kaliteli bir ürün yapsalar ve daha uygun fiyat olsa ama nerde video daki benzer LA BİCİ hiç te kaliteli durmuyor adam katlayıp eline aldığında esneyip sanki biraz sallasan arka teker katlandığı yerden koyvericek gibi esniyor dikkatli bakınca inşallah daha uygun fiyata güzel katlanır bisikletler çıkar dahon da bir model vardı dahon curl brompton benzeri acaba ülkemize gelirmi fiyatı ne bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
curl alacağıma brompton alırız dedirtir...curl cidden komik duruyor bence...bi de fiyatı uçuk şunu anlamıyorum, dahon un efsane tasarımları var, saygı duyuyorum ama niye brompton clone ı yapıyorsun...yani...eski tasarımları revize et, daha öne çık....kutu profil kadrolar bile harika dahonda...

pardon dahon kutu profil yapmadı ama bu bile yeter...

bikerton demek istemiştim...pardon

Dosyalar

• Screenshot_20180114-193503.png
    Screenshot_20180114-193503.png
    51,3 KB · Okunma: 112
  • Screenshot_20180114-194614.png
    Screenshot_20180114-194614.png
    77,3 KB · Okunma: 110
Brompton patentinin süresi dolmuş olabilir. 20 yıl bir patentin korumasi.
Son birkaç yılda sürpriz yumurta patlaması da kinderin patentinin dolmasindandi mesela.

Bence de. Ama Brompton kalitesinde yapabilirler mi? Bence tartışılır.

“Sent via Tapatalk with iPhone”

• Beğen
Tepkiler: velespit7
@Gökhan Selçuk

Benim de Brompton hayalim var ama fiyatları çok saçma çok katlanır bisiklete baksamda araştırınca gözüme çirkin görünen kesin birşeyler buluyorum şimdiye kadar bromptondan sonra ilk tercih edeceğim tasarım LA BICI BICI :) olabilir gayet başarılı
Elinize sağlık araştırmaya değer derecede yakışıklı bence

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Selçuk G
Taklitler aslını yüceltir diye bir laf vardır. Bir Brompton olmak kolay değil. Bence Brompton da bunun patenti falan birşeyi kesin vardır yoksa bu zamana kadar çoktan yapılırdı çin malı. Bugün bir şarkının bile benzerini yapamıyorsunuz, kaldı ki mühendislik harikası bir bisikletten bahsediyoruz.

Cromoly yerine alimiyon (alüminyum) kullanmakla bastan kaybetmisler, aslinda iyi bir klon olabilirmis.

Şuan bir ori kullanıcısı olarak gayet memnunum arkadaşlar...sanırım ülkede tek ben de var :)

• Beğen
Tepkiler: AlpŞahinoğlu
Merhaba arkadaşlar

Brompton almayı düşümüyorum. Elimde scott elektrikli bisiklet mevcut.

Orta bir motorum var 2 kilo ağırlığında.

Gelelim asıl soruya: Brompton a ayna ve motorum geldiği vakit katlanma sıkıntısı yaşar mıyım?

Dosyalar

• 0263570C-084C-42DF-A896-3421255D219F.jpeg
    0263570C-084C-42DF-A896-3421255D219F.jpeg
    197,4 KB · Okunma: 26
  • C2A94B2A-3210-4E64-875B-376E455A5EF3.jpeg
    C2A94B2A-3210-4E64-875B-376E455A5EF3.jpeg
    87,9 KB · Okunma: 24
@AlpŞahinoğlu
Moskova da dikkatimi birşey çekmişti. Bisikletlerin en ucuzu 2000 dolarlık. Hatta pazar yeri gibi bir bisiklet satan yere götürdü arkadaş beni. Dedi ki, burada ev kirasu en az 800 dolar. Bunlar 1500 dolar alır ama yemez içmez eğer bir hobisi varsa en iyisini alır.

standart olanı 799$ yani 4.200 tl (kur 5.25)
spor olanı 1199$ yani 6.295 tl (kur 5.25)

(link)

fiyatı 1.000 tl fln olsa anlarım da 4-6 bin tl aralığında bandında bir fiyatı varken biraz daha para biriktirir brompton alırım :harika:

• Beğen
Tepkiler: Fiz334
@worcleber

Fiyati Singapur dollari üzerinden yazmislar, hesapladim 799 SGD 3100 TL yapiyor.
Brompton fiyati kactan basliyor TR'de?

Merhaba arkadaşlar, benim de bir kaç yorumum var.

Brompton meraklıların çoğu bisikletin imajına ve katlanmasından dolayı meraklı olduğunu düşünüyorum. Ancak pek bilinmeyen ya da gözardı edilen iki önemli sorunu var.

Hi-ten çelik kullanımı: bu forumda hi-ten çelik için her türlü malumatı bulabilirsiniz. Dünyanın en pahalı katlanırlarından birisi olan brompton halen hi-ten kullanmaktadır. Bisikletin arka üçgeninde bu sebeple zamanla esnemeler olmaktadır. Yurtdışı ikinci el sitelerde arka üçgeni farklı renk bisikletler görmeniz yenilenmesi kaynaklıdır.

Bisikletin fiyatının önemli bir kısmı londrada üretiliyor olmasındam ve yeterince ölçek ekonomisine ulaşmamasından (üretim miktarları halen aşırı az). Bu bisiklet taiwanda bol miktarda üretilseydi fiyatı 1/3 olurdu. Nitekim kullanılan hiç bir malzeme mükemmel değil. (Sturmey archer koyup rohloff fiyatına satıyorlar)

İkincisi ise sürüş faktörü. Ben şahsen bisikleti çok “loose” buldum. Elimde kırılacak gibiydi ve scooter gibi geliyordu. Çeliğin esnemesi kaynaklı bir konfor da yoktu. Dahon vitessenin daha güvenli ve rahat sürüşü vardı.

İmaj derdini bilemem ancak bir şirket bu bisikletin cromoly (daha az çelik-daha hafif olacaktır) ya da aluminyumunu yapar ve daha ucuza satarsa alabilirim, sırf pratik katlanmasından dolayı. Aksi durumda biraz daha para koyup bir Birdy alıp gerçekten teknoloji ve hem sürüş kalitesi hem de hafifliği yakalarım.

İsmi çok şirin :)

@Aloha
Velev ki, 3.100 tl olsun. Yine de almam zira bu bildiğin brompton çakması bir bisiklet. Sokakta gezmeye utanırım. Bromptonın kendine has cool bi felsefesi var. Fiyatı da buna paralel şekilleniyor. Tabi alıp almamak tercih meselesi ama ben almazdım şahsen. Ayrıca 3.100 tl de az para da değil. Vergilerle 4.000 tl yi bulur.

@worcleber

Alüminyum oldugu icin zaten almam, eger chromoly olsa o taraflara gittigimde Singapur'a ugrar alirdim bir tane. Felsefesi ya da cool görünmesi hic umurumda degil valla. :)

@mustafaguler

Gezilerimde yanimda götürebilecegim bir katlanir lazim, kücüklügü bakimindan Brompton en iyisi gibi, ucakta kabine alabilirsem kargoda kirmalarini önlerim.
Bu fiyattaki bisiklette hi-ten kullanilmasi büyük bir eksi, titanyum olanina mi yönelsek ki, gerci onun da kendine göre dezavantajlari vardir. Birdy'e gelirsek hem asiri pahali hem cok tipsiz üstelik alimiyon.
Birileri dogru düzgün chromoly brompton klonu cikarsa da alsak bi tane.

Alüminyüm olmasini dert etmiyorsan o zaman La-Bici tam sana göre degil mi?

@Aloha

Herhangi bir tasarım klonu alacağımı zannetmiyorum:) başka bir yerden paylayabilir. Birdy yi aşırı merak ediyorum önümüzdeki ay test sürüşü yapacağım. Bana o kadar tipsiz gelmedi. Önündeki yapı garip bir süspansiyon, frene bastığında öne eğilmeyen cinstenmiş.

Katlandığında bromptondan çok daha hantal değilse muhtemelen hedefim olur. Sonuçta daha hafif ve adam gibi vites seçenekleri var.

Geri