Yeri gelmişken ve benim de fikrim değişmişken hemen yazmak istedim.
Brooks B17 standart kullanıyorum sanırım 3-4 bin km yapmışımdır ama şu geçen 3 senede neredeyse hiç binmedim bisiklete. Eskiden "nef nef" denilen kremden kullanırdım, asla ıslanmadı. Ama arada güneşte kalmış olabilir terasta. Sürekli değil, emin de değilim güneş konusunda zira üstü örtülüdür genelde bisikletin.
İki gün önce çok bollaştığını farkettim, gerdirmek istedim ve yaptım. Elimle kontrol ederek yaptım, baya gevşekti ve öyle yarım tur çeyrek tur yetmiyordu. Lafın özü sağlam 4-5 tur sıkmışımdır. Dün ön perçinin sağ kıyısında ufaktan bir yırtılma gördüm, gerçi bu aldığımdan beri orda olan bir özrün büyümüş haliydi ama istenen bir durum değil sonuçta . Derken üstüne bastırınca arka taraftada metal plakaya denk gelen yerlerde de ufak çatlamalar olduğunu farkettim, tadım iyice kaçtı. Fonksiyonel hiç bir durum yok ama şunu anlıyorsunuz, ölü bir organizma bu. Çürümeye kurumaya mahkum. Yani bu 20 yıldır kullananlar filan ne yapıp da koruyorlar bilemem ama bir daha sentetik maddeden şaşmayacağım. Ha, rahat mı, evet şekli tam olarak oturdu aslında. Ama bir de elektrikli bisiklet var, selle royalin jel selesi var o daha rahat geliyor bana. Çok elzem değil brooks. O işkenceye cidden değmiyor. Yok ıslanacak, yok özel yağ bilmem ne...Fiyat 3-4 katı. ..Tavsiye etmiyorum, şart değil yani..