Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Brooks B17 Sele

@BookFox

Google da bir aratın hocam, başka sitelerde stokta olabilir . Bulamazsanız beklemeniz gerekebilir.

@mertgulkokan

Bazen konfor mu / hafiflik mi diye tercih edeceğimiz şeyler olabiliyor maalesef.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Scudo
Erdoğanlardan aldığım Brooks B17'yi hala yağlamadım. Satın alırken bana 250 km sonrası yağlayabilirsin dediler. Son 50 km kaldı, lakin 2 ay geçti ilk kullanımdan... Ne dersiniz?

@jazzpub yağlayın efendim, bi zararı olmaz

• Beğen
Tepkiler: jazzpub
Merhabalar,
Sali gunu Erdoganlar Bisikletten Brooks sele, kilif ve yag sparisi vermistim. 1 Gun sonra Aras kargo ile geldi. Dun gece montajini yaptim ve icinden cikan yagi surdum ama yag kurumayinca kilifi takip kilif ile dun aksam 40km lik test surusune ciktim. Ilk izlenimim; bu sele bildigin tahta gibi, ilk suruste rahat degildi.
1- Ilk aklima takilan soru, montaj acisi dogru olmus mu? ilk taktigimda cok dik oldu sonra biraz one dogru egdim. Fotograflarini ekliyorum
2- Kac km de bir yaglamamiz gerekir ?
3- Kutudan anahtar cikti, belli araliklar ile seleyi gerdirmemiz gerekiyormus, bunu kac km de bir yapacagiz ?

Dosyalar

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    247,3 KB · Okunma: 114
  • Capture2.PNG
    Capture2.PNG
    442,3 KB · Okunma: 113
  • Capture3.PNG
    Capture3.PNG
    478,9 KB · Okunma: 113
  • Capture4.PNG
    Capture4.PNG
    492,8 KB · Okunma: 110
@DayKnight
Gerdirme faslı seleyi yumuşattın baktın çok yayvan duruyor(nasıl ifade etsem ki bilemedim..,) o zaman.Yani net bir kmsi yok.İlle bir şey dersek,sele 500-1000kmde vücuta alışıyor ortası 750km

• Beğen
Tepkiler: DayKnight
Brooks b 17 standart kullanıcısı olarak günlük uzun yani 100-150 km'lik turlarda mutlaka faydasını göreceksiniz.Trek fx 7.3'te b17 standart mevcut yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum memnunum herhangi bir alışma evresi yaşamadım c15 cambiyum kullandım çok memnun değilim 10 gün önce Giant escape 1 aldım Ilgaz bisikletten mavi renk şuan ona'da erdoğanlar'dan 378 tl almayı düşünüyorum.Sele kondisyonu pek artırmaz rampa çıkarken çok fayda sağlamaz gramaj takıntısı olanlar için b17 - puandadır Fakat benim için bacak arası pişik olayı bitti en büyük özelliği ve konforu daha ileriki günlerde fotoğraflarını paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: DayKnight
Gectigimiz pazar 102km lik tur yaptim. Yolda yeditepe bisiklet klubune denk geldim, seleyi onlarla ayarladik. Sele simdi daha rahat. Tesekkur ederim.
Gerdirme icin 750km yi bekliyorum, bakalim o zaman sele nasil olacak.

• Beğen
@eren konu Brooks b17. Mutluluk ve bazende tatmin etmedigi anlarda oldu. Kesin gerekli selemizdir

Harbiden bugüne kadar çok sele denedim ama Brooks gerçekten farklı ... ;)

Gectigimiz pazar 102km lik tur yaptim. Yolda yeditepe bisiklet klubune denk geldim, seleyi onlarla ayarladik. Sele simdi daha rahat. Tesekkur ederim.
Gerdirme icin 750km yi bekliyorum, bakalim o zaman sele nasil olacak.
DayKnight neredeyse 1 yıl oldu. Ne yaptın, neler oldu seleye?

Çok sık kullanmadığım için hala yağ sürmedim.... Yanlış mı yapıyorum?

Çok sık kullanmadığım için hala yağ sürmedim.... Yanlış mı yapıyorum?

Kullanımdan çok süreye bağlı olarak (3 ayda bir olabilir) deriyi yağlamak gerekiyor. Kuruyup sertleşmemesi için... Bindiğiniz sürece de şekil almaya başlar...

• Beğen
Kullanımdan çok süreye bağlı olarak (3 ayda bir olabilir) deriyi yağlamak gerekiyor. Kuruyup sertleşmemesi için... Bindiğiniz sürece de şekil almaya başlar...
Aynen arkadaşın söylediği şekilde, yağı süreye göre sürmek lazım. Yağın özelliği deriyi kuruyarak çatlamaktan korumak.

DayKnight neredeyse 1 yıl oldu. Ne yaptın, neler oldu seleye?

Seleyi aldigimdan bu yana bisikleti degistim ama yeni bisiklet ile de kullanmaya devam ediyorum. Ben sele yi kullanmaya baslayali 1500km yi gecmistir sanirim. Seleyi alirken kendi orjinal yagindan da almistim. Simdilik selenin cok sert olmasindan baska bir sikayetim yok. Seleyi bisiklete binmeden kac saat/gun once yaglayacagimizi bilsem iyi olur aslinda.

• Beğen
Arkadaşlar avatarımda görünen bisiklete brooks b17 siparişi verdim. Bisikleti sürüş pozisyonum 45° ile 60° arasında b17 yi genelde daha dik oturanlar için önermişler. Bisikletin üzerinde gelen sele 145mm enli prologo seleden çok da şikayetçi değildim (20bin km) ama artık eskidi, ürerine taktığım kılıf kaplamasını söktü iyice. Almışken iyi birşey almak istiyorum, brooks beni pişman edermi. İşe geliş gidiş günü birlik turlar ile senede 4bin km üzerinde yol kat ediyorum.

Yeri gelmişken ve benim de fikrim değişmişken hemen yazmak istedim.
Brooks B17 standart kullanıyorum sanırım 3-4 bin km yapmışımdır ama şu geçen 3 senede neredeyse hiç binmedim bisiklete. Eskiden "nef nef" denilen kremden kullanırdım, asla ıslanmadı. Ama arada güneşte kalmış olabilir terasta. Sürekli değil, emin de değilim güneş konusunda zira üstü örtülüdür genelde bisikletin.
İki gün önce çok bollaştığını farkettim, gerdirmek istedim ve yaptım. Elimle kontrol ederek yaptım, baya gevşekti ve öyle yarım tur çeyrek tur yetmiyordu. Lafın özü sağlam 4-5 tur sıkmışımdır. Dün ön perçinin sağ kıyısında ufaktan bir yırtılma gördüm, gerçi bu aldığımdan beri orda olan bir özrün büyümüş haliydi ama istenen bir durum değil sonuçta . Derken üstüne bastırınca arka taraftada metal plakaya denk gelen yerlerde de ufak çatlamalar olduğunu farkettim, tadım iyice kaçtı. Fonksiyonel hiç bir durum yok ama şunu anlıyorsunuz, ölü bir organizma bu. Çürümeye kurumaya mahkum. Yani bu 20 yıldır kullananlar filan ne yapıp da koruyorlar bilemem ama bir daha sentetik maddeden şaşmayacağım. Ha, rahat mı, evet şekli tam olarak oturdu aslında. Ama bir de elektrikli bisiklet var, selle royalin jel selesi var o daha rahat geliyor bana. Çok elzem değil brooks. O işkenceye cidden değmiyor. Yok ıslanacak, yok özel yağ bilmem ne...Fiyat 3-4 katı. ..Tavsiye etmiyorum, şart değil yani..

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Geçiniz. Alıştıktan sonra dünyanın en rahat şeyidir Brooks sele.
Bir ay önce yeni bir brooks sele daha aldım. Bir ayda gunluk ortalama 15-20 km kullandım. Sonra geçen cumartesi hiç alışmamış ve şekil almamış selenin üzerinde "elbette taytsız" 120 km yaptım tek günde. Gram ağrı sızı yok ve zor da bir rotaydı.
Bu rahatlığı sağlayabilecek başka hiçbir ürün yok piyasada.

İşte bu "geçiniz" ci tayfa sayesinde satıpduru brooks.😁🙂🤣..Sevmeyenini hep susturur ve azlederler. Yoksa bu forumda da çok kullanıcı var beğenmeyen, alıp pişman olan.
Rahat olmaya rahat, 2-3000 km işkence sonrası. Kimi insan bu km yi ömrü boyunca yapmıyor.Çok iyi bakıcam, kendine has pahalı (tamda geçinizci tayfanın istediği şekilde) krem şantiyle ovalıycam, hiç ıslatmıycam, terim ona akacağına kanım yere aksın, güneşe bırakırsam önce ben kavrulayım gibi mütevazi hislerle alınır kullanılır, lafım yok, zaten rahat, aksini söylemedim. Ama çok da pratik değil. 700 km turda altımdaydı. Normal sele 50 km de ağrıtıyorsa brooks 70 te ağrıtıyor. Ama ağrıtıyor yinede. Hatırlayan vardır belki Osmancıkta sırf sele ağrısı yüzünden çok zorlandığımı. Yazı hala durur bir yerlerde.

Geri