Brooks b17 modeli için ömürlük ibaresini kullanıyordu diye gördüm sanırım, ki doğru kullanım ve iyi bakımı yapılırsa lifetime kullanılabilir diye düşünüyorum.
Ben bisikletimle birlikte gelen sele yerine bir brooks std b17 taktım.. ucu hafifçe yukarı bakacak şekilde ayarladım, benim eski selem aşağı bakıyordu, brooks hafif yukarı bakacak, bu yukarıya doğru bakışı seleye zaten deri olmasından da kaynaklı güçlü bir hayvanmış hissi veriyor, yani altınızda güçlü bir at var gibi düşünebilirsiniz ya da biraz daha fantastikleştirirsek bir kurt ya da aslan.. bu şartların kullanımına uygun bir sele olduğunu düşünüyorum, yani bindiğinizden üzerinden en az bi 15 20 km yi görüp inmelisiniz, biraz hız yapmalısınız, terlemelisiniz, yorulup kenara çektiğinizde ve indiğinizde selenin şimdiden sizin şeklinizi aldığını görüyorsunuz.
Bence çok rahat bir sele. Ben daha selemle yolun başındayım, şekil oturunca biraz daha rahat olacaktır. Daha önce forumlarda sağda solda çok şey beklemeyin başta diye yazılar okudum. bende beklemiyordum. 1000 1500 km sonra kalça şeklini alınca rahatlaşacağına kendimi hazırlamıştım ki ilk kullanımda bile yumuşak bir sele olmamasına rağmen rahat. Beklentimi tam ters yönde düşük tutuyorum, kıçımın şeklini aldıktan sonra mega rahatlık beklemiyorum çünlü ilk günden çok rahat, kullanışlı aynı zamanda çok hoş görünen bir sele.
Bu bana uydu ama başkasına uymayabilir, başka güzel selelere bakılabilir.