Ben yaklaşık bir buçuk aydır, 1500km kadar yol yaptım Garmin Edge 130 ile. Öncesinde de Decathlondan aldığım BC900 yol bilgisayarını kullanıyordum.
Açıkçası çok iyi bir fiyata yakaladığım için bu ürünü tercih ettim, normal şartlarda aradaki fiyat farkını da ekleyip Plus versiyonunu tercih edebilirdim. Amazon Amerika üzerinden 99Dolar + 35Dolar kargo ile 1100 Türk Lirasına aldım ürünü (bundle değil).
Garmin Vector 3S powermetre, Magene nabız sensörü ve telefona bağlı olarak kullanıyorum ve çok çok memnunum. Şarj konusunda çok çok iyi, 10 saatlik sürüşleri rahatlıkla çıkarabiliyor tüm bu bağlantılar ile. Ekran kalitesi, okunurluğu & arka aydınlatması bence fazlasıyla yeterli.
Hatta çok basit görseller ile olsa dahi, rotaları cihaza gönderip navigasyonunu kullanırken bile çok memnun kaldım. (Beykoz Gran Fondo rotalarını atarak sorunsuz & karmaşık olmayan bir şekilde parkurları tamamladım).
Strava entegrasyonu sayesinde, hem önceden atılan rotalarda, hem de rota takip etmediğim durumlarda yıldızladığım segmentler sayesinde, tırmanışların detayı, yokuşun neresinde olduğum ve eğimin ne şekilde değişeceği gibi sürüşte çok iyi koçluk yapabilecek özelliklerini çok beğeniyorum.
Plus versiyonu ek olarak antremanlara imkan veriyor, eğer aradaki fark az ise gerçekten değerlendirmenizi öneririm. Ancak genel olarak Edge 130 dahi, çok üst segment garmin cihazlarının önemli fonksiyonlarının hepsine yetişebilen, görüntüsü ve fiyatının çok üzerinde bir cihaz bana kalırsa. ( Renkli dokunmatik ekran, görsel navigasyon tarzı özellikleri eksik sadece)
Connect IQ uygulaması ile de uyumlu bir cihaz olduğundan, normalde kendinde tanımlı olmayan Normalize Güç / Intensity Factor tarzı powermetre datalarını da ek formülleri tanımlayarak cihazda kullanılabilir hale getirebiliyorsunuz, bu da önemli bir avantaj.
Bryton için malesef bir bilgim yok, ancak kendi adıma bu sene yaptığım en iyi alışveriş Edge 130’du diyebilirim