Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Btwin arka aktarıcım kırıldı

tunak52

Üye
Tepki
5
Bisiklet
b'Twin
3 ay önce aldığım yaklaşık 150-200 km yol yaptğım btwin rockrider 340 bisikletimin vites atarken arka aktarıcısı janta dolanıp kırıldı. Aldığım zaman vites ayarlarını yapmalarını istemiştim tam olarak yapmadılar bir iki hafta bazı vitesleri kullanmadan dolaştım. Tekrar götürdüğümde de tam yapamadılar çünkü bir süre sonra aynı hataları tekrar yaşadım. Geçen hafta internetten bakıp limit vidalarıyla biraz oynayıp vitesimi düzeltmiştim. Acaba sorun benden kaynaklı mıdır. Bir de zincirimin zincir kilidinin devamındaki 3 4 baklası yamulmuş bunlar kullanıcı hatası mıdır, öyleyse ne kadar tutar? Bu tarz problemler yaşayanlar beni aydınlatırsa sevinirim. Teşekkür ederim.20160520_132924.jpg 497F4A70-96C2-40A2-93F9-6B4A0D0F3263 (1).jpg 20160520_132933.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Scudo
bunu söylemek için adam foruma kayıt olmuş :komik::harika:

• Beğen
Tepkiler: romus
@tunak52 Yapabileceğiniz sisteminizle uyumlu yeni bir arka aktarıcı ve zincir alıp montajını yapmanız veya bisikletçide yaptırmanız olacak.Tavsiyem eğer bu hobiyle uğraşıyorsanız ufak tefek ayar işlemlerini netteki onlarca yardımcı döküman ve videolar yardımıyla kendiniz deneme yanılma yoluyla yapmanız olacak.Gerekli anahtarlara verdiğiniz parayı daha sonra bisikletçiye gitmeye gerek kalmadan çıkartacaksınız.'Bu benim kendi felsefem', iyi pedallar.

• Beğen
Tepkiler: Carpediem
@vatan Ahaha hocam napalım ne yapacağımızı bilemedik acemiyiz :D @Ceyhun Özkan haklısınız ama bu işler hakkında pek bilgim yok bisikleti garanti dışı bırakmak istemiyorum :/ bir sorum daha var arka aktarıcının bağlandığı yer bana hafif yamulmuş gibi geldi bu kısmın normal hali midir bu yoksa gerçekten yamulmuş mu :/

@vatan

İnanılmaz komik o kadar komik ki sandalyeden düştüm. Bana kalırsa buralarda harcanıyorsuz bir an önce beyin göçü yapan tayfaya katılmalısınız yoksa dünya bu esprilerden yoksun kalacak.

@tunak52

Dostum evde yapabileceğim bir şey olduğunu düşünmüyorum. En kötü servise gidersin arka aktarıcıyı değiştirirler. (sanırım 340 altus aktarıcı kullanıyor o da 60 70 liraya temin edilebiliyor)

• Beğen
Tepkiler: Alizee
@tunak52 çok geçmiş olsun Tuna. Ortada şöyle bir durum var, btwin teknik servisinin iki gidişinde de doğru düzgün ayar yapmadığını söylemişsin. Bence dechatlondan gitmişsin bisiklet almışsın, en güzeli güzelce buradan falan soruştur (ben istanbulda yaşıyorum çünkü) Ankara da iyi güzel bir bisiklet ustası bul, götür abi. bakımını filan da ihtiyaç hissettikçe götür o ustaya. Benim Fatih çarşambada murat ustam var, hiç aklım kalmıyor bisikletimin gidişi onun elinin değmesinden sonra değişiyor :) sokak arası bisikletçisi aslında. :) tekrar geçmiş olsun ve aramıza hoş geldin. :))))

Eğer arka aktarıcı söylediğiniz modelse çok az bir paraya yenisini alabilirsiniz ( 20-30 lira). Ama bana sorarsanız tavsiyem ilk önce servise gidilmesi yönünde olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: vatan
sağolun hocam bu kadar hızlı cevap almayı beklemiyordum teşekkür ederim :D @sercansekkin öyleyse mecbur servise götüreceğiz artık umarım kadro yamulmamıştır yardımlarınız için sağolun :) iyi günler

bakıma götürdüğünüzde işlem yaptılar mı?
ben burada kullanıcı hatası göremiyorum, decathlon'a en kısa sürede gidip durumu anlatın. muhtemelen bisikleti değiştirirler.

kullanıcı hatası diyebilecekleri kısım limit vidalarıyla oynamam, ki onu da iki defa dediğim halde tam yapmadıklarından yaptım :D @hashus1099

söylemeyeceğim zaten. dediğim gibi yaptığım şeyi de onlar yüzünden yaptım :D bi an önce götüreceğim artık decathlona @hashus1099

Sonucu bize aktarırsınız, Decathlon müşteri ilişkileri politikası konusunda bilgi almış oluruz.
Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: tunak52
@tunak52
Limit ayarı bilen çalışan yok ki adı anılan markette, bisiklet yerine ekmek satsalar hiç başları ağrımaz.

Decathlondan bisiklet almak sıkıntı ile akraba olmakla eş anlamlı.
Derdini anlamazlar, Aynakol nedir diye size sorarlar.
Bisiklet montaj yapsın diye çalıştırdıkları Üniversiteli genç kardeşlerim harçlıkları için kendilerini yırtarlar ama bilgi sagibi olmadıklarından teknik konularda pekte yardımcı olamazlar. İşi bilen ise sadece bildiğini sanır. Kusura bakmasınlar ama durum budur.

DECATHLONDAN BİSİKLET ALMAK EZİYETTİR, SIKINTIDIR. Dileyen yinede alır, kullanır.

@tunak52

@tunak52

Benimde bisikletimde 200-250. kmde aynı şey oldu. Shimano tourney'di. Yenisi 35tl demişlerdi. Hemen gidip 65tl'ye altus aldım. Benim hatam pedalda yük varken vites değiştirmek olmuştu. Kopan parçaları sonradan incelediğimde ve en iyi aktarıcıların resimlerine baktığımda aynı yerden kırılabileceğini anladım. Vites değiştirirken pedalda yük olmaması gerek. Zincir baklasında bir sorun olmamıştı ama bende. Siz benden biraz daha şanssızsınız. Kullanıcı hatası olmadığını ispatlamanız zor bence, çünkü kullanıcı hatası gibi bir izlenim veriyor.

@vatan

Bu gönderiyi ise adminlerin dikkatine sunuyorum !

Hocam geçmiş olsun
Sizin limit ayar vidalarına oynadığınızı nerden bilecekler ki sizin çetelenizi tutmuyorlar. Ankara decathlon pek iyi değil zaten ayarlarını yapamama da suç onlarda. O anda bile şikayet edebilirdiniz o kimseleri.
Suç onlarda hocam. Onlar düzgün yapsaydı sizin oynamanıza gerek kalmayacaktı zaten sizin oynadığınızı da bilmiyorlar :D
Onlar büyük ihtimalle janttaki hasarı, vitesi ve zinciri halledecektirler

• Beğen
Tepkiler: tunak52
Bisikletimi metroyla götürmek çok komik görüntülere sebep verse de 8 kilometre yürümeye cesaret edemedim metroyla götürdüm decathlona. Dedim böyle böyle daha önce koltugum gevsemis direksiyonum yolun ortasinda gevsemisti bunları da ekleyerek problemimi anlattim. Ayrica size attığım fotografta kadro kulağının bağlı olduğu kadro kısmının yamulmus mu olduğunu sordum.(normal halinin nasıl olduğunu bilmediğinden ötürü) Nasi olmussa kadronun o kısmı yamulmus megerse demek ki kadro kulagi pek de işe yaramiyormus. Allah'tan oradaki arkadaş sıcakkanlı ilgili bi arkadaştı. Decathlon sizi üzmez dedi rahatlattı beni ama kadronun yamulmasi açıkçası çok sinirimi bozdu bu haliyle tamir teklif ederlerse iade ya da değişim talep edeceğim. Yardımlarınız ve görüşleriniz icin teşekkür ederim arkadaşlar. İyi akşamlar ✋

@joachim

hocam faturadan baktım şimdi bisikleti alalı 63 gün olmuş bu kadar zamanda pedala nası bi yük bindirebilirim :D ankara bahçelide tamamen düz yerlerde biniyorum gittiğim en uzak yer kentpark oraya da decathlon servise götürmüştüm vites ayarını yaptırmaya

Dosyalar

• 20160520_132933.jpg
    20160520_132933.jpg
    121 KB · Okunma: 35
İyide o urunde kadro kulağı yokki. Kesinlikle düzeltmelerini kabul etme,bisikleti iade et ve bir ust modeli fiyat farki ile al. Bana sorarsan para iadedini iste, o kadrodan hayır gelmez.
@tunak52

Geri