Scudo Sports

BTWin Count 8 Yanlış Ölçüyor

Nedim Onar

Üye
Tepki
0
Bisiklet
Salcano
Forumda bu konu ile ilgili birçok konuyu okumama rağmen bir türlü gerçek değeri hesaplayamadım.
Bu nedenle siz tecrübeli kardeşlerimden yardım talep ediyorum.

BtWin Count 8 sayaç sahibiyim.
Bisikletim Salcano City Sport 20.

Bisikletimin jantı üzerinde 700c yazıyor.

Lastikler Continental Country Plus.

Lastikler üzerinde yazan değerler:

37-622
28 x 18/8 x 15/8
C268

Birkaç gündür araştırıyorum, konuya yabancı olduğum için net bir cevap bulamadım.
Manuel ölçüm yaptım , ancak pek sağlıklı olmadı sanırım , çünkü gps ile değerler birbirini tutmuyor.

Yukarıda belirttiğim lastik ve jant bilgilerine göre sayaca girmem gereken "mm" değeri nedir?

Scudo
sayaç ile birlikte verilen kullanma kılavuzunda yazıyordu, ben de oradan bulmuştum. ancak böyle yardım edebiliyorum, kusura bakmayın. ama orada bu girdiğiniz değerlere karşılık gelen mm değerleri mevcut.

Maalesef , klavuzdaki değerlerden hangisi gireceğimi bilmiyorum. Sanıyorum other seçeneği ile elle değer girmem gerek.Yani işin içinde çıkamadım.Verdiğim değerlere göre nasıl hesaplayacağım , bilmiyorum.

(link)

Tablo burada.
Lastigini listeden bulup elle girebilirsin degeri mm olarak.

Teşekkürler , 2200 mm olarak girmem gerekiyormuş.

Ben evde 3 kez manuel ölçüm yaptım ancak 2165 mm çıkmıştı , bu kadar fark olması önem arz eder mi?

Kilometre başı yaklaşık 15 metre fark yaratıyor. Hıza %1 etkisi olur ancak...

Bu konuyu sayaç kullanan herkes yaşamakta. Bunun için şurayı size öneriyorum denemenizde fayda var. %99 çözecektir işinizi.

(link)

Lastiğin çapını kendiniz de ölçebilirsiniz. Sayaca bu değeri elle girebiliyorsunuz.

Vakit ayırdığınız teşekkür ederim , çok yardımcı oldunuz sağolun :)

Bu arada lastik ölçülerinin ne anlama geldiği ile alakalı şu açıklamayı buldum , konuda bulunması yarar sağlayabilir:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2e/Tyre_and_Rim_Technical_data_01-en.png/800px-Tyre_and_Rim_Technical_data_01-en.png

Ben de count 8 kullanıyorum. Kullanım kılavuzu elimde, buna göre;

700x35C - 37-622 --> gireceğin değer 2205 mm.

@ermang
Az önce bu değeri girdim , bu akşam gps ile test edeceğim.

Verilen klavuzlara göre teker boyutunu 2205 mm olarak girdim , ancak toplam değerler arasında fark var.

iPhone 5S üzerinde Runtastic Road Bike GPS bazlı uygulamayı kullandım.

TOPLAM MESAFE
GPS: 10.9 km
btwin : 10.44 km

MAKSİMUM HIZ
GPS: 42.8 km
btwin : 48.8 km

görüldüğü üzere toplam mesafede 500 metreye yakın fark söz konusu.

Sizce GPS mi doğru ölçüyor , yoksa btwin sayaç mı?

Yoksa girdiğim değer mi yanlış?

Toplam mesafede GPS'in doğruluk payı olabilir, tam emin değilim, ancak, maksimum hız ölçümünde km saati GPSe göre daha doğru ölçer.

Geri