Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Hoptown

Merhaba arkadaşlar vitessiz yani single speed ile fixed gear arasında fark var. Bu bisiklet tek vites sadece. Pedalı ters yönde çevirdiğinizde fren yapmak gibi bir sistemi yok. Sizin dediğiniz fixed gear sistemidir. Ve o sistem bu bisiklette mevcut değil. Bu konuda kafanızda bir soru işareti kalmasın.

Scudo
@Rusengrgnl bu bisikleti contra pedal'a çevirmek mümkün mü? mümkünse maliyeti ortalama ne kadar olur?

Çevirilebilir diye düşünüyorum ancak ölçülere bakılmalı. Bu konuda daha deneyimli arkadaşlar bilgi yazarsa daha sağlıklı olur tabiki.

@omergex fiyat ve performans olarak iyi. bilen bilir bugün dilberler yokuşunu çıktım vitessiz olmasına rağmen zorlamadı.

@Charlie kask stoklarda var geçen hafta sonu mağazada gördüm.

@rlfzz
hiç düşünmeden alın bence vitessiz oluşu ön yargıya sebebiyet vermesin.

@Charlie

(link)

vitessiz ama gercekten akici. ben magazada surunce gercekten cok hosuma gitti. ihtiyaci olanlar kacirmasin. tek vites olusu az bakim gerektirir. arada gercekten yoruluyor insan bakimindan vites ayarindan cartindan curtundan.

@Alizee
Açıkcası söylediklerinizi pek mantıklı bulmadım. Neden? tek vites oluşu az bakım gerektirir demişsiniz. Bence yanılıyorsunuz. Alakası yok, tek vites olması az bakım, 30 vites olması çok bakım diye bir şey değil. İnsan bakımından vites ayarından, cartından, curtundan yoruluyor demişsiniz. Bakımsa eğer, tüm bisikletler için vitesli olsun olmasın aynı bakımı yapacaksınız. Vites ayarı dediğiniz gözünüzde büyüktüğünüz kadar yorucu değil. Her bisiklete binen ufak tefek sorunlarından anlaması gerek. Decathlonda düz ve kaymak gibi yerde kısa süre sürmek ile bisikletin akıcılığı anlaşılmaz. Lütfen yanlış yönlendirme yapan yorumlar yapmayın. Bisiklet ile inişli, çıkışlı bir tur yapmak onu iyi anlamak, iyi dinlemek, duygusal bağ kurmak gerek. Ancak öyle anlaşılır.

@soneryen yanlis yonlendirme derken? mantik derken? benim kiz arkadasim vites ayarindan anlamak zorunda degil. benim kiz arkadasim gibi cogu erkek kullanici da vites ayari, kablo bakimi vs. ile ugrasmak zorunda degil. ben sahsen bisikleti gayet akici buldum, ki yukarida bisiklet sahibi olan ve benimle ayni fikirde olan @batmazer beyin de yorumlari ortada.bisiklet sahibi degilseniz dediklerinizi ciddiye almayacagim. ek olarak, ikamet ettigim yer sahil kenari ve bisikletyolu iceren bi konumda; yani duz, yani decathlonda surmem yeterli benim gibiler icin. yok siz dag tepe cikcaksaniz tabiki bisey diyemem. son olarak burasi forum ve herkes kendi fikrini ve hissettiklerini aktarabilir. iyi aksamlar

@soneryen

videolar yeterince anlatır bence

(link)
burasıda çıktığım yokuş

530034-dilberler-sekisi-adana.jpg 2591387-adana-seyhan-eski-baraj-golunden-dilberler-sekisi.jpg

tepe noktası apaçık ortada...

http://www.adanasehri.com/wp-content/uploads/2015/07/dilberler-sekisi-itfaiyedenjpg.jpg

Ben de bugün deneme fırsatı buldum 300'ü. Çok hoşuma gitti. Akıcı ve hızlı geldi. Bir önceki Matex markasıyla kıyaslarsak çok daha kıvrak ve seri kesinlikle Hoptown. Contra pedal yapılsa fren tellerinden kurtulsa kusursuz güzellikte bir bisiklet olur :D

Vitesli bir üst model 755 tl iken bu single speed Hoptown 300 bence biraz daha uygun fiyatlı olmalı. Çünkü 600 tl olmasına rağmen çamurluklar ve ön far dahil değil. Park ayağı da zaten ayrı satılıyor. Umarım fiyatı biraz düşer yaz sonuna doğru. Almayı düşünüyorum ciddi ciddi :)

• Beğen
Tepkiler: batmazer
Bugün dedathlona gittim de iki tane katlanırda indirim vardı 3 vitesli olan 1700 lük bisiklet 1200 e 1900 lük olan da 1700 e düşmüştü ama o fiyatları o şekilsiz bisiklete vermeye kıyamadım.

@K. Aydın Tilt serisinden sanırım sizin gördükleriniz ?? Selesinde sorun vardı o modellerin. Ama katlanma hızı ve pratikliği konusunda 1 numara Tiltler bence.

Adana' mızın nadide sanatçılarından biri olan Haluk LEVENT ve Adana görüntüleri ile güzel bir klip. iyi seyirler...

Bfold 320 kullanıyorum memnunumda. Bana port bagaj lazım arkadaşlar, dekatlonda uygun yok. Bişey uydurmam lazım, ekonomik fiyatlı. Duyan bilen varsa bi el atsın. İstanbuldayım. Teşekkürler

@M.Cüneyt K.

(link)
(link)
(link)

Bunlara ne dersin?

Piyasada bu bisiklete uygun maşa bulunur mu arkadaşlar? Bulunursa ne diye aramak lazım?

@batmazer teşekkür ederim geçen perşembe arclite aldım taktım ama sanki biraz öne doğru meyilli gibi oldu normal mi anlayamadım.
Teşekkür ederim cevap ve fikriniz için.

Arkadaşlar ben de tilt modellerde olan sele borusunun sürekli kayması gibi bir problemin bunlarda da olup olmadığını merak ediyorum... tilt serisinden özellik açısından çok farkı var mı bunlarin?

@mhtozel Tilt serisinde sele kayma sorunu yok aslında. Mandalı karşılayan alyanı sıkınca sorun çözülüyor. Katlarken sürekli seleyi indir kaldır yaptığımız için alyan zamanla gevşeyebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Ogulcandaan
Forumda bir iki arkadaş mandalin çok sıkıldığında kırıldığında da bahsetmiş ondan dolayı biraz tedirgin olmuştum

Geri