Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Riverside 100

@Anonim

@Berat Öztürk

Bu vites sistemiyle, 6 - 7 ay içinde toplamda yaklaşık 25.000 metre tırmandığım görünüyor. Belki daha da fazlası... Yani, yokuşları bu zamana kadar nasıl çıktıysam öyle çıkmaya devam edebilirim. Çünkü konuya daha yakından bakınca, astarı yüzünden pahalı olacak, anlaşıldı. :D

Cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. :)

@Anonim Bu arada evet; Siyah İnci, insanlara ve hayvanlara karşı iyi davranmayı hatırlatan bir roman.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Scudo
Merhabalar;

Öncelikle ilk mesajım ve biraz heyecanlandım..(sebepsiz:acpsnr:)

Daha önceden tecrübem var gerçekten ağır bir mtb ve kalın lastikler ile yıpratıcı yolculuklar yaptım fakat maddi kazancım olmadığından daha düzgün bir bisiklet sahibi maalesef olamadım :( Şimdi yeni bir bisiklet alıyorum ve @Taze Fasulye nin bisikletinin aynısı. 2. el olarak buldum 700 TL ye. neredeyse 2-3 kez kullanılmış ve coş temiz. sıfırı 900 tl bunu almak öncelikle mantıklı mı ?

Ayrıca 6 vites olması beni biraz düşündürüyor. 3 lü aynakol attırıcı ve vites kolu alarak 6x3 yapmak istiyorum bu mümkün müdür ?

birde v freni söküp hidrolik fren takımı alıp takacağım. sizce gerekli bir değişiklik mi ?

İstanbul da sahil üzerinden ve e5 üzerinden maltepe kadıköy arası ulaşım ve gezi için kullanacağım bisikleti.

şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

iyi günler.. bisikletin aynısı bende de var.. başlangıç seviyesi için ideal bir bisiklet diyebilirim.. özellikle ev iş arası 3-4 km. olupta bisikletle gitmek isteyenler için ideal. ( Ama yokuş olmayacak.) Bisiklet çok ağır (kütle olarak). Sizin yazdığınız daha doğrusu decathlon un yazdığından daha ağır bisiklet. ben bisikleti tarttım. aksesuarsız 15,4 kg. geldi. ama yinede akıcı bir bisiklet. hızlandığında insana inanılmaz bir his veriyor.

Bisiklet satilmistir. Teşekkürler..

@Taze Fasulye merhaba son gelişmeleriniz nedir bisikletinizde? ben de ilk bisikletim olarak bu modeli almayı dusunuyorum izmirde kullanıcam son deneyimleriniz bisiklet üzerindeki iyileştirmeleriniz varsa nelerdir?

Bende carraro 022'min yanına riverside 100 aldım fakat bu başlık diğerlerine göre ıssız gibi :D

@Taze Fasulye bu bisiklet şu an 1.000TL. Ne olacak böyle...her geçen gün daha da zorlaşıyor

• Beğen
Tepkiler: bonder76
@Anonim

@Berat Öztürk

Bu vites sistemiyle, 6 - 7 ay içinde toplamda yaklaşık 25.000 metre tırmandığım görünüyor. Belki daha da fazlası... Yani, yokuşları bu zamana kadar nasıl çıktıysam öyle çıkmaya devam edebilirim. Çünkü konuya daha yakından bakınca, astarı yüzünden pahalı olacak, anlaşıldı. :D

Cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. :)

@Anonim Bu arada evet; Siyah İnci, insanlara ve hayvanlara karşı iyi davranmayı hatırlatan bir roman.
Merhaba ben bu bisikleti yeni aldım 1. Vitesle hızlandığımda bisiklet boşa düşüyor yani pedallar hareket ediyor lakin bisikletin gidişine faydası olmuyor normal mi sizce ? Değerli cevabınızı bekliyorum

Bisikletiniz göbekten vitesli mi yoksa ayna kol ve arka dişliler var mı? Eğer göbekten vitesli ise arka tekerin yakından bir fotoğrafı olursa değerlendirme yapılabilir. Bu durumda göbekten viteslilerde vites telinin bir ayarı var. 3. veya 4. viteste iken vites teli gerginliği ayarlanıyor.

@Hsahindag Muhtemelen Riverside 100 'den bahsediyor bu durumda göbekten vitesi eleyebiliriz.

@OguzSax Normal. Kullanabileceğiniz en hızlı vites kombinasyonu 38t - 14t. Belli bir hıza ulaştığınızda pedallar boşta dönmeye başlar. Düz yollarda ve şehir içinde yine yeterli olur ama yokuş inerken pedalla destek olamazsınız. 28t-38t kombinasyonunu da yokuş çıkarken kullanıcaksınız.

Bisikletiniz göbekten vitesli mi yoksa ayna kol ve arka dişliler var mı? Eğer göbekten vitesli ise arka tekerin yakından bir fotoğrafı olursa değerlendirme yapılabilir. Bu durumda göbekten viteslilerde vites telinin bir ayarı var. 3. veya 4. viteste iken vites teli gerginliği ayarlanıyor.
Hocam maalesef hiçbir bilgim yok ki bisikletim riverside 100 onu biliyorum o kadar
@Hsahindag Muhtemelen Riverside 100 'den bahsediyor bu durumda göbekten vitesi eleyebiliriz.

@OguzSax Normal. Kullanabileceğiniz en hızlı vites kombinasyonu 38t - 14t. Belli bir hıza ulaştığınızda pedallar boşta dönmeye başlar. Düz yollarda ve şehir içinde yine yeterli olur ama yokuş inerken pedalla destek olamazsınız. 28t-38t kombinasyonunu da yokuş çıkarken kullanıcaksınız.
Hocam peki bu bisiklet için önerebileceğiniz lastik var mı sanki kendi lastikleri yavaş gibi ben beni en hızlı götürecek lastiği istiyorum

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
@OguzSax Siz önce kondisyonunuzu geliştirin. Daha sonra lastikleri ya da vites sistemini geliştirebilirsiniz. Bu arada da forumu takip edip bisikletler hakkında biraz daha teknik bilgi sahibi olabilirsiniz.

Merhabalar, 10 gün önce 1500 liraya riverside 100 aldım dechatlondan. Tabi üzerine çamurluk vs derken 1660 liraya mal oldu. Ben çok memnunum bisikletimden. Yokuşları da gayet 1 ile çıkabiliyorum 90 kilo ve 1.84 boyunda olmama rağmen : )

Sadece yaşadığım sorun viteslerde 1'e atmama rağmen bazen 2'ye düşüyor olması. Bunu da ilk altı ay içinde dechatlona götürüp bakımını da yaptıracağım, notlarımın arasına alıyorum. Bisiklet ana yolda gayet hızlı bunu da test ettim. Frenleri yeterli duruyor, fren konusunda çok iyi değilim henüz, bir arkadaşımdan ön freni de yarı yarıya kısmam gerektiğini öğrendim. 120 km bir yol haritası var kafamda yaz ayı için, o zamana kadar bakım vs konularını da youtube ve forumdan öğrenebileceğimi düşünüyorum.

Bisikleti alacak arkadaşlar güle güle kullansın, sağlam bir bisiklet, ilk bisikletim. O yüzden "Siyah İnci" gibi benim bisikletim de : )
Herkese selamlar. İlk mesajım. Umarım alacak arkadaşlara bir katkım dokunur.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@elprofessor Bu arka vitesin ayarını vites kolunda kablonun başladığı bölgedeki çevirmeli kısımdan (genelde orada olur) bisikleti sürerken ayarlayabilirsiniz. İnce ayar oradan bir de arka aktarıcıda kablonun bittiği bölümden yapılır. Aktarıcıdakine dokunmazına gerek kalacağını düşünmüyorum. Hele de vidalardan ayarlamaya, büyük ihtimalle, hiç ihtiyacınız yoktur. Decathlon eğer yaşadığınız yere uzaksa göbekler dağılmadan yada tekerlek akordlarını bozmadan bisikleti götürmeye zahmet etmeyin.

Son düzenleme:
@elprofessor Bu arka vitesin ayarını vites kolunda kablonun başladığı bölgedeki çevirmeli kısımdan (genelde orada olur) bisikleti sürerken ayarlayabilirsiniz. İnce ayar oradan bir de arka aktarıcıda kablonun bittiği bölümden yapılır. Aktarıcıdakine dokunmazına gerek kalacağını düşünmüyorum. Hele de vidalardan ayarlamaya, büyük ihtimalle, hiç ihtiyacınız yoktur. Decathlon eğer yaşadığınız yere uzaksa göbekler dağılmadan yada tekerlek akordlarını bozmadan bisikleti götürmeye zahmet etmeyin.

Merhabalar, şuan inanın hiç bilgim yok ayar nasıl yapılır diye; ancak, birkaç ay içinde mağazaya bakım için giderim diye düşünüyorum, şuan aşılmaz problemler yok, cevabınız için teşekkür ederim.

@elprofessor Aslında ayar çok basit. Bisikletiniz 1. vitesteyken olması gereken dişlide sürtünmesiz hale gelene kadar gidondaki ayar vidasını çevirin. Bir yandan da bisikleti sürün. Ters yöne çevirirseniz zaten hisseder düzeltirsiniz. Profil fotografımda ayar vidası ya da artık ismi herneyse açıkca görünüyor. Sizdeki vites kolu da çevirmeli ve vidası-kapağı aynı yerde.

@denizt Tamam deneyeceğim Deniz teşekkür ediyorum. İyi pazarlar diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: elprofessor
Peki hocam çok teşekkür ederim

Hocam problemin çözebildin mi

Problem bisikletçiye götürdüm çözüldü, bir ayar yaptı ben tam acemiyim ayar konularında halloldu diyebilirim.

Geri