Merhaba Arkadaşlar;
3 aydır aktif olarak "Btwin Riverside 120" Yol ve Şehir bisikleti (Hibrit Bisiklet) kullanan birisi olarak deneyimlerimi sizinle paylaşayım.
2021'in Mart ayında Btwin Riverside 120 satın aldım. Hafta içi her gün gidiş-geliş olarak 12 km yol kat ederek, işe gidip gelmekte kullanıyorum (Dudullu OSB-Ataşehir).
Ara sırada haftasonları Ataşehir-CaddeBostan-Kadıköy-Pendik güzergahında aktif olarak kullanmaya başladım. 3 aylık süre boyunca 1.000km den fazla yol yaptım.
Riverside 120 de small beden kullanmaktayım. Riverside 120 Çelik kadro bir bisiklet ve Small bedeninin ağırlığı 14 kg. Riverside 120 V fren kullanıyor.
Bisikleti sert kullanmama ve 80 kg olmama rağmen, Jantların akort ayarında bozulma yaşamadım. Bunun sebebinin de, Jantların Riverside 120 de, üst üste 2 kat olmasından dolayı olduğu bilgisini öğrendim. Riverside 100 de bu jantlar tek kat olduğu bilgisini de paylaşıyım.
8 Vitesli olması beni yokuşlarda herhangi bir problem yaşamadan çıkmam için yeterli oluyor. Özellikle kelebek vitesin verdiği konfor, koldan değişmeye göre kat ve kat çok kullanışlı oluyor. Özellikle Riverside 100 bisiklete bakan arkadaşlara önerim, satın almadan önce, Riverside 120'i de Decathlon mağazasında denesinler.
Farkı ilk denemeden sonrada çok rahat anlaşılıyor.
Vitesin teknik özelliği: 8 Vites Microshift H081 Rube - 11/34. Btwin in kendi ürettiği vites grubu. Aynakol yaprağı da 36 dişli.
Genel olarak tek sabit problemi, selesinin rahatsız olması. 12 km lik işe-gidip gelmemde bu durum sorun olmuyor, ancak 50 km üstü uzun sürüşlerimde, İnce-Sert ve Dar selede oturmak rahatsız ediyor. Bunun için alternatif sele yada kılıf almanızı öneririm.
Riverside 120 nin üst modeli olan, Riverside 500 ü de size öneririm. Riverside 500 ün en büyük avantajları, kadrosunun aluminyum olması dolayısıyla ağırlığı 13 kg, hidrolik fren, 9 vitesli ve amortisörlü olması. Amortisör kısmı çukurlarda size, tepkinin sönümlemesiyle konforu artırmaktadır. Riverside 120 de ise bu tepkiyi siz sönümlüyorsunuz
)
2021 Yaz Fiyatları Riverside 100: 1.500 TL --> Riverside 120: 1.900 TL ---> Riverside 500: 2.800 TL. Kalite ve konfor kesinlikle, fiyatlar ile birlikte doğru orantılı olarak artıyor. Ama fiyat / performans olarak ben Riverside 120'yi tercih ettim.
Umarım bilgilerim ve deneyimlerim karar vermenize yardımcı olur. Herkese iyi pedallamalar....
267546 dosyayı görüntüle