Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

b'twin rockraider 500 sahiplerine sorularim var

emin uçar

özgür pedal
Tepki
40
İsim
emin
Bisiklet
Giant
Arkadaslar bu bisikletten almak istiyorum oncelikle sormak istedigim bir kac sorum var ben aydin nazillide oturuyorum en yakin servis ise izmirde onun icin izmire gidip orada alip gerekli bakimini yaparak almak istiyorum.

Oncelikle ilk kez bu fiyata bir bisiklet aliyorum oncesinde 3 tane bisiklet kullandim 2si sehir bisikletiydi en son kullandigim ise 2 suspansiyonlu dag bisikletiydi ve beni cok ugrastirmisti hic zevk almiyordum surerken cok yoruyordu ve v fren oldugu icnde yagmurlu havalarda fren tutmuyor ses cikartiyordu.

1- Bu bisikletin freni nasildir yagmurda tutarmi ses cikartir mi?

2- On ve arkaya camurluk taktirmak istiyorum uygun sekilde takilabiliyor mu?

3- Ben cok fazla engebeli yerlede gezerim kaldirimlardan inip cikmak olsun on kaldirmak dag tepe gezmek vs. Onde amartisor olmasi bir sorun yaratir mi?

4- Suana kadar ne gibi sorunlarla karsilastiniz benimde karsilasmamam icin ne onerirsiniz?

5- Uzerinde daha etkili olmasi icin ne tur degisiklikler yaptiniz yada gerek var mi?

6- Ne tur aksesuarlar kullaniyorsunuz neler onerirsiniz ?

7- Bakimini nasil yapmaliyim frenlere falan kontrol gerekiyor mu nasil yapiliyor vb.?

Simdiden tesekkurler her turlu yardima acigim..

Scudo
ankaradaki bayisinde ilk 6 aylık bakımı ücretsizdi çok aşırı yağmurda bir kere sürdüm onda biraz frenlerde ses yaptı ama o olur dediler başka bi sorunum olmadı ben daha çok engebeli arazilerde gezindim her hangi bi sorunum olmadı gayet iyi bi bisiklet

Bende 8.1 alıcam malatyada decathlon yok herhalde btwin decathlondan başka satan yok(yanlış biliyor olabilirim) hadi bisikleti aldım bakımları nerede yapılıcak biraz sıkıntılı şehrinde decahtlon yoksa

1- Bu bisikletin freni nasildir yagmurda tutarmi ses cikartir mi?
Yağmurda illaki bir müddet ses yapar. Eğer ayarsızsa ve rotor balataya sürtüyorsa da ses yapar. İyiliğine gelince mekanik disk fren hiçbir zaman hidroliğin yerini tutamaz.

Bunun gibi tüm isteklerini decathlondan bisikleti satın aldığın personele söyle sana fazlasıyla yardımcı olacaktır. (Bu modele çamurluk takabilirsin.)

3- Ben cok fazla engebeli yerlede gezerim kaldirimlardan inip cikmak olsun on kaldirmak dag tepe gezmek vs. Onde amartisor olmasi bir sorun yaratir mi?
Öndeki amörtisör zaten bunun için var. Kaldırımdan indiğin anda yükle birlikte maşaya epey darbe gelir. Gidon gidon boğazı jant ve vücuduna tüm bu şokun gelmesini engeller.

4- Suana kadar ne gibi sorunlarla karsilastiniz benimde karsilasmamam icin ne onerirsiniz?
Bisikleti kullanmadım. Ama karşılaştığın problemler decathlonda her türlü çözülür.

5- Uzerinde daha etkili olmasi icin ne tur degisiklikler yaptiniz yada gerek var mi?
Bkz. Cevap 1. Mekanik diskler hidrolik yapılabilir. Daha iyi bir maşa alınabilir.

6- Ne tur aksesuarlar kullaniyorsunuz neler onerirsiniz ?
Kask , eldiven , gözlük şart gerisini sen bilirsin :)

7- Bakimini nasil yapmaliyim frenlere falan kontrol gerekiyor mu nasil yapiliyor vb.?
Balatalar eridikçe fren telini gerebilirsin zamanla değişimi de gerekir. Vites ayarı ve göbeklerin kontrolü gerekebilir. Decathlonda garanti kapsamında 6 aylık kontrollerini yaptırmanı tavsiye ederim.

Cevap icin tesekkurler bide aklima bir sey takildi bu bisikleti internetten alinca bana kullanima hazir ve bakimi yapilmis durumda mi gelecek yoksa parcalari bolunmus durumda gelip ben mi toplatacagim

1-Bu bisikletin freni nasildir yagmurda tutarmi ses cikartir mi?
Frenleri sorunsuzdur. Bana göre hidrolik frene göre daha iyi, çünkü bir problem olursa müdahale edilebilir. Aşırı sıcak ortamlarda hidrolik frenler şişme yapabilir ve arıza verirse tamirciye götürmekten başka çaren kalmaz. Yağmurda ses yapmadı frenler ayrıca.

Tam çamurluk takamazsın. Çünkü arka çatal buna müsait değil. Sele borusuna takılan çamurluklar var onlardan kullanabilirsin.

Sorun yaratmaz, fakat kaliteli bir süspansiyonu yok. Standart bir donanıma sahip.

Hiçbir sorununu görmedim şu ana kadar.

Maşa değiştirip gidon, gidon boğazı ve sele borusunu bisikletini hafifletmek için değiştirebilirsiniz.

Bakımı kolay pek bir spesifik parçası yok. Decathlonda sana yardımcı olacaklar buna emin ol.

Rock Rider 500 güzel bisiklet. Kadro dengesi iyi. Almanı tavsiye ederim. Bulabilirsen ikinci el al.

Bakımlarını decathlonda yaptırıcam diye kasmanına gerek yok bişey yaptıklarıda yok zaten zinciri wd40 ile temizleyip yeniden yağlıyorlar fren+vites ayarı yapıp veriyolar bunları sizde yapabilirsiniz zaten.

@Emin Ucar

Decathlon mağazalarında bisikletleri toplanmış vaziyette veriyorlar.Bende alırken demonte olarak istemiştim ama o şekilde yokmuş.

Cevaplar icin tesekkurler suanda 30 kusur lira kargo fiyati var 0 a dusunce siparisi verecegim.

@Emin Ucar

Sıfıra dusme gıbı bır ıhtımal maalesef Decathlonun Turkıye subelerınde yok. Magazadan dırekt alırsanız kargo odemezsınız .Decathlonum kargo sıstemı dıger sıtelerdekı gıbı 100 veya 200 lıra uzerı alısverıslerde kargo ucretsız mantıgıyla calısmıyor.Sahsen bende decathlondan bısıklet aldıgımda 33 lıra vermıstım.Kargoda elıme kısa surede ulaşmıstı.Iyı gunler dılerım.

@ebubekir sözbir

Yo hayir yaniliyorsun kargo bayram oncesine kadar 0di 1 gun oncesindd falan 125e cikti bayram ici 33du bugun 50 olmus 1 hafta icinde tekrar 0lanacagini dusunuyorum

@Emin Ucar

Eger decathlon hesabınız yoksa ve urunu almaya tıklamadıysanız kargo ucretı 0 gozukur.Dostum ben alalı bır hafta olmadı 33 lırayı bedavan mı verdım ? Kac sefer de arastırdım .Yarın decathlonu tekrardan arayıp sıze donus yaparım kısmetse .Ben alırken Aras ve Yurtıcı arasında 15 lıra falan vardı.En uygun olanı sectım.O da bır gun sonra verdıgım sıparısı getırmıstı.

@ebubekir sözbir

Bak sabah 50ydi simdi gene 33e cekmisler degisiyor surekli 0 olmasini bekliyorum ben

@Emin Ucar

Emın bey degısen fıyat kargo fırmalarıyla alakalı.Yurtıcı ıle Arasın fıyatları degısıyor.Ben yarın arayıp bızzat sorucam.Tabııı kı sız ıstersenız bekleyebılırsınız :)

Decanthlon bazen bisiklet için kargo parası almıyor. Sepete ekleseniz bile kargo tutarı 0 TL gözüküyor, fakat bu durum herzaman için geçerli değil.

@Emin Ucar

eğer öyleyse dechatlon kargo ücreti borsaya bağlı hareket ediyo demektir :)
bn hiç duymadım dechatlondan ücretsiz kargo ile bisiklet alan. bide kurulu gelio . ben de netten aldım. cok sağlam bi paketle gelio yani sıkıntı olmaz içiniz rahat olsun. ama ayarlarında sıkıntı oluyor. ANGARA dechatlona gidipayarlarını yaptırdım ücretsiz. yaklaşık 15 dkka süren fren ve vites ayarı yapdı teknisyen.

Geri