Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin rockrider 520 aldım ama...

Kask ve eldiven al ilk olarak. Yama seti, levye gerekiyor yolda lastiğin patlayabilir. Alyan seti edin, vites ayarı vs yaparken lazım olacak hatta selenin pozisyonunu ayarlarken bile. Güzel bisiklet hayırlı olsun. Satacağın motorun modeli nedir ?

Scudo
Genelde milletçe sele ayarını düşük yapıyoruz, önce ona bi bakın
Kask çok önemli, çok kısa mesafede çok rahat sürülecek yollarda kaza yapıp kask sayesinde kurtulan arkadaşlarımız var
ardından eldiven, yedek iç lastik vb. alınabilir.

sürerken de, madem hem spor amacınız da var, kadans mevzusu hakkında bilginiz olsun. forumda ve internette arama yaparak kaynaklara ulaşabilirsiniz.

bir de fazla kilo da var madem, o popo başta biraz rahatsız olacak, süngerli kocaman selelerden almaya gerek yok :)

@VolkanÖzcan Motosikletten aliskanligimdir zaten kasksiz asla cikmam bisiklet kaskimida aldim hemen ayrica eldiven ve ic lastikte almistim dediginiz gibi ama kadans mevzusunu ilk defa duydum onu bi arastiricam. aldigim kisi zaten konfor bi sele taktirmis bisiklete ama hala alismakta gucluk cekiyorum zamanla alisicaz insallah bakalim
sele boyunuda dun youtubedan izledigim bi video sayesinde ayarladim anlatildigi gibi

@Charlie
onlari tamamlicam en kisa zamanda tesekkurler . yamaha mt25

@Charlie
Ben de aynı durumdayım dediklerini en ucuz yolla nasıl alırım. Yurtdışından getirsem? Ama 1 hafta bekleyebilirim daha uzun süre olmaz. Bütçem de 200 TL. Hangi siteleri yada mağazayı önerirsin?

@muhammedikbal
Decathlon dan aldim bende butun ekipmanlarimi

• Beğen
Tepkiler: muhammedikbal
@muhammedikbal
Kaskı çinden aldım 40 tl
Eldiven decathlon 45
Levye + yama seti bisikletçiden 15
Pompa 15
Böyle bi ortalama ile alırsan 115 ediyor. Kalan bütçe ile kilit, km saati alabilirsin.

Siz galiba rockrider 540 almışsınız eğer attığınız fotoğraftaki bisikleti aldıysanız.

yok henüz almadım halen daha düşünmekteyim yaz sonuna kadar 2500 2900 miktarında nakit toplayacağım işte düşünceliyim olmazsa rockrider 520 alacağım modifiye ederim zamanla :) hemde aksiyon kamerası ve kask alırım kalanıda kenarı koyarım diye düşünüyorum bir kaç sene içinde bitane downhill toplarım diye düşünüyorum bakalım.

ha bana dememişsiniz ama benim durumuda öğrenmiş oldunuz :) aynen bu rr540 beyaz gidon ve phyton lastikler 540 ta geliyor

Açıkçası foruma kaydolma sebebim yeni bir bisiklet alma arefesinde kararsız kalmam, bu konuda sizlerden yardım istiyorum.

Şuanda bütçem btwin rockrider 520ye yetiyor arkadaşlar, ilerde bu bisikleti güncelleyebilir miyim acaba?

Aynı zamanda 27,5 olması beni endişelendiriyor, ayrıca hidrolik disk fren + kelebek gidon + bagaj güncellemeleri yapmaya kesin gözüyle bakıyorum, tabi zamanla olacak işler bunlar.

İlerde yeni bir bisiklet almak yerine güncellemeyi tercih ederim, güncellemeye değer bir kadro değilse direk eleyebilirim.

Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Merhaba arkadaşlar, 2 adet Rockrider 520 dağ bisikletimiz var. Bazı sağlık sorunlarından dolayı yaklaşık 10 aydır kötü şartlarda beklemiş bisikletler. Hemen hemen ne durumda olduklarını tahmin edebilirsiniz

Bu hafta arkadaşla oturup ikisini de güzelce söküp, temizleyip, yağlayıp, takalım güzelce bakımını yapalım diyorum. Rockrider 520 modelini bilenlen, bakım esnasında ne gibi basit aletlere ihtiyacım olacağını yazarsa sevinirim. Benim aklıma sadece alyan takımı ve yağ/mazot geliyor. Zaten kendim biraz adam ekip lastikleri vs. değiştikten sonra decathlona götürüp üstünden geçtireceğim. Garanti kapsamındalar

Not: jant akordu yapmayı, zincir bilmemnesi gibi şeyleri yapmayı bilmiyorum. Ha öğrenirim, fakat alet edevatı ucuz ise :)

Bu husus ile alakalı bir sürü rehber var, araştırınız mı hiç ? Google a bi sor istersen. :ckskc:

Erinmedim yardım ettim. :srnsml:

Kendiniz de diyorsunuz "garanti kapsamindalar" diye. Bence dogrudan goturun yeni sekilde tutustursunlar elinize :D

@mubeac rockrider 520'nin üzerindeki parçaların gereksinimlerini kendi sitesinde dahil bulamadım. Şurasını şu alyanla şurasını şu anahtarla vs. gibi daha önceden tamirini yapmış kullanıcı çıkarsa bu konunun da rehber kapsamında olmasını istim. O yüzden başlığı bu şekilde attım
@CmlCLK Decathlon'un çalışanları hiçbirşey yapmıyor hocam. Hatta en son götürmekten bile emin değilim. Adama teker 8 çiziyor diyorum, iki dk sonra getiriyor bi çıkıyorum aynı halde. Geri getiriyorum özellikel böyle söyledim yapmamışsınız diyorum, haa öyle miydi diyip tekrar sokuyor. Bilen biriyseniz başında durup zorla yaptırırsınız da. Bilmeyen kişileri sallıyorlar. Bu tek örnekten dolayı edindiğim bir tavır değil. Çok kez yaşadım bunu, bakımları çok yetersiz (İstanbul Marmara Forum Decathlon)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bende var frenler 5mm alyen ile halloluyor. Fren telinin 5mm alyen ile olduğunu bildiğim için vites telleri içinde aynısı geçerlidir diye düşünüyorum onları ellemedim. Zincirde kopma yoksa temizleme ve yağlama işini kendin halledebilirsin. Tekerlekler içinse sökme aparatı alıp kendin rahatça yapabiliceğini düşünüyorum. İlk başlarda zahmetlidir nerden girdim bu işe diyebilirsin sonra alışırsın. Belki amortisör bakım isteyebilir bu kadar uzun süre durdu diye ama onun hakkında bilgim yok. Eski bisikletime taktırmıştım hiç çalışmadı takıldığı günden beri WD-40 sıktım düzeldi yaklaşık 2 sene oluyor hala canavar gibi onlar. Çok zorda kalırsan amortisör için WD-40 yapabilirsin ama önce bakımı için bir araştır. Akord ayarını bende bilmiyorum eski bir jantın varsa onunla öğrenebilirsin ayar parçası çok ucuz zaten

Rockrider 520 a bisikletim var forumda tek yaprak aynakol hakkında bilgi edinmeye çalıştım ama ( 36t ) fln fazla bilgi edinemedim arka 8 ön 3 vitesli bir bisikletim var tek yaprağa geçmek için ne yapmalıyım20180418_164721.jpg 20180418_164707.jpg 20180418_164653.jpg 20180418_164721.jpg 20180418_164707.jpg 20180418_164653.jpg 20180418_164644.jpg

Arkadaşlar bisikletimin ön balataları bitik ve değiştirmek istiyorum hangi balatayı almam gerektiğini nere den öğrenebilirim? Fenlerin Markası:Hayes

Herkese iyi forumlar.

Bu gün akşam ilk defa bisiklet iç lastiğini tamir ettim patlağı yamaladım (disk fren btwin rockrider 520) sonra geri tekeri vs taktım fakat yolda giderken ön freni kullanınca tok bir ses geliyor tık diye ve hafif öne atıyor maalesef bisiklet pompam patlak olduğundan idarelik hava bastım ve benzinliğe gidip havasını ideal olarak yeniledim fakat halen devam ediyordu. sorunu ne olabilir? bisikleti ayın 28inde aldım 4. gününe girecek. Teşekkürler.

edit: öne atıyor derken ön amortisör çok az açıkmış gibi kilitlediğim halde

Geri