Decathlonda big 8 i inceledim 8.3 ile uzaktan yakından alakası yok. Donanımı vasat frenler bile berbat. Hep eski seri malzemeler kullanılmış. Maşası ve kadrosu hariç hayal kırıklığı. 8.3 efsane idi jant setinden viteslere kadar parasının hakkını fazlasıyla veriyor idi.
@hüseyin aydoğdu
Selam arkadaşlar,
Bu konuyu yeni gördüm , birkaç resimde ben paylaşmak istedim
Hepinize keyifli sürüşler.
Lastiklerin ve diğer kompenentlerin ağırlıkları gerçekten çok iyi vites geçişleri frenler harika bir kaç hafta önce bir tur için yaklaşık 590 km yaptım .Tur için aynı ağırlıkta kaliteli bir yol lastiği ile biraz daha iyi bir performans alınacağını düşünüyorum . Birde keşke üretici bu kadro ve kompenentler ile 28 -29 inc bir bisiklet üretseydi..
Saygılar ..
Arka tekerlek takılan yerde birer tane daha boş cıvata deliği var ,ama diğer bisikletlerde gördüğüm v fren takılan yerde de iki adet cıvata deliği vardı onlar bu bisiklette yok benim çözümüm ise ;portbagajın boşta kalan uclarını eski bir sele yada aydınlatma montaj kelepçesi ile seleye bağlamak oldu .
merhaba arkadşlar rockrider 8.1 kullanıyorum. L beden boyum 1.80 bu gün marmara forumda 8.3 ü gördüm teşhirde s beden vardı. arka tarafta askıda birde L beden var idi ama askıda olduğu için pek bişey anlamadım. bana L olurmu acaba bide firenleri benim 8.1 ile aynı avid 3 sadece rengi beyaz .e. fiyatıda bi çıkıyor bi iniyor sizce 3000 bin edermi. 2.600 ken daha mantıklı duruyor
Bende 6 günlük uzun süren sipariş sürecinin ardından Allah kısmet ederse yarın aranıza giriş yapıyorum.
Boyum 183-184 umarım XL bedende sorun yaşamam.
Decathlon sipariş sürecinde beni baya bir yordu. Kartla alışveriş seçipte kart bilgileri girilen ekrana düştüğünde stokta yok uyarısı verdi, her uyarıdan sonra yarım saat, 45 dakika yeniden stoğa girmesi tuttu. 8-10 Deneme sonunda artık bıktım ve havale ile alışveriş seçtim, cuma günü oluşu ve havalenin 1 gün sonra işleme alınmasından dolayı salı günü sipariş işleme alındı ve bugün nihayet kargoya verdiler. Eğer yurtiçi kargo bi sorun çıkarmazsa yarın teslim alıyorum.
Sormak istediğim bir kaç şey var cevaplarsanız sevinirim.
- Üzerinde gelen pedallar spd sanırım bu pedalları normal kullanmak mümkün müdür?
- Maşa havası ne durumda geliyor. Kutusundan maşa pompası çıkıyor mu?
Bu yaz iznimi bizim canavarla yaptım. Fotoğrafları tersten yükledim, rotam bandırma-altınoluk-assos-bozcaada-gelibolu yaptım. Gelibolu turunun ikinci parçası kaldı sadece, 550 kilometre kadar yaptım.
261 rakımlı tepedeki, conkbayırı siperleri:
Bozcaada beylik koyu'nda karaya oturan 1100 ton soğan yüklü bir yük gemisi.
Kazdağları'nı aşarken fotoğraf çekmemişim, bunu vereyim dedim. 140 km yol gelip 2500 metre rakım çıktım o gün ve öldüm yorgunluktan. 20 kilometreden fazlası kumlu, toprak köy yoluydu ve 8kg kadar yüküm vardı, zorladı yol.
Merhaba Arkadaşlar,
Uzun bir aradan sonra bisiklet binmeye başlayacağım, boy 1.95.
Rockrider Big 8 ve 8.3 arasında kaldım aslında 8.3 ağır basıyor ama 26 jant olması dezavantaj gibi geldi...
@hashus1099 Merhaba,
Güzel bir tur yapmışsınız tebrikler. Lastikleriniz 2.0 mı 1.75 mi ? Aynı lastiğin 1.75 olanını kullanıyorum aklım 2.0 da kaldı. Kendi ağırlığım 83kg, günlük turlarda 5-6 kg arası yüküm oluyor, fakat 1.75 konforumu ne kadar bozuyor yada sürtünmeyi ne kadar azaltıyor bilemiyorum ?
@Mustafa MISTIK marathon plus 1.75 var, dengede ve konforda herhangi bir sıkıntı yaşamadım, hatta 1.5 almış olmayı istediğim anlar bile olmadı değil.
hutchinson python da gayet akıcı bir lastik olduğu için muazzam bir fark olmasa da ben farkı hissettim şahsen.
@goXXip big 8 iş yapmaz. f/p ile pek de alakası yok.
8.3 şu an indirimde değil galiba, ara ara 500 lira civarı indirime giriyor. bu ay içinde yanlış anımsamıyorsam rafal 740'lar gelecek, bir de ona bakarsınız, 8.3'ün yeni sezonu.
26" niye dezavantaj olsun? 29 muhabbeti palavra. büyük tekerlek, daha büyük moment kolu demek. aynı devirde aldığın yol artıyor ama harcadığın güç de artıyor. 29'u gereksiz büyütmeyin bence gözünüzde.
Sürüş pozisyonu olarak evet. Biraz dezavantaj. Açıkçası boy uzunluğunuz da azımsanacak gibi değil.
Bahsi geçen makina bir RR 8.3 olduğu için gözü kapalı alınabilir olduğunu söyleyebilirim.
3000 KM 26 kullanımdan sonra 29 a geçmiş biri olarak arasında ciddi bir sürüş keyfi olduğunu söyleyebilirim. Tırmanışlarda ekstra bir zorlanma yaşamadım pek. Şehir içi kullanımda 26 kadar rahattım. Düz yol ortalamanız 26 ya göre 5-6 km daha yukarıda olacaktır. En bariz faklardan biride ayakta sürüş posizyonunda 29'un rahatlığı hiçte azımsanacak gibi değil. 26 da bedenim fazla ileride kalıyordu.
Boy uzunluğum 175-180 civarı olsa bu cümleleri kuruyor olamazdım muhtemelen. (190)
Bilek ağrısı yapıyor diye gidonu kestim ve sürüş zorlaştı. Meğerse sorun gidon boğazındaymış. Neyse her hata bir tecrübedir diyerek yeni gidon ve boğazı sizlerle paylaşıyorum
ön balataları 1500km'de yedim, sizde de aynı durum var mı arkadaşlar? sram avid elixir'e uygun balata da yok piyasada, bostancı'da cadde bisiklet'teki arkadaş sağ olsun elinde kalan son 2 balatayı (farklı bir marka) ulaştırdı bana. arka balatanın durumu çok daha iyi gözüküyordu, ama yine de bir bakacağım, onu da değiştireceğim.