Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Tilt 120 Kullanıcıları Kulübü

@avcioglu Katlarken sele borusunu indirmiyorum. Bu nedenle çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: avcioglu
Scudo
Merhaba ben de ikinci el olarak bir arkadaştan tilt 120 alacağım yakın zamanda. Öncelikle şunu belirteyim bisikletin garantisi devam ediyormuş soruma gelecek olursak çocukluğumdan beri bisiklet kullanmadım ve bisikletler hakkında bilgim çok yok, bisikleti görmeye gittiğimde nelere dikkat etmeliyim? Bi de boyum 1.76, kilom 75 bu ölçülerle sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum yanılıyor muyum?
 
  • Beğen
Tepkiler: slckats
@ekimbebesi
bu bisikletlerde kronik sorun sele borusu. Yani bisikleti bir katla tekrar aç. Tekrar katla bu aşamada seleyi aşağı indirirken bir seviyede zorlanıyor mu? Yoksa yağ gibi en dip seviyeye kadar iniyor mu. Onun dışında katlama mandallarına falan bir bak. Ben yaklaşık bir aydır kullanıyorum çok memnunum. Bakma sen buradakiler yok Dahon al yok Tern al malzeme kalitesi cart curt der. Sanki altın kaplama anasını satayım. Tilt 120 normal bir kullanıcıya yeter de artar bile. Katlaması kurması pratik. Hızı kıvraklığı çok iyi. Tipi de bence gayet güzel. Gidip 2-3 bine Dahon mahon almaya gerek yok. Sonuçta iki teker bi gidon bi sele.
 
@ekimbebesi Bin üstüne çevir pedalı. Hiçbir sorun yaşamazsın. O modelin sele borusu çabuk eğiliyor, ona dikkat et. Kadroda, jantlarda, gidonda deformasyon var mı, katlama mekanizması sorunsuz mu,lastiklerin durumu iyi mi, vitesler sorunsuz çalışıyor mu? bunlara dikkat et.
 
  • Beğen
Tepkiler: ekimbebesi
bugün tilt 120'mi alıyorum :) braz daha düzenleme yaptıkları gri-mavi renginden alacağım, yeni sürümmüş öyle dediler güya.. sele borusu vs daha dayanıklıymış, katlanınca lastikleri tutan kısım da keza.. Ancak daha başlamadan hemen sele'yi değiştireyim diyorum, çünkü çok duydum poposu acıyan :) önerisi olan var mı uygun bir değişim? yoksa direct decathlonda mı değiştirteyim, orada rahat seleler var mı 30-50 TL aralığında bulabileceğim?
 
  • Beğen
Tepkiler: BugAdam
@heroinchains Hayırlı olsun, evet Decathlon da seleler var. bütçenize ve kendinize uygun seleler bulabilirsiniz yada piyasada olan jelli sele kılıfları da tercih sebebi olabilir.

Yeni Tilt120 de kilit mekanizması ve katladıktan sonra alt kısıma eklenen aparatı var. Hayat kurtarır.
 
  • Beğen
Tepkiler: heroinchains
orta katlanır kısmındakı sonun kırıldı bu omur boyu garantı kapsamına gırermı acaba tecrubelı arkadaslar cevap verırse sevınırım gercı yapmasalarda ben bı sekıdle oraya bır aparat uydurup kullanabılırım dıye dusunuyorum
 
Ömür boyu garanti katlama mekanizmasını kapsamıyor. Yanlız bisikleti alalı 2 senedne az olduysa yine de değiştirebilirler. Bence kendiniz birşey uydurmayın, dechatlona yaptırın. Çok ucuz tutuyor genelde.
 
  • Beğen
Tepkiler: pekerist
@avcioglu ıkıncı el 250 tl ye aldım... orta aparatı buldum sımdı sıra lastıklere geldı. aldıgım arkadas dıslı lastık kullandıgı ıcın surtme yapıyor onlarıda degıstırcem. aparatı ıstanbulda bır decathlon magazından bedavaya verdıler. lastıkten sonra yavas yavas dıger bakımlarını da yaptırıcam..

uygun lastık bakıyorum decathlon dakıler bayagı pahalı rubena nın lastıklerıne bakıyorum ankarada uygun fıyatlı satan var. rubena 20x175
 
Dişli lastikler yolu daha iyi tutuyor galiba. Ben tilt 500ün üstünden çıkan standart lastikden çok memnun değilim sanki bisiklete binerken kayacak gibi bir his veriyor
 
  • Beğen
Tepkiler: pekerist
@avcioglu hocam ben dun 1,90 lık taktırdım bıraz dişli lastık ama cok hosuma gıtmedı sonrasında ankaradan dişssiz 1,70 lık dış lastik sıparısı verdım. yalnız bısıkletı ıkıncı el aldıgım ıcın bazı problemlerı var birinci vitese aldıgımda ön çarkta zinzir atıyor. sebebını bılemedım. ona baktırcam. gercı boylede 5 vıtes kullanıyorum sıkıntı yok benım ıcın. bu arada fotograflarını paylasıcam...
 
  • Beğen
Tepkiler: avcioglu
@avcioglu Ben stravayı kurduğum gibi kaldırdım.

İos için ücretli diyor. Birde ingilizce ve çok detaylı. Anlamadım pek bir şey.
 
Merhaba. Tilt 120'lere Acera arttırıcı+8'li ruble+Mekanik disk fren takılabiliyor mu? Teşekkürler.
 
8li ruble takılıyor olmsı lazım. Ben tilt500 için sormuştum, 200 lira kadar masrafla takarız demişlerdi. Disk freni bende merak ediyorum olsa iyi olur. 7'li megarange de çok iyi gidiyor ben taktırdım:


@avcioglu
 
  • Beğen
Tepkiler: TakemasterTR
@TakemasterTR disk freni bilmiyorum,ama vites ile ilgili olan değişimleri yapabilirsiniz
 
  • Beğen
Tepkiler: TakemasterTR
Geri