Scudo Sports

Btwin tilt 5 - 7 veya dahon...öneri

Tepki
0
Yurt, okul, salon vs. şehir içi ulaşımımı sağlamak için kullanabiliceğim önerebiliceğiniz bisikletler nelerdir acaba. 1000tl gibi bi bütçe ayırmaktayım. Bu arada decathlonda satılan tilt 5 ve tilt 7 lere gözüm takıldı. çok pratik katlama açma mekanizmasına sahip. tilt 5 göbekten 3 vites li ve zincirli. tilt 7 ise göbekten 2 vitesli otomatik ve zincir yerine kayış kullanıyorlar.fiyatlarıda şuanda aynı. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar ilk defa katlanır bisiklete el atıyorum.

Scudo
Tilt 7'yi çok beğeniyorum. Kullanan var mı bilmiyorum ama kayışlı ve otomatik vites sistemli olması çok ilgimi çekti. Tek hareketle kapanması çok güzel. Ön lambası da üzerinde geliyor. Dinamo ile çalışıyor sanırım.

Kayışlı olması sessiz çalışır.Gıcırtı sesinden kurtulursun.Uzun ömür,paslanma sorunu yoktur.Zincirin sesi,yağlanması,çamurdan etkilenmesi ve çapaklardan tekrar temizlik yapılması,paslanmasına karşı yine yağlama yapılması,zincir kopması,zincir genleşmesi dertlerine son. Tilt 7 sistem olarak bence daha iyidir. İçten göbek vites yetmiyorsa modifiyede yapılır. Gerek te duyulacağını sanmıyorum.Eskişehir gibi düzlük olan bir yerde bisiklet sürmekten keyif alınabilecek başka bir yer sayısı çok azdır.Konya,Yalova var.
(link) zincir yağlama sorunu olmadığını gösteriyor. Ne kadar güzel:D.

• Beğen
Tepkiler: Erdem35
merhabalar cem bey

öncelikle şimdiden hayırlı olsun :) ucuz da olsa katlanır bisiklet kullanan birisi olarak şunları söyleyebilirim:

bisikletimi almadan bütçem ve performansıma göre bir çok araştırma yapptım. göbekten otomatik vitesin artıları olduğu gibi eksileri de vardır. mesela göbekten iki vitesli versiyonda 19 km/sa hızdan sonra otomatik diğer vitese geçiş yapmaktadır. bu da yokuş çıkarken sorun oluşturacaktır. arkadan 7 vites sistemi kullanan biri hiç zorlanmadan çıkarken siz 19km/saat hızı tahmin edemediğinizden vites birden küçülecek ya da büyüyecektir. bunun haricinde katlanma konusunda zaten ödül almış bir bisikletl tilt7. ama üzerindeki mekanizma dolayısıyla katlandığı zaman muadillerinden biraz daha geniş bir yapıya sahip oluyor. bana sorarsanız dahon vb. marka arkadan vitesli modeller hem daha az sorun çıkartma potansiyeline sahip hem tamirini kendiniz yapabilirsiniz. hem de üzerine bir komponent takmak istediğiniz zaman istediğiniz parçayı sıkıntı yaşamadan bulursunuz. kendimden örnek vereyim bütçem kısıtlı olduğundan ve bisikletle sürekli oynamayı sevdiğimden salcano izmir modelini aldım. daha üst seviye ürünlerde parça değiştirme ihtiyacınız ve yaşadığınız arızalar minimum olacaktır.

kazasız bol pedallar :)

Merhabalar,
Ben Dahon Mu N360 modelini kullanıyorum.Katların bisiklet almadan epey arastırdım.Bu işin en iyileri Brompton ve Bike Friday dediler.Fakat fiyatlar uçuk Türkiye'de de yok Dahon ve Tern benim için en uygunuydu ancak vites sistemleri burada 7 ve 8'e kadar yurtdışından 28 ve 24 vitesli modellerine baktım, bu arada N360 kapalı CVT vites sistemini gördüm arastırdım ve aldım.30 vitesli diğer bisikletim ile arasında hiç bir fark yok,yokusları rahat çıkabiliyorum düz yollarda da çok iyi.Benim size tavsiyem Uygun bir fiyata Dahon ya da tern olabilir.Zamanla yetmeyen yerlerini de modifiye edebilirsiniz.

Saygılar:)

Merhaba arkadaşım,
Dün itibari ile btwin tilt 7 elime ulaştı. Bugünde işe bisiklet ile geldim. Gayet güzel, rahat ve kullanımı keyifli. Katlayıp çalışma masamın kenarına koydum. Göbekten otomatik 2 vites benim için yeterli başarılı. Tavsiye edebilirim.

@ali sezgin

Hayırlı olsun Ali bey. Hayallerimi süsleyen bisiklet Tilt 7. Fotoğraf çekerseniz yükler misiniz?

@ali sezgin

güle güle kullanın ali bey, hayırlı olsun acilen fotoları bekliyoruz

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

ağırlık olarak 13.3 kg

Fotoğraflar çok net olmadı ama şimdilik idare eder diyelim.

• Beğen
Tepkiler: gok ve ihsangencer
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Tilt gayet guzel görünüyor.

Ben de dahon kullanıcısıyım. Gayet memnunum. Türkiye de bulabilirseniz dahona da bi bakın derim.

Sent from iPhone via Tapatalk.

Tilt 5 kullanan, hakkında fikri olan var mı? Göbekten 3 vites. Alınır mı? Uzun vadede iyi bir seçim mi? Alternatif mi bakmak daha mantıklı?

• Beğen
Tepkiler: Groims
Geri