Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin tilt 500 katlanır bisiklet

Herkese merhaba. Merak ettiğim bir konu var. Gerek burda gerekse facebook grubunda herkes tern/dahon markalarına hayranlık besliyor. Bu markaların diğer katlanırlardan çok daha üst olduğunu, bunlar rolce royce ise digerlerinin dacia logan oldugunu filansoyluyorlar. Gerçekten de bu kadar büyük farklar var mı ? Yoksa bu iki markaya yüksek bedel ödeyenlerin subjektif,kendini avutma yorumları mı ?

Rica etsem tern/dahon kullananlarınızcarraro/bianchi/b'twin/soho/mosso vb. markalara kıyasla olan büyük-kücük tüm pozitif yanlarını yazabilirmi ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Livorno ve slckats
Scudo
Bu bisikleti bir an önce almalıyım çok araştırdım fiyatını sonuna kadar hak eden bir bisiklet:) bulunduğum şehirde decathlon mağazası olmadığı için internetten sipariş vermeyi düşünüyorum inşallah bir pürüz çıkmaz. ama renk konusunda çok kararsız kaldım:D
 
@torquehp kullandığı malzeme ve donanım diğerlerinden çok üstün.
 
Merhaba.
Ben de iki gündür katlanır bisiklet araştırıyorum. Forumdaki konulara bakıyorum.Bu konuyu da sonuna kadar okudum.
Sele borusunun zamanla gevşemesi,frenlerinin ses yapması beni rahatsız eden bir durum oldu.Ama muhakkak başka markalarda da sorunlar vardır. Carraro 121 modeli geçmişti bir konuda.Onu da beğenenler fazla.Ama satışta yok sanırım.Kararsız kaldım bende.
İşe gidip gelirken (toplam 10 km) ve yanımda götürüp sahilde kullanmak amacıyla alacağım.Bu gibi sebeplerle de rublelerini değiştirmeye gerek görmüyoum.
 
Herkese merhaba 2 gün önce Balçova Decathlon'dan koyu mavi B'Twin Tilt 500 aldım.Oğlanın çin malı bisikleti ile turlamak dışında yakın dönemde bisiklete binmediğim için gözlemlerim fazlasıyla öznel olacak sanırım.Site içi yollarda %10'u geçmeyen eğimlerde kullanım ile eğlenceli bir alet diyebilirim.7 vites bu yol koşullarına ve düşük performansıma rağmen yeterli oluyor ancak daha dik rampalarda 20 inç ve vites sistemi yetersiz kalabilir gibi hissediyorum.Amortisör olmaması da bozuk zeminde sorun olabilir.Zamanla geçer mi bilemiyorum ancak ön fren sert frenlemede ciddi ötüyor.Katlama sistemi çok pratik Honda Civic'in bagajına da çok rahat sığdı.Şimdilik bu kadar.

IMG-20181014-WA0000.jpeg
 
Merhabalar. Epeydir yazılmamış, ben de tilt 500le aranıza dahil oldum. Sevincimi paylaşayım istedim. Şehiriçi kullanımı için 20 inçh tercih ettim.
Alır almaz ilk işim frenleri elden geçirmek oldu. Aslında MTB ve tur bisikleti kullanıcısıyım. Özellikle MTBnin frenlerinden sonra bu modifiyeyi gerekli gördüm.182874 dosyayı görüntüle 182874 dosyayı görüntüle 182874 dosyayı görüntüle 20181212_183803.jpg 20181212_183803.jpg

yıllardır bir foruma yazmadığımdan çifter çifter göndermişim sanırım.
 
Bugün hava güzel biraz turladım.Ön frenden ses gelmeye devam ediyor sanırım orta katlama noktasından da hafif bir gıcırtı gelmeye başladı.İlk 6 ayda ücretsiz bakımı var bakalım ne diyecekler.Bu sorunlar haricinde sürüş zevki aynen devam.
20181222_144332.jpg
 
Ben frenleri değiştirip güzelce ayarlayarak ses probleminden kurtuldum. Ses olayı aslında fren papucunun janta basma açısıyla, jantta ve fren papucunda yağ kalıntısı olmasıyla ya da frenleri tutan vidaların gevşekliğiyle ilgili. Ayar ve temizlik ses problemini çözebilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: A. Levent
Garantisini bozmak istemediğim için yılbaşından sonra Decathlon servise götürüp göstermek istiyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: serhank
Ayarlıyorlar birkaç gün sonra eskisi gibi oluyor maalesef
 
  • Beğen
Tepkiler: A. Levent
güvenliğinizi artırıyor bile, trafikte frene basınca frenler bir ciyaklıyor, yaya araç herkes size bakıyor... cidden..:)
 
Herkese merhaba. Tilt 720 modelinin 6 yada 7 vitese yukseltilme olanagi varmi acaba.
 
Butun tilt kullanicilarina merhaba , yeni bir yol bisikleti aldim ve diger bisikletimi satip bir katlanir almayi dusunuyorum. Elimdeki mtbyi de okul yurt arasinda ulasim amacli kullanmistim lastikleri neredeyse sifira yakin henuz yeni degistirmistim katlanir bisikleti ile takas etmeyi dusunen olursa letgo linki:
letgo'da ne sattığıma bak! (link)
 
@Carier
Var ama pahalıya patlar o yüzden 7 vitesli kayışlı katlanır almanda fayda var :) Çok araştrdım bende 1 tane buldum son anda almaktan vazgeçtim
 
Geri donus icin cok tesekkur ederim. Bu modeli cok begendim. Yukseltilebilirligin uygun olup olmamasini ogrenmek benim icin cok onemliydi. Galiba masrafi goze alip 720 alicam. Tekrar tesekkurler.
 
@Carier
Direk 740 alın,daha ucuza malolur,bildiğim 1 tane kayışlı var fiyattada anlaşmıştım hatta ancak terchimi 24 vites disk frenli katlanır geotechten yana kullandım

(link)
 
Ilan sahibine yazdim simdi fiyatta indirim yaparsa dediginiz gibi cok daha mantikli olur. Yonlendirme icin tesekkurler.
 
Bu da benim artist. Bu arada ön frendeki ses bende de var. Sanırım kronik.
 

Dosyalar

  • IMG_20190322_181445_1-01.jpeg
    IMG_20190322_181445_1-01.jpeg
    1,5 MB · Okunma: 85
Fiyat 1700'e inmiş, bu fiyat bandında Tilt500 tekrar değerlendirilebilir bir seçenek haline geldi.
 
Geri