Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'Twin Tilt 7 ile ben de aranıza katıldım :)

@malemsteen ben de eşimle kendime aldım, sığıyor ama bagajım geniş biraz. birini bagaja birinide on koltugu ileri iterek arka koltukla onkoltuk arasına yere koymak mümkün. Ama deneyin elbette:) 16 bulmak zor dediğiniz gibi. aslında bromthonlan var ama 2. el bile cok pahalı, ama 1 numara tabi
(link)

Scudo
Sizlere üzücü bir haber vereyim. Bugün, bisikletimin kadrosu arka tekerin olduğu bölgeden kırıldı:

tilt7.jpg

Decathlon bu bisikleti ömür boyu kadro garantisi ile satıyordu. Müşteri hizmetleri ile telefonda görüştüm. Bisikleti internet mağazalarından satın aldığım için, İstanbul'daki depolarına göndermem gerektiğini söylediler.

Ancak bu modelin artık satışının olmadığını, bu yüzden değişim değil ücret iadesi yapabileceklerini de ilettiler. Ben de tüketici yasası gereğince bu konuda tüketicinin seçimlik hakkı olduğunu, ücret iadesi, muadil ürünle değişim veya onarım seçeneklerinden herhangi birini seçme hakkım olduğunu söyledim.

Bisikleti satın aldığımda fatura bedeli 1300 TL idi. Şu an ise göbekten vitesli, kayış sistemli bir katlanır bisiklet satın almak istesem cebimden bunun 2-3 misli para çıkması gerekecek. Bu yüzden ücret iadesi yerine muadil bir modelle değişim talep edeceğim. Sanırım bu konuda beni uğraştıracaklar; telefon konuşmasında edindiğim ilk intiba bu yönde. Umarım bana yine tüketici hakem heyeti / tüketici mahkemesi yolu gözükmez.

• Beğen
Tepkiler: meren12
@Mehmet Altuğ

Geçmiş olsun, üzücü bir durum. Sürüş esnasında mı oldu acaba bu durum?
Bende tilt 5 kullanıyorum baya dikkatli sürmemiz gerekecek sanırım..

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Altuğ
Nasıl olduğunu fark edemedim. Sabah işyerine geldim, katlayıp kenara koydum bisikleti. Akşam eve dönmek için bisikleti açarken farkettim kırılan noktayı. O haliyle binmedim tabii, bisikleti işyerinde bırakıp eve döndüm.

Muhtemelen sabah yoldayken kırıldı ancak ev-işyeri arasındaki güzergah asfalt dümdüz yol; yolun büyük bir bölümü de ayrılmış bisiklet yolu. Bisikletin üzerine ekstra bir yük de binmedi, bir yere çarpmadı vs. Açıkçası bu olaydan sonra benim de pek güvenim kalmadı markaya.

Bugün kargo ile bisikleti gönderdim Decathlon'a. Decathlon'un internet sitesinde, ömür boyu kadro garantisi ve garanti sürecinde yapılacaklar açıkça belirtilmiş. Nasıl bir çözüm üreteceklerini, taahhütlerine bağlı kalıp kalmayacaklarını göreceğiz...

tilt7.jpg

@Mehmet Altuğ
Vay be. Bu bisikleti hep çok beğendim, Decathlon'un geri toplama talimatına rağmen uyguna bulsam hep almayı düşündüm, nasip olmadı farklı model katlanır bisiklet aldım.
Katlama mekanizmasının sorunlu olduğu gerekçe gösteriliyordu, bu konuda hep "Nolacak, kilitleme mekanizmasını gerekirse modifiye eder, kelepçe vs ile destekler, kayışlı ve göbekten vitesli bir bisiklete uygun fiyata binerim..." diye düşünüyordum. Demek ki kadro da sorunluymuş, bu normal bir kırılmaya benzemiyor. Muhtemelen tüm yük o noktalara biniyor ki, alüminyum kadro kırılmış.

Bir gelişme oldu mu acaba garanti durumuyla ilgili?

herkese merhaba. Buradaki ilk mesajım. Güzel paylaşımlar için şimdiden herkese teşekkürler.
bu modelin 2. eli 7500 tl'ye alınır mı onu merak ediyorum. Bulduğum bisiklet neredeyse hiç kullanılmamış. Çok fazla yokuşta kullanmayacağım.

herkese merhaba. Buradaki ilk mesajım. Güzel paylaşımlar için şimdiden herkese teşekkürler.
bu modelin 2. eli 7500 tl'ye alınır mı onu merak ediyorum. Bulduğum bisiklet neredeyse hiç kullanılmamış. Çok fazla yokuşta kullanmayacağım.
Merhaba üyeliğiniz hayırlı olsun. Bende 5 serisi ve iki adet de 7 olmak üzere 3 tane kullanıyorum bu modellerden (ailecek), az yokuşlu yerde üzmez sizi. Decathlondaki modellerin fiyatlarını görünce bu modellere verilen paraya değer diyebiliyorum, keyifle pedallamalar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: portative
Geri