Scudo Sports

B'twin Triban 500 ve Mosso Cavalier 700 için detaylı karşılaştırma

Sizin tercihiniz hangisi olurdu?

• Toplam katılım
    373
@Dr.Panix
Maalesef karbon maşa yok, karbon kaplama maşa var.

Scudo
@amasseia
520de karbon maşa vardı. Üst taraf alüminyum olduğu için yarı karbon diye geçiyordu. Eğer aynı maşayı kullandılarsa 500deki de karbondur.

Triban 100 ile 500'ün üstünde gelen fren pabuçları biraz dandik. Aldığınızda, iyisiyle değiştirmenizi tavsiye ederim. Bir de Btwin bisikletler yükseltmeye pek elverişli değiller. Standart parçalar uymayabiliyor. Bir tanesine Shimano 105 fren bacakları takmak istemiştik de kısa gelmişti. Aklınızda bulunsun eğer böyle bir planınız varsa.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr ve TnT
@Aybek Cihan
Kesinlikle katılıyorum, triban 520de aynısını yaşadım. fren ayaklarını değiştiremedim, ben de fren pabuçlarını değiştirdim ve fren performansı arttı. Çamurluk takılsın diye standarttan uzun bacaklı oluyor frenler.

@amasseia
@Anonim

Decathlondaki arkadaşa sordum (tabi ne kadar bilgili bilemiyorum) triban 500 deki karbon kaplama ama rc120 deki karbon maşa dedi. Bilemedim.

@TnT
Doğru söylemiş.

• Beğen
Tepkiler: TnT
@Aybek Cihan
Pabuçları ben de değiştirdim ama orijinal pabuçlar da fena değil..Basınca duruyor..:)
Bu bisikletlerle hız yapmamak lazım..Frene basınca,hemen duracak cinsten bisikletler değil bunlar..Endurance kadro,giriş seviyesi,ucuz,aerodinamik olmayan bisiklet sonuçta..

105 olmadıysa başka seçeneklere de bakmak lazım..Mutlaka uyacak birisi vardır,uymazsa da,bizim esnafımız birini uydurmasını bilir:)
@TnT
Siz deyince internet sitesine baktım..Dediğiniz gibi triban 500 karbon kaplama maşa,triban rc120 karbon maşa yazıyor..
Ben bu bisikleti alırken,internet sitesinde karbon kaplama maşa yazmıyordu ama:booo:
Karbon maşa yazıyordu,zaten maşanın üstünde de kocaman KARBON yazıyor..!

Yalnız titreşimleri emen bir maşa..Öyle bisiklet sürerken,bozuk yolda rahatsız olmuyorum..
Yalnız rc120 komple karbon,triban 500 yarı karbon veya karbon kaplama ise;rc120'yi tercih etmek lazım..Bir tık daha konforlu olur bence..Zaten lastikler de 28mm..

Yola yeni başlıyacaklar için rc 120 iyi seçim..Bütçe sorunu yaşayanlar da triban 500'ü kaçırmasın..Bu bisiklet 1,5 sene önce benim aldığımda 2000 liraydı,şu anda da 2000 lira..:eek:
Bu süreçte ekonominin ne duruma geldiğini hatırlatmama gerek yok..Bir ara zam/indirim yaptılar ama satışlarda istedikleri rakama ulaşmadılar ki,fiyatı tekrar 2000 liraya çektiler..
Yalnız rc120'de bir şikayet var..Aynakol ikili ama vites kolu üçlü filan deniyor..Buna da dikkat etmek,araştırmak lazım..!

@TnT
Ben çok sanmıyorum. Alüminyum olmak için biraz fazla kalın bir profili var. Sitede yazanlar bazen çok doğru olmayabiliyor. Mesela hemen hemen aynı kadro olmasına karşın 540 ve 520 için farklı tanım kullanıyorlardı, birine uzun yol diğerine yarış mı diyorlardı tam hatırlamıyorum.
İngiltere sitesinde de karbon diyor. Orada da 300 pounda düşmüş.

@Anonim

Yanlız 540 ile 520 kadroları epey farklı , alın borusu 540 da daha küçük , arka çatalın sele borusuna kaynak olduğu yer daha aşağıda.

Triban rc120 ye bayram seyran gibi, yurtdışında da 300£ a düşmesiylr bir indirim gelirse alnından öperim decathlonu. Önceki fiyatı 369£ idi yanlış hatırlamıyorsam.

Merhaba arkadaşlar.Eğer ikinci el bisiklet arıyorsanız instagramda bisiklet pazarı adlı sayfa var.1800tlye claris setli 2017 model salcano yarış bisikleti var.Biraz yıpranmış ama bence alınabilir.Screenshot_20210611-103006_Instagram.jpgScreenshot_20210611-103002_Instagram.jpgScreenshot_20210611-102944_Instagram.jpg

Geri