Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu bisikletler içinde hangisi en iyi?

Murat Eren

Daimi Üye
Kayıt
30 Ağustos 2010
Mesaj
347
Tepki
235
Şehir
Ankara
Bisiklet
b'Twin
Yol bisikleti almayı planlıyorum.Hangisi iyi görüşlerinizi bekliyorum?
1_SCOTT SPEEDSTER S10 20-SP
2_SCOTT CX TEAM CYCLOCROSS
3_CORRATEC DOLOMITI YOL BİSİKLETİ 2010
4_BIANCHI XENON SLR 1050
5_COLNAGO PRIMAVERA
6_CUBE PELATON
7_CANNONDALE 2009 CAAD9 105 COMPACT YOL YARIŞ BİSİKLETİ
8_CANNONDALE CX9 105 YOL - TUR BİSİKLETİ 2010
9_SPECİALİZED ALLEZ ELITE 18[9070-63]
 
Scudo
@Murat Eren

Cannondale'den şaşmayın diyorum ve CAAD9 105 diyorum;)

Bir kere diğer çoğundaki gibi tiagra set yok 105 set var ki daha iyi ayrıca caad9 un geometrisi süper bence
 
@Sedonaci_Baba

Neye dayanarak Cannondale diyorsunuz tecrübelerle mi ?


SCOTT SPEEDSTER S10 20-SP tercih ederdim tartışmasız.
 
Araştırırsanız Caad9 un en iyi al kadrolardan biri olduğunu görürsünüz. Aslında aynı ayarda birçok al kadro var bir örnek "Canyon Ultimate Al" ya da Koga Miyata ( listedeki bianchi, cube ve corratec tabi hiç girmez bu sınıfa) ama malesef bizde satılmıyo. Scott ve Caad9 test yazarsanız googleda onlarca karşılaştırma bulabilirsiniz. Testler herzaman tartışmalıdır ama Canyon'un Al kadrosu testlerde Caad9 dan daha iyi görünüyor. Burda farklı tarzlarda bisikletler vermişsiniz. Bunların karşılaştırmaları da farklı olacaktır tabi. En iyisi başta ne alacağınıza karar vermek. Sizin sorunuza cevap olarak ise ulaşılabilir en iyi Al kadro Caad9...
 
ben çevremde gördüğüm bisikletlerden dolayı scott tercih etmelisiniz diyorum bir bisikletin en önemli parçası kadro dur ve scott kadro gerçekten çok dayanıklıdır diye biliyorum
 
@Oğuz Kara



kadro geometrisini araştırmalara dayanarak söylüyorum ancak vites setini de 105 setin tiagradan daha iyi olduğunu herkes anlayabilir verdiğim her cevapta birileri bana böyle sormasa diyorum artık ...
 
Scott s10 ve Caad9 dışındakileri kafadan eleyebilirsin. Eğer s10 Ultegra donanımlı ise 105 donanımlı Caad9 ile eşit sayılır. Çünkü Caad9 kadro biraz daha pahalı olsa gerek s10 kadroya göre.
 
@Murat Eren

selam,
umarım yardımcı olabilirim sana.ben aslında ilk başta Cannondale 105 caad9 alıcaktım.fakat stokta yoktu.yakında bakınca çok ta anlamlı olmadığını fark ettim.sonra iyice incelediğimde Corratec dolomiti 105in teknik açıdan daha iyi ve tekerleklerin continental olması daha çok dikkatimi çekti.zaten 250tl gibi bir fark var aralarında.corratec daha pahalı.artık 6000den fazla bütçesi olan bir yol bisikleti düşünüyorsan Cannondale ve corratec o zman kendini gösteriyor.zaten 2500-3000 tl civarı ürünlerde aşağı yukarı aynı ekipman kullanıldığı için çok da fark yok bence.lastikler benim için önemlidir.

Mac ve Toshiba olarak değerlendirebilirsin bu konuyu.Toshiba Corratec oluyor bu bağlamda;):)
Toshiba teknik açıdan daha iyidir (defalarca düşüp,asansöre sıkışmasına rağmen hiçbirşey olmadı bilgisayara)ama Mac in adı vardır vs..sonuçta ikiside tanınmış marka.ben çok memnunum ve iyi ki Corratec almışım..
bol şans seçim konusunda.
 
@Sedonaci_Baba

Bisey soyluyosan sana soru sormaya hakki var herkesin. 1 ay once seneye yol bisikleti alicam diyodun simdi otorite mi oldun anlamadim soru kaldiramiyosun!!!

Arastirmalara gore soyluyosan Caad 9 un geometrisi guzel diye o zaman "bence" deme, bastan soyle referans goster sormasin kimse.

Dedigim 105 tiagradan iyi lafina degil. Soruya tahammulsuzluge.
 
  • Beğen
Tepkiler: Oğuz Kara
Herkes başka bir şey diyor:DKafam karıştı bi de specialized'i de yorumlar mısınız?
 
@mcanb

bakın geçenlerde forum kafede bir konu açıldı herhalde kapatılmadan önce göremediniz ne yöneticinin yan hesabı olduğum kaldı ne de hiçbirşey bilmediğim şimdi herkes şu şundan daha iyi bu bundan daha iyi diye söyleyince birine sen tecrübelerine dayanarak mı diyorsun böyle diye sorulduğunu gördünüz mü ama nedense cevap yazdığım birçok konuda bana böyle soruluyor ayrıca 1 ay önce seneye yol bisikleti alıcam dediysem onun bu konuyla ne ilgisi var onu da anlamadım bir insanın seneye yol bisikleti alacak olmasında ne var söyler misiniz merak etmeyin bisikletim yok sanıp cahil yerine de koymayın hiç kimseyi
 
@özlem Er

Hanımefendi bisiklette lastik elbette önemlidir ama lastiğine göre bisiklet tercihi yapmak alışılmış bir durum değildir diye düşünüyorum bilmiyorum.. :)
 
@Murat Eren

Bu nasıl bir soru anlamadım.
7 ayrı marka sormuşsun, 9 ayrı bisikletin kıyaslamasını istiyorsun.
Aralarında yol bisikleti var, cross var, tur bisikleti var.

Böyle karşılaştırma olmaz.
Eğer yol biskleti olarak soruyorsan, yukarıdaki listede kadrolarına güveneceğin
iki marka varki " Colnago Primavera - Cannondale CAAD 9".
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Yollug

Bey efendi... iki markayı da bütçeme göre düşünüp karar verdim.hangisinin o an artısı varsa onu tercih ettim.sonuçta continental iyi ve pahalı bir lastik. diğerine göre avantajı vardı.sadece lastik olduğu için almadım herhalde corratec'i.
 
@Sedonaci_Baba

Yanlis anlama cahil yerine koydugum falan yok, baska konulari da gormedim. Mesajimda da yazdim benim takildigim soru sorulmasina karsi neden boyle bi tepki verdigin. Madem sordu biri cevap ver ne kaybedersin, sunu sunu okudum surda gordum de, kisisel saldiri degil insanlarin soru sormasi, dimi?
 
Geri