Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu, bisikletlerdeki geometri hatası mı?

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Biliyorsunuz motosikletlerde seleye oturunca iki ayağımız da yere tam değiyor. Bisikletlerde ise doğru kullanım için sele borusunu yukarı kaldırmak gerek bu kez de ayaklarımız yere tam değmiyor. Bu bir geometri hatası mıdır?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
Sanmıyorum ama bende merak ettim.
Bisikletlerde birde pedal payı bulunuyor.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
Önemli olan ayağımızın yere değil pedala tam deymesidir en azından ben öyle biliyorum

Ortadaki aynakol bu durumu bozuyor bence.
O olmadan bisiklet gidemiyor ama.😅 Sanırım tarihteki ilk bisikletti, hani şu ayağınla iterek gittiğin. Çocukların denge bisikleti gibi.
20200924_143240.jpg
Bunda o sorun olmaz sanırım.😅

@Cemal Ç. Bisikletle motosikletin ağırlığı bile buna başlı basınca bir etken bence motorda kilitli pedalı😜 Açacanda ışıkta durana kadar binlik makina yerde sonra sağda solda esnaf aran bir el atında kalkalım diye 😂😂

Motorsikletlerin motorla çalıştığı detayını atlamayın 😂 bisiklette amaç eklemelere zarar vermeden gücü iletebilmek.

3 temel ayar var;
1.si topuğumuzu pedala koyduğumuzda bacağımızın düz olması
2.si gidonun seleyle yakın yükseklikte olması
3.sü diz izdüşümünün pedalın aks çizgisine dik olması...

Bunlara 28,26 jant büyüklüğünü, pedalın alt noktada yere temas etmemesi için gerekli yükseklik payını vs de eklediğinizde
Hayır, anatomi hatasıdır.
durum ortaya çıkıyor...Biz bu formda olduğumuz için, gücümüzü pedala en rahat ve uzun süre boyunca en ideal bu pozisyonda aktarabildiğimiz için bisiklet böyle.. 200 yılda (sanırım) evrilmiş sayın @Cemal Ç. nin paylaştığı resimden aero pozisyona...

• Muhteşem
Tepkiler: Cemal Ç.
Bisikletler ile motosikletleri nasıl ve neden karşılaştırdın, anlam veremedim. Biri elma biri armut...
Yok ben karşılaştırmazsam bu gece uyku yok dediysen, belki de motosiklette çevrilecek bir pedal bulunmamasındandır, sorunun cevabı.

Hayırlı cumalar. Ben dükkanı kapattım...

• Hahaha
Tepkiler: Eshquia™
Geri