@SALİH TUNÇKIRAN
Merhaba Salih arkadaşım,
teşekkür ederim. Fiyat gayet uygun, ben yaklaşık bir buçuk yıllık forum takibinden sonra bisiklete binmek için daha fazla sabredemeyeceği anlayınca araştırdıklarım içinden bu modeli seçtim. Tabii ki fiyat bunda etkili oldu. Çünkü ileride dağ bisikletine geçecek olsam da ilk etepta daha fazla para ayırmamın olanaksızlığı (kredi kartına taksitle olsa bile) ve de sadece işe giderken ve kısa şehiriçi gezilere çıkabileceğim için, bu modeli tercih ettim. Benim durumumdaysanız ben gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Ben tamamen düz bir yerde yaşadığım için (Aydın/Umurlu) zaten fazla vitese gerek yok mevcut üç vites rahatlıkla yetiyor. Artıları göbekten vites ve fren olması, fiyatı, renkleri birbiriyle çok uyumlu, hepsiburada isimli siteden aldım 3 günde ulaştı. Ben uzun süreden beri(yaklaşık 10 yıl) bisiklet kullanmadığımdan dar ve sert sele çok rahatsız ettiği için(bisikletle birlikte gelen orjinal sele) onu değiştirdim. Elcikler de uzun süreli kullanımda rahatsız edebilir. Şahsen alüminyum yada benzeri hafif kadrolu bisikletlerde sürüş deneyimim olmadığı için, daha pahalı ve daha hafif bu tarz bisikletlerle karşılaştırma yapamam. Ancak şu linkteki ( (link) ) bilimsel bir makaleye göre, ingiliz bir doktorun, karbon kadrolu ve çelik alaşımlı kadrolu iki bisikletle, yürüttüğü araştırmaya göre ikisi arasında kullanımda istatistiki açıdan bir fark ortaya çıkmamış. Yine de nihai kararı, deneyerek kendiniz karar verirsiniz.
Sonuç olarak kişisel fikrim alınıp kullanılabilecek bir bisiklet. Ben öneririm. Herkese iyi pedallamalar. Sağlıcakla kalınız.