Scudo Sports

Bu da ne böyle. bu yarışın sınıfı ne oluyor?

@Ahmet Özen

bu yarışta türkiyeden yarışabilecek 10, taş çatlasa 15 bisiklet çıkar, o bisikletlere o parkurda hakim olacak insan sayısı ise bir elin parmaklarını geçmez. böyle bi durumda hiç bi organizatör bu işe girişmez. diğer yandan polonezköydeki 4x/bmx parkurunda yapılan şuana kadarki ilk ve tek olan adampol 4x yarışında zevk için katılan xcci arkadaşlar olduğunu hatırlatıp, eğer böyle bir yarış düzenlendiğinde o arkadaşlar tekrar boy gösterirlerse maddi hasardan daha fazlası olur o yarışta.

benim tavsiyem bunları birilerinden beklemek yerine kendiniz hareket geçin biraz. bu videodaki parkur dediğiniz yer bildiğiniz şehir sokakları, tek farkı 2 tarafına şerit çekilmiş olması. her şehirin kent ormanı vardır, gidin oralarda seviyenize göre rampalar oluşturun. zaten kendi parkurunuzu oluşturduktan sonra belediyelerden bişeyler istemeyede bir son vereceksiniz , emin olun ;)

Scudo
@Ahmet Özen

Türkiye'de olacaksa insanları uzaklaştırmak gerekebilir. Böyle iç içe olursa Bisikletin önüne çoluk çocuk, taş, sopa, kaya çıkabilir hatta direk sağdan soldan tekme yumruk gelebilir... :D

• Beğen
Tepkiler: H.ibrahim Erdemir
bugunkü yarışa biraz benziyor :)

Türkiyede bu yarışa katılacak fazla yerel sporcu olamayabilir ama yapılabilecek yer fazlaca yer var bence!Yapılan yarış brezilyanın favelalarında(gecekondu) yapılıyor. Organizasyon meselesi,en büyük zorlukta kamu görevlileri,truva atının üstünden motocross uçurabilen RedBull merdivendende bisiklet yarışı düzenleyebilir

VCA race deniyor bu yarışlara. Dünya şampiyonaları var.

Türkiye de olamamasının tek sebebi bisiklet kültürünün oturmamış olmasından kaynaklanıyor. Konyada inegölde her evde en az 2 bisiklet olmasına rağmen ulaşımdan öteye geçemiyor kullanım. Ben inegöllüyüm oradan biliyorum. Çocukken bisiklet üstünde yapmadığımız kalmadı. Uludağın eteklerinden ayakla durdurulan frensiz bisikletlerle iniş mi dersiniz, oylat a ve bursaya aynı bisikletle gidişler mi dersiniz... ne oldu sonra? hayatın çetin! şartları geldi oturdu boynumuza..

Tüm extreme sporlar geçim derdi olmayan insanların biraz daha fazla adrenalin nasıl salgılarız düşüncesiyle ortaya çıkmıştır. Yol bisikletleriyle yapılan ilk downhill yarışlarına bakın amerikada. 10-15 mahalle arkadaşı kafayı kırıp her haftasonu kendi içlerinde çete gibi yarışlar düzenliyorlar ve iniş bisikletleri tasarlıyorlar. Böylece spor doğuyor. Sömürge ülkelerde bu işler gelişemiyor malesef. Durum budur. O yüzden kimse kimseyi suçlamasın. Bu kültür! sorunudur. Kültür de birilerinin zorlamasıyla oluşan bir olgu değildir. kendiliğinden öncü kişiler vasıtasıyla oluşur/gelişir.

:D herşey güzel :D bir yıllık konu hortladığı hortladığı içinde mikail abimizie ekstra teşekkür ederiz :D

Nedense herkez burada bir konu açılınca bu Dh FR olayına bir gaz galyan cevaplar yazıyor ama bu forumun elektronik ortamından dışarı çıkamıyor. Arkadaşlar biraz aşın kendinizi yıllardır aynı kişiler biniyor Türkiyede diğerleri sadece izliyip bende yaparım vs diye yorum yapıyorlar.Lafla ekmek teknesi yürümüyor icraat lazım.Bu olayın bu ülkede gelişeceğine olan inancımız artık kalmadı bizlerinde.Uzun süredir de yaptığımız birşeyi paylaşmıyoruz.Hatta forumu bu yüzden terkeden bir çok arkadaş oldu.DH FR Street DJ bölümlerinde baydı çünki bu muhabbetler..Artık yeni yüzler görmek istiyoruz. Valparisso cerro abajo da ki adamların nasıl sürdüğünü, Redbull Rampagede adamların neler yapabildiklerini veya pinkbike daki videoları vs bizde ezbere biliyoruz herkez biliyo bunları, youtube daki denk gelen her videoyu paylaşacağınıza iyide olsa kötüde olsa kendi videolarınızı çekip paylaşın kendi ülkemizde kimler neler yapıyo bizde görelim. Bu kısır döngüden kurtulun artık.

Bu olayın maddiyatla ilgisi yok.Direk kültürle ilgisi var.Bizim insanımız kültürsüzdür biraz.Tembeldir.Azim edip dağın tepesine bisikleti elinde iterek çıkarma sabrı yoktur.Üşengeçtir bir parkur yapan olsada binsek diye bekler durur yıllarca.:)Sözüm meclisten ilk 10-15 kişiden dışarıdır. Dünyada bizden çok daha fakir ülkelerde kaç bintane DH FR bisikleti var bir araştırın bakalım.Yada kimse yorulmasın ben araştırıyorum zaman zaman.:D Pink bike dan bir bakın Photo bölümünden Dh FR bisikletlerinin fotoğrafları kısımına Bulgaristan gibi ekonomisi bizden geri olan ülkelerde kaçtane DH FR bisiklet var şaşıracaksınız.Linki burda (link)

Özgüre katilmamak elde degil.lafla olmaz.herkes işin içinde olmalı.ben forumu uzun suredir takip ediyorum.Fr dh bölümü resmen yol gibi.sadece yabancı kaynakli video paylaşımı var.kendim salcano astro 212 elimden geldigince dh Ye çevirmeye calisiyorum.özgürde biliyor zaten.amacım sadece bir seyler yapmak.kimse milyarder degil,kimsenin babasi para babasida değil.herkes elinden geldiğince çabaliyor.ama ortada olan harekete katılım olmayınca azınlıkta kalıyor hep.bi azinlik artı yapmak isteyenler birlik olsa,ufak çaplı bir yaris yapılsa sonuca ulaşmak daha kolay olur.ben bunu rcdrift olayında yaptım ordan biliyorum.birlikten güç doğar arkadaslar.özgürun sesine Bende kulak verilmeli ve bu adamlar desteklenmeli.

@Gürkan Karataş

Kendi rampalarinizi yapin kismi kesinlikle dogru...Ozgurunde dedigi gibi bulgaristan sofyada dh-fr meraklisi cok ve sehir icindeki 3 parkta 200-250 mt lik amator dh parkurlari ve 2 adet dirt jump parkuru var.Bunlari yapanlarda 15-20 yas arasi gencler.Okuldan sonra 8-10 kisi toplanip kazma kureklerle girisiyorlar 2-3 haftada ortaya guzel seyler cikiyor.

Diger bir konu ise Uludag teleferik inisi...Sofya vitosha dagindada teleferik ve dogal inis patikasi var uludag gibi.Haftasonlari parkur boyunda ilerlerken mutlaka bi kac genc gorursunuz.Elinde kazma kureklerle.Durum boyle olunca meraklisida artiyor meraklisi artinca kayak tesisleri yazinda bisikletlerden para kazanmaya basliyor.
3 seneye kadar okulum biticek ve bursaya temelli donus yapicam ve haftasonlarimida uludagda ufak gaplar,devrilmis agaclardan virajlar yapip sonra yaptiklarimi test ederek gecirmek istiyorum...1 sene icindede ortaya guzel seyler cikicagina eminim.

Geri