Scudo Sports

Bu da neyin nesi?

muhiddin

Forum Bağımlısı
Tepki
980
Bisiklet
Giant
İstanbul'da İncirli metrobüs durağının orayı bilen bilir. Yolun iki kısmı da tehlikelidir her zaman. Şirinevler istikametine giderken sagı solu belli olmayan otobüsçüler. Zeytinburnu istikametine giderken de hızla geçen araçlar.

Fakat bu iki yönde de en güvenli yer yolun en sağı fakat ben bugün bir de ne göreyim araçların vızır vızır geçtiği emniyetli yolun olmadıgı bir yolda kafasından kask olmayan hiçbir koruması olmayan artistlik takılmış güneş gözlükleriyle arabaların vızır vızır geçtiği bir yolda pedallayan bisikletçi kardeşimm... Yok artık dedim yaa yok yok yok.

Burada anlatmak istediğim şey şu:
Biz ne kadar karşı taraftan saygı bekliyosak bizim de onlara saygı göstermemiz gerek. Biz bisikletliyiz kimse bize bir şey yapamaz düşüncesiyle yolun ortasına atlayıp ölümle dans etmemek.

Gördüğüm hatalar:
-kafada kask yokken bisiklete binmek
-kask olmadan bisikletin girmesinin yasak oldugu yola girmek
-yine kask olmadan ters istikamete doğru sürmek
-gece sürüşlerinde ışıklandırmasız çıkmak

saygı istiyorsan saygı göster.

Scudo
bende ilginç bir durum var, yeni bir ürün çıktı zahar diye direk daldım başlığa da finalde hayal kırıklığı oldu. piyasada çok var hocam bunlardan maalesef. hadi sokakta neyse de ana yolda direk ölümle sonuçlanabilir mazallah.

ölümle sonuçlanabilir artı olarak biz bisikletçilerin adı kötüye çıkıyo insanlar saygı göstermiyo bu nedenle..ben buna üzülüyorum.

@kaskreis bence yanlış düşünüyorsunuz, aslında eksik düşünüyorsunuz. Allah göstermesin ama herhangi bir kaza anında sadece kask olayı kıvırmamıza yetmeyecektir. Kolluklar dizlikler kıyafetlerle desteklenmesi gerek kaportamızın. Sonuçta neredeyse hepimiz bir şekilde trafiğe dahil oluyoruz, sadece kaskla yine Allah göstermesin ama kötü şeyler olmayacak anlamına gelmez

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Öyle bir tip ben de görmüştüm geçenlerde. Araç içinde olmasaydım uyarırdım muhakkak.

sadece bu sekılde gıdenler olsa..bide ters istikamete gidenler var..uyarırsın bıde suclu olursun.laf işitirsin.

@HknBssz Şehir bisikletine tam koruma parmaklı eldiven ile biniyorum , az önce raceface ambush dizlik de sipariş ettim , eldiven olmazsa elin zarar görür , dizlik olmazsa dizin ancak kask olmazsa zarar görecek bütün vücudundur...

• Beğen
Tepkiler: berktx ve muhiddin
Bir de bunun patenci kaykayci tayfasi varki en gicik oldugum ergenlerdir.Akillarinca heyecan adrenalin yasiyorlar ama hayatlarini riske attiklarindan haberleri yok.Ha bir de ek olarak yebi olarak bmx'ciler de kural tanimiyorlar maalesef

Buda ya da Buddha, Sanskrit dilinde “uyanmak, idrak etmek, bilinçlenmek” anlamına gelen “budh” fiilinin geçmiş zaman kipi olup, Orta Hint dillerinden türetilmiş ve “uyanmış, idrak etmiş, bilinçlenmiş” anlamına gelmektedir.Aynı zamanda “aydınlanmış” anlamı da vardır. “Uyanmış, aydınlanmış” kişi, karanlık gecelere doğan güneş gibi, yanlışlarla, hatalarla dolu karanlığı bilgi ışığıyla aydınlatır.
Yalın haliyle “Buda” sözcüğünün, Sanskrit dilinde Buddhas, “Orta Hint Pali” dilinde “Buddho” şeklinde olması nedeniyle, bazı araştırmacılar bu sözcüğü Buddha, Buddho olarak da kullanmaktadır.Batı Bilimleri, Hintçe sözcükleri yerel sözlük yazarları ve dil bilgisi uzmanlarını örnek alarak yalın haliyle değil de, bu sözcüğün kök halini kullanır; ayrıca bu sözcüğün hemen hemen tüm yazılış şeklini kabul etmektedir.
Sanskrit dili, birçok Avrupa dili gibi Hint-Avrupa dil ailesindendir. Bu dil, kök sözcük biçiminde (örneğin Sanskrit dilinde sözcük kökü “budh” ve Hint-Avrupa dilinde kökü “bheudh” anlamı uyanmak, dikkat etmek, ikaz etmek) Avrupa dillerinde yeniden keşfedilmektedir.Almancada “Gebot” sözcüğü ve “Buddha” sözcüğü gibi birbiriyle bağlı örnekler bu dilbilimsel akrabalığa örnek verilebilir.

@kaskreis aynen katılıyorum, gerçi aynı kapıya çıkıyor ikimizin de dediği ama örneğin 2010 yılında yaptığım kaza ile sol avuç içimde işaret parmağı ile orta parmağın hemen altında 5 cm'lik bir yara oluştu ve hala araba sürerken mesela direksiyonu sol elimle tam kavrayamıyorum. Kış aylarında ağrı yapıyor mesela o yara. Ben sizden olayı bi tık daha öteye götürüp; bu tarz korumalıklarla yola çıkmayanları pek sallamıyorum açıkcası, verdiği selamı alırım ama tekeri patlasa pedallamaya devam ederim örneğin :)

@HknBssz Benim tekerim patlasa yanımda yama bile olmuyor bu yüzden kimseye durmamın bir anlamı yok :)

Ölüp gitmesinler ,bisiklet tehlikeli diye adımızı çıkarmasınlar da , sonrası beni pek ilgilendirmez.
Bu arada eğer fotoğraftaki siz iseniz , neden kesik parmak kullanıyorsunuz , kazadan sonra hele..

yav bu kaskta neymiş ben sadece arabalılar ciddiye alsın,yayalar velet zannetmesin pro olduğumu düşünsünler diye takarım.altında şort,yarım kollu kıyafet,dizlik yok,kolluk yok.kaskta kask

kaskreis aynen katılıyorum dediğinize kafasında kask olmayan adam bisikletçi değildir.
Ben kaza geçirdim kaskım olmasa büyük ihtimalle ölmüştüm,bisiklet sürerken kask takmak zorunludur ihtiyaç değildir insanlar bunu bir türlü anlamak istemiyor.Bizim milletimiz anca başına geldiği zaman akıllanıyor sadece bisiklet için değil herşeyde böyle.

Dosyalar

• 06092014629.jpg
    06092014629.jpg
    148,6 KB · Okunma: 18
Geri