Scudo Sports

Bu elbise hangi renk.

Beyaz, yani çok açık mavi ile altın rengi görüyorum, sadece ben değil, kardeşim de. Siyah nerden çıktı, ya da direk mavi?..sonuç ne peki? benim hayata bakışım neymiş ya da gözler bozuk mu? renk pigmentlerim mi eksik? Monitör mü kalitesiz?

Scudo
@Raşit S Olay algılarımızdaki farklılık:) Esasen bu fotoğrafa yüksek pozlama efekti uygulanmış. Yani anlayacağınız dille soldurulmuş denilebilir. Esas rengi mavi ve siyah:)
Şuradan okuyabilirsiniz: (link)

koptum yani. ilk başta mavi siyah gördüm kapatıp açtım beyaz altın sarısı oldu sonra nasıl olur diye tekrar kapatıp açtım mavi siyah olarak kaldı iş yerindeki arkadaşlara gösterdim mavi siyah diyen var beyaz altın sarısı diyen var çok tuhaf bir durum bilimsel açıklaması varmı arkadaşlar

@Murat Cömez
biri de çıkıp demiyor ki hani mustang!! :D
her şey eyvallah da araba mustang değil onu nasıl yapacağız.

Ben de beyaz-altın sarısı görüyorum bir türlü mavi-siyahı göremedim. :D

Abi benim gözlerimde sıkıntı var galiba farklı açılardan defalarca baktım ama tek gördüğüm sarı (altın sarısı) ve beyaz bir elbise olduğu. :hihi:

''Wired dergisine konuşan (link) Üniversitesi’nden renk araştırmacısı Jay Neitz ise, “30 yıldır insanların renk algılarını araştırıyorum ve bu en (link) vaka” dedi. Neitz ikilemin göz fizyolojisi ile ilgili olabileceğini dile getirdi. Araştırmacı, yaşlıların gözlerinin mavi ışığa olan duyarlılığını kaybettiğini ekledi. Yaşı ilerleyen kişilerin beyaz ve altın rengi görme ihtimallerinin daha yüksek olduğunu belirtti.''

Bunlar da ekşisözlük yazarlarından ama mantıksız değiller:

- kişiden kişiye değişen renk ayrım ve algı farklılığı

- fazla pozdanmış fotoğrafa yapılan gözsel optik düzeltme (referansı gölge veya aydınlık olarak almak)

- led ekranlı çoğu alette, ekranda, vb. mavi ışığın çokça kullanılması ve mavi-körluğu/hissizliği yaratması”

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Ben altın sarısı ve beyaz olarak görüyorum. Mavi siyah diyenlerin de trollemek için böyle dediklerini düşünüyor ve konuyu önemsemiyordum.
Konuya bakarken 5 yaşındaki oğlum yanıma geldi, "Baba n'apıyorsun?" diye sordu. "Bu elbisenin rengi ne oğlum?" dedim.
İlk kez gördüğüne eminim. İzlediği şeyler bizim kontrolümüzde çünkü. Gayet sakin mavi siyah dedi!! :eek:

Hani korktuğunuzda adonis-diyafram tarafından içiniz çekilir ve saç diplerinize kadar o korkuyu hissedersiniz ya, bir an öyle oldum.
Halen nasıl ya diyorum... İşin garip tarafı birkaç saniye sonra "Aa elbise sarı beyazmış" dedi :) :koptum:

Nasıl ya?

Bu fotografta neredeyse herkes mavı ekran verıyor galıba :D
Kendımı ne kadar zorlasam da beyaz goremedım :krktm: :naslyany:

Geri