Scudo Sports

Bu kadro adam olur mu?

@mariokaldato

Aşağıdaki 8'li LX'ten var sıfır ama ben kullanıcam :koptum: Şu Bisan Apennin projesine girişirsem onda kullanmayı düşünüyorum :)

lx.PNG

@Murat Cömez Tabi ki olmaz diye bir şey yok, teknik olarak uyduktan ve sorunsuz çalıştıktan sonra bir problem olmaz ama ne bilim yeni nesil bir sistem bu kadroya çok yakışmazmış gibi geldi. Ama deneyip görmek lazım, ön yargılı olmayayım :)

Kadroyu açma konusunda da Sirkeci Pedal Bisiklet'te Bülent Abi var, İstanbul'da 30 yıllık bisikletçidir bilen bilir, onunla konuştum ve o yönlendirdi. Kadronun mukavemetini ne kadar etkiler bilemiyorum ama şu ana kadar bir zararı olmayacakmış gibi duruyor. Kadro zaten babamın olduğu ve üzerinde çocukluğum geçtiği için saygıdan dolayı böyle bir projeye giriştim. Genellikle trainer üzerinde kullanılacak ya da duvarda asılı duracak. Bu nedenle cidden bu kadar genişletmenin bir zararı varsa bile beni etkileyeceğini sanmıyorum. Ama başka bir projeye girişirsem söyledikleriniz aklımda bulunsun. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Scudo
Melih Koç
Boyama konusu nasıl yaptın acaba?
Zor oluyor mu? Boya çıkarıcı kimyasallar,zımparalama,vernik,boya,cilaydı,kurutmalardı falan nasıl gidiyor bu aşamalar? :)
Birde profindeki fıntık yeşili renk nasıl iyi gidiyor mu?aslında o rengi seviyorum ama çok dikkat çekerdiyede bir yandan istemiyorum.kararsız kaldım,olmadı orijinal sarı rengini tekrar boyayacağım boyamaya karar verince. :)

@Raptor8

Önce boya sökücü, matkap ucu zımparası, tel zımpara vs ile boyayı tamamen söktüm. Orjinal boyası dahil 4 kat boya vardı üzerinde. Sonra iki kat antipas primer, üzerine de 1 kat sprey boya attım. Sonra su zımparasıyla tüm pürüzleri giderip iki kat daha boya attım. Şimdilik bir kat parlak vernik var üzerinde, toplamadan önce bir kat daha atacağım.

Profildeki fıntık yeşili dediğin Trek’in Volt Green rengi, böyle duruyor :D

E34D9062-39EB-45D9-B03A-4B59EE8C3C1D.jpeg

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Melih Koç
Bu matkap uçlarına takılan tel fırçalar var,bende böyle bir şey kullanmayı düşünüyorum ama kadroyu çizme olayı olmuyor mu?
1.Boya çözücü
2. zımparalama
3.anti pas
4.boya
5.su zımparası (bu nasıl bir şey,yumuşak zımparamı oluyor? :D Boyayı çıkarmıyor anlaşılan.
6.vernik.
Diyorsun?
peki nedir bunların günahı? :D
Sanayide boyattırmayı düşündüm ama ufak iş diye uğraşmazlar,hemde fazla para koparmaya çalışırlar.
Renklerden sarı renk,beyaz, fıstık yeşili bunlar trafikte avantajlı renklerdir ama bizim arkadaşlar biraz geri kafalı, fıstık yeşili olunca biraz dalga geçerler,toplumsal baskılama var üzerimde.:koptum:

@Raptor8

Total 100-150 TL aralığında tutar masraf. Akçalı'nın 323 kodlu açık mavi sprey boyasını ve parlak verniğini kullandım. Benim kullandığım tel zımpara da matkap ucuna takılanlardan, kadroya zarar vermez ama dikkatli yapman lazım, bir de kıl fırça kullandım çapakları temizlemek için yine matkap ucu olarak. Zımparayı alırken de nalbura mutlaka su zımparası istediğini söyle, normal zımparalar suda eriyip yırtılıyor kağıt gibi, bu suya dayanıklı oluyor. Kadroyu ıslatarak zımparalıyorsun, boyayı çok kazımadan pürüzleri temizliyor. Yalnız söyleyeyim çok zor ve yorucu bir iş, benim sadece boyayı kazımam 7-8 saat sürdü, balkonda amele yanığı olmuştum yaparken :) Buna hazırlıklı olman lazım. Bir de kazıdıktan sonra antipası hemen atman lazım, kadro açıkta kalırsa birkaç dakika içinde oksitlenmeye başlıyor. Dolayısıyla 1 tam gününü boya kazıma ve antipas atmaya ayırman lazım. Detaylı bir konu açacağım boyama süreci için, her aşamanın fotosu var elimde :)

Neon renkler var sprey boya olarak, onları tavsiye ederim. Bir de yine Akçalı'da 315 kodlu Minti Yeşil var, ona da bak derim. Ben başka bir projeye girişirsem o renk yapacağım. O geri kafalı arkadaşlarınla arkadaşlığını bitir bence :koptum: Milletin ne dediğini salla, kendi zevkin önemli. Kendin karar verdikten sonra arkadaşlarına b.k yemek düşer ;)

@Melih Koç ben bisiklet yürümez, demedim. adam olmaz dedim.
eşşege altın semer vursan eşşek gene eşşek misali. xt setler falan çelik adroya olacak işmi yahu yok lefty maşa taksanız oldu olacak.
ha retro dersin, antikaya bağlarsın mevzuyu amenna. ada adam olurmu dersen olmaz.
pahalı setlerde kullansan 10 kilo yarış bisikeleti olmaz. kelebek konmuş gibi durur 500 dolarlık set. boş iş olur

ben antika işler sevmeyen biri olarak seslendirdim üstteki mesajı, teknoloji yenilik bnm icin degerli.

@Aykut asil
4 beş bin liraya satilan yeni nesil bisikletlere adamlar utanmadan altus setler takiyorlar sen bundan rahatsiz olmuyorsunda Melih ' in babasindan kalma manevi degeri olan bisikletine o yillara ait orjinal donanim takip deger vermesinden mi rahatsiz oluyorsun guzel kardesim . Ayrica mal onun istedigini takar, size hesap verecek degil

@Aykut asil

Merhaba aykut bey, biliyorumki size yazilan yorumlara belki 3-4 sene sonra yada hic cevap vermeyeceksiniz.
Örnek....:koptum:
cevap.png

Neyse bizler size yine de cevap verelim, yada ben vereyim.
Yürür yürümez adam olur olmaz sorusuna tabiki düsüncelerinizi yaza bilirsiniz, evet belki yürür sekile gelebilir ama adam olmaz. Buraya kadar hem fikiriz yalniz emege biraz saygi ya, bir insan icin birseyin farketmez ne olursa olsun maddi degil manevi degeri varsa emek sarf ediyorsa, o seye esek gibi, xt set olmaz gibi asalayici kelimeler kullanilmaz.

Evet essege altin semer vursan essek yine esek ama mossoyada Fizik Monte Manganese veya Selle italia C2 Gel Flow taksan mosso yine mosso. Lefty masa öneriniz ise en kötüsü olmuski bu kadro 1" oldugu icin lefty istesede takamaz.:D

Pahali setlere gelince neden olmasin, neden kelbek konmus gibi olsun. Isteyen istedigi malzemeleri istedigi yerde kullana bilir. Haa 10 kg olur olmaz, yol bisikleti olur olmaz ki 10 kg zaten cok yol bisikleti icin.
Önemli olan maddi degeri degil manevi degeri hele hele babadan yadigar kalmissa onun degeri zaten bicilmez. ;)

@Murat Cömez @mariokaldato Aykut bey muayyen gününde yazdı galiba bunları üzerine gitmeyelim çok :koptum:

Kadroya insanların yorumları ne olacak gerçekten merak ettiğim için bu konuyu açtım, hatta belki Murat Çömez gibi bu işte tecrübeli insanların da fikri olur diye düşündüm ki oldu da. Gayet de güzel oldu.

Burada hiç beğenmeyenler bile olsa kızacak halim yok, sonuçta fikir sordum insanlara ama üslup konusunda böyle adamların bu platformda barındığını hesaba katamamışım :D

ARKADASLAR bu Melih arkadasimiz elinde olan zuladaki Futes kollarini bana vermiyor eski demirden puskiklete takacakmis . moralim boziuldu :D :D

muayen gun takibi yapan arkadaş, a sorun o bilir, "sert" oluyor bazan yorumlar. ( faule cift dalan q7 gibiyimdir) gene sertleştim...

adam üşenmemiş 2014 yılında yazdıgım mesajlari araştirmiş.. korkayrum ben ondan,
diger
benım emege saygım olsun olmasın, gerçekler değişmez ben belirleyici bir kişi olamam beni aşar.
gelelim, mossoya sele italia takarsan mosso mossodurda, ben rahat edermıyım? ederim.. ayrıca bir mosso elite kolay yetişmiyor beyler. heleki deri jel karbon sele ile..
benim mosso degilte triatlon bisikletim olsa hakklımı olcam benım bisikletim mosso diye beni neden üzdünüz:(

@Aykut asil
Sen baskasinin kiymetlisine essek muamelesi yaparsan seninde mossona laf ederler dostum . Neyse bence insanlarin ugraslarina karsi daha ılımlı davranmalisin

@Aykut asil

O tırnak içerisinde yazdığın ''sert'' şeyle kendin oyalan biraz bence sen, bu kafayla ancak onu becerirsin zaten. Terbiyesiz herif. Forumda bu kadar erkeğin arasında bile kolayca ''sertleşiyorsan'' bi odaya falan kapatmak lazım seni.

Bu tür işler hakikaten seni aşıyor bence, kendin de farkındasın bunun en azından o da bir şey. Burada fikir alış verişi yapıyoruz, bir şeyi beğenirsin beğenmezsin fikrini beyan edersin geçer gidersin ama eşeğe semer vursan yine eşek, yok lefty tak bari yok bilmem ne şeklinde yorum yazarsan insanlar da muayyen gününde sanır seni tabi.

Bisiklet konusunda insanların fikrine, yaptıklarına saygın yoksa kendin bu platformda ne arıyorsun onu bir açıklasana bize. Valla kıllık olsun diye sormuyorum, merak ettim.

@Melih Koç

evet yukardaki mesajı yazan arkadaş ona tek kelime etmişligim olmamasina ragmen muayyen falan filan yazarak murat çömez i desteklemiş.
sen murat çömezin eşi'misin onu savunurken terbiyesizce muayyen gün falan diyodun hani?
şimdi benmi terbiyesiz oldum? durduk yere bana sataşınca okudugum zaman sertleştim bende, kabul ediyorum. artık sende 3cu kişi olarak öyle aradan çıkıntılık yaparsan herkez sertleşir sana karşı.

@mariokaldato
mantıklı bu dediginiz
"benim mossom altındır. çöpe düşse deger kaybedermi" diye düşündüm keşke atasözlerni yerinde kullanabilsem. atasözlerni kullanirken eşege atın semer vursan gene eşek eşektir. dendigi zaman. konuya munasir objeye eşşek denmiş olmaz. misal gerçek bir eşşek bu kadrodan daha kıymetlidir benim gözumde. atasözlerni anlamayı dinlemeyi bilmek lazım. (aslında Saf değilsin) ilaveten kinayeli konuşmakda bir sanattir. bunlar hep sert mizac ürünü degil. ya aslına bakarsaniz şiir sokakta

@Aykut asil

Dostum konunun sahibi benim senin kafan mı güzel? Benim yaptığım işi b.kladın adamlar da üslubun konusunda uyardı seni armut. Durduk yerde sana niye sataşayım ben? Bi önce yorum yazdığın yerin ne olduğuna kime cevap verdiğine bak, sonra diklen. Murat Çömez’i falan savunmuyorum, o adamın kibarca yaptığı yoruma karşı senin yaptığın denyoluğu ezikliyorum ama bunu bile anlamadan saçma sapan saldırıyorsun yok Murat Çömez’in eşi misin bilmem ne misin diye. Üzüldüm valla haline.

Kimsenin de bana sertleştiği yok, oku bakim yukarıda yazanları bir kişiyle seviyesizce yazışmışlığım var mı benim.

Seninle uğraşamıcam valla, vaktime yazık. Yazma başka bir şey benim konumun altına. Git kendin gibi adamlar bul onlarla takıl, birbirinize sertleşin.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Melih Koç
Bu mesaji sen yazdin kişileri etiketlemişsin yani hitap etmişsin>>>>>>>>>>>>>
@Murat Cömez @mariokaldato Aykut bey muayyen gününde yazdı galiba bunları üzerine gitmeyelim çok

bu yukardaki cumle sana ait bak ne dedigini bilmeyen adama ne anlatim ben? bi anektot geçeyim sana eziklemeden önce beni. ona göre ezikle:)

Terbiyesizlik ve kurnazlık bir ikna aracı değildir. Bir insana üstün gelmek istiyorsanız, önce onun donanımına eş düzeyde olup olmadığınızı ölçmeniz gerekir. Aksi takdirde savaşmış değil, uğraşmış olursunuz! (tanımadigin adama muayeen gün falan dersin, ugraşir durursun sonra nasıl yumuşatıcam diye.)

son mesajına atfen;
ben kendim gibi bikaç kişi buldum ama onlarda senle sertleşmek istediler, artık ben çekiliyorum
muayeen gün konusunda hassasiyetlerni bildirirsin.

Olm adamların yazdığı yorumlara ithafta bulundum uğraşmayın şu herifle diye de işte boşuna çaba. Biraz büyüğünde konuşuruz tekrar. Öyle adamlar buldum sana sertleşecekler hadi ben kaçtım diye beni g.t ettiğini sanma sen. Yorganının altında kendi mastürbasyonuna devam et sessizce :koptum:

Arkadaşlar bu tiple mücadele mümkün değil, biz yine bisiklet konuşmaya devam edelim tipe rağmen. :harika:

Terbiyesizlik ve kurnazlık bir ikna aracı değildir. Birinsana üstün gelmek istiyorsanız, önce onun donanımına eş düzeyde olup olmadığınızı ölçmeniz gerekir. Aksi takdirde savaşmış değil, uğraşmış olursunuz!

Yorgan altimi.. neler yaşadın sen boyle

Geri