Scudo Sports

Bu kadro nasıldır ?

Hüseyinsuna

Daimi Üye
Tepki
83
Bisiklet
Carraro
Merhaba arkadaşlar Deore lx Donanımlı bir bisikletim var.Dün 110 km gibi bir tur yapdım ama biraz yoruldum doğrusu.Maşada kilitlemeli diil tabi :(
Donanımından memnunum Maşasınıda değiştiricek gibiyim.

Ama kadro ,Ben kadrolardan hiç anlamıyorum. Bu bisikletin kadrosu nasıl ?
Esnemesi vs biliyorsunuz bu işin temeli kadro. Bu kadro ile ilgili olumlu olumsuz her türlü yoruma açığım yada nereden bilgi edinebilirim ?

Dosyalar

• DSC_0041.JPG
    DSC_0041.JPG
    66,5 KB · Okunma: 175
Scudo
Merhaba,
Daha önce kardeşimin Salcano bisikleti vardı. Salcano SVR 741 modeliydi herhalde,tam olarak hatırlamıyorum. Onu kullanmıştım. Kadrosu ile ilgili bir sıkıntı yaşamamıştım. Kadrosu pek de ağır değildi. Ama sizin yüklediğiniz fotoğraftaki kadronun durumu nedir bilemiyorum. Bir fikrim yok !
Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Hüseyinsuna
Kadronun rijitliğinin konfordan ziyade performansa yönelik olduğunu düşünüyorum. Bence öncelikle sele-vites-jant-fren ayarlarını mükemmel olacak şekilde ayarla. Eğer hala daha yorucuysa lastiklerini inceltebilirsin, rijit maşa takabilirsin. Çok daha çevik bir bisiklete sahip olursun benim dediklerimi yaparsan.

seni o lastikler yormuş . eee tabi maşanın da etkisi büyük

Bencede aıkıntı lastiklerde. Merak ettigim bir konu var o jantlarda akord problemi yasiyor musunuz

@furkan.zaman Bisikleti 2.el aldım yaklaşık 500 kmdir kullanıyorum henüz akord ettirmedim.

@metalikfb Maşa konusunda haklısın gerçekten onu değiştirip ucuz yollu kilitlemeli bir maşa arıyorum.Lastikler evet ben uzun turlarda hep kalın lastik kulanırım :D

@OnurÖzdağ Bisiklet eski olsada frenleri vitesleri gayet iyi ilerde arka aktarıcı alabilirim.Rublenin 8. yaprağını bugün değiştirdim.Arka göbek ön göbek bakımlarını yapdım.Vitesi düşürürken vitesin birisi kaybolabiliyor.Arka aktarıcıdan kaynaklandığını düşünüyorum.Çünkü bu işlerden anlıyorum.Akordlara mükemmel diyemem ama gayet iyi.Lastikler şimdilik idare ediyor uzun turlara falan bu lastikler ile gidiyorum.Rijit maşa dedğin sanırım düz maşa . Düz maşa evet gerçekten güzel olabilir.Fakat ben dağa,tepeye vs gidiyorum.O yüzden kilitlemeli bir maşa alıcağım.Ek olarak ben bu bisiklet için çok fazla para harcamak istemiyorum.

Aslında benim bu konudaki amacım kadronun durumunu öğrenmek.Esnemesi,sağlamlığı,performansı vs bunu öğrenmek istiyorum ben. Çünkü kadrolardan hiç anlamıyorum :(

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
O donanıma en üst düzey kadroyu alsanda pek birşey ifade edeceğini sanmıyorum. Kilitlenmeli maşa alırsan seni idare eder diye düşünüyorum.

@Hüseyinsuna bildiğim kadarıyla en yeni LX en aşağı 7 ve ya 8 yıllılktır. O sistemin iyi durumda olduğuna inanmak çok zor. Saygılar :harika:

@Anıl Küçükgöksel Aynen öyle 2008 model bisiklet.En az bir 8 senesi var :D Çekiş sistemi gayet iyi aslında arka aktarıcı biraz gidici gibi duruyor.Ama bir yeni model acera,deoreden iyi olduğunu düşünüyorum :D

@Hüseyinsuna biraz araştırırsan öyle olmadığını görebilirsin. 2014 yılında çıkan ultegra'yı 1-2 yıl sonra 105 olarak piyasada görebiliyoruz. Yani şu an baktığımızda sizin 2008 model LX sisteminiz 2015 model Deore sistemin yanına bile yaklaşamaz.

Hazır konu bulmusken şunu da cevaplarmisiniz yauv konu açamıyorum. Dawes Reynolds 500 kadrosu hakkında neler düşünüyorsunuz tur bisikleti projemde kullanacağım

Geri