Scudo Sports

Bu nasıl bir cevaptır :)

Burada konunun sapacagi bir bir sey yok.Konunun ozu ne diyoruz,ne yapiyoruz. Faturasiz urun ancak kayitdisi ekonmiye fayda saglar .Neyse.

Scudo
@NewStyle Bu konu genelleme yapılacak kadar önemli. Zira bir dönemin en önemli problemi kayıt dışı ekonomiydi ki halen ülkenin en önemli sorunlarındandır ancak gündeme gelmiyor. Arkadaşın konusu şikayet ve ortada öyle ya da böyle kaçırılan bir vergi söz konusu. Başlık altında ne konuşalım ? Kendi mesleğimden ufak da bir örnek vereyim. Vergi rekortmenleri arasında her yıl ön sıralarda olan meslek gruplarından biri de avukatlardır, piyasaya da baktığınızda genelde lüks arabalar, bürolar vb. gibi "biz"lerde görürsünüz. İstisnaslar hariç bunun tek sebebi avukatların "beyana dayalı vergi mükellefi" olmalarıdır. Yani bir davadan(örneğin bir ceza davası) 100.000 Türk Lirası vekalet ücreti itinayla alıyorsa, normalde bunun 18.000 lirasını devlete kdv olarak ödemesi gerekirken avukat, avukatlık asgari ücret tarifesine göre aynı davanın piyasa değeri 3000 lira olduğundan bu rakam üzerinden %18 kdv öder. Aradaki uçurum büyüklüğundeki fark bir gün porsche olur, bir gün rezidans ve bazıları bu günahları sildirmek adına her sene umre yapar. Bu benim mesleğimdeki çirkinlik ve açık yüreklilikle anlatabiliyorum. Yazılan başlık da bu açıdan bir gelenektir bu ülkede. Katılırsınız katılmazsınız o sizin kanaatinizdir.

Kasimda teslim aldim bisikleetimi subatta faturasini aadigim aklima geldi bayiyi aradim ve gel istedugin zzaman keseriz dedi 2 gun sonra gittm kesildi seri no faturaya yazildi ama sorun bu degil...

Bisikletinizde bir ariza cikti tamam garantin var sorun yok bunda ama mesela bir durum oldu bisikletin parasi geri odenecek ne gibi bir sorun urunde kuusr olabolir ilerde ortaya cikicak kadro sinintisi olabilir ee firma size neye istinaden odeme yapacak yada tuketici. Mahkemesine basvurmaniz gerekecek eee ne ile basvuracaksin garamtiylemi (bunlae seneryo ama olmayacak seyler degil )

En son olarak bu bisikleetten fabrika %20 kar etse bayi %20 kar etse fatura ammadigin icin sayende %18 daha kara gecip kdv sini odemiyorlar

Doğru söylüyor. Fatura'da kadro seri numarası yoksa birşey ispatlayamazsın. Ama faturaya seri numarası eklenmeden fatura kesilmişse orada bayinin yanlışı var demektir. Son aldığım mossoda adamlar ben söylemeden kadro altından kablo kılavuzlarını söküp seri numarasını faturaya yazdılar. Peki önceki aldığım bisiklette neden faturaya seri numarası yazmadınız dediğimde, genelde ucuz bisikletlere yazmıyoruz, belirli bir seviyenin üstündeki bisikletlerde seri numarası yazıyoruz demişti... Aslında kadrosunda seri numarası olan bütün bisikletler için faturada belirtilse daha doğru olur...

Arkadaşlar garanti belgesin'de seri numarası ellen yazılmış ve kaşe ile imza atılmış durumdadır. Benim anlamadığım olay sedona'nın çalınma durumunda ne faturanın nede garanti belgesinin bir işe yaramadığını söylemesi. Vergi konusu'da ayrı bir olay zaten :)

@Alizee alakası yok. en azından sahibinin kim olduğu belli oluyor.

Çok doğru bir cevap. Fatura kesilip kesilmemesi konusunu geçiyorum, aldığınız herhangi bir ürünün faturasında seri numarası yazılı değilse elinizdeki fatura ile söz konusu ürünün size ait olduğunu resmi olarak ispatlayamazsınız.

Diyelim ki bir bisiklet bulundu, sahibi aranıyor. 15 kişinin elinde ilgili ürüne ait yakın tarihlerde fatura var. Hepsi bisiklet üzerinde hak iddia ediyor?

Bu durumda çözüm öneriniz nedir?

Abi seri numarası varda siz göremiyorsunuz kadronun tam birleşim noktasının içinde kesip bakıp geri kaynakla takın ben hep öyle yapıyorum :D:D

@Arseyus
Bende seri numarası var oleeeyyy....:D:D:kedicik:

Seri numaralı kaşeli imzalı garanti belgesi işi çözer bencede fatura olayı kişiyi bağlar ister alır ister almaz

Geri